Havuç Yağının Faydaları ve Kullanımı

- 13:04
Havuç yağı organik sebze yağı içinde kurutulma ile elde edilen ve de burada rendelenmiş havuç ile elde edilen B, C, D ve E vitaminleri içeren bir yağ çeşididir. 600 sayısından fazla karatenoid içerir ve de A vitamine dönüşen içeriklere mevcut bir yapıya sahiptir.

Cilde Faydaları

Havuç yağının cilde faydaları durumunu ele aldığımızda özellikle cilt için rejeneratif özellikleri ile dikkat çeker. Cilt güzellik maskeleri, nemlendiriciler ve de losyonlara havuç yağı eklendiği bilinmektedir. Deri hücreleri için büyüme ve de yenilenme özelliği içeren yapısı ile yumuşak, pürüzsüz ve genç görünümlü bir yapıda cilde sahip olmak adına oldukça faydalı bir yapısı vardır.

Ciltte Tedavi
havuç yağı kullanımıCiltte tedavi için uygulanabileceği gibi tahrişi önleyen yapısı ve kuru ve yıpranmış ciltleri düzeltmesi ile dikkat çeker. Güneşten gelen ultraviyole zararlı ışınlarında cildi korur ve böylece cilt kanserini de bir nevi önlemiş olur. Ayrıca erken yaşlanmaya sebep olan serbest radikalleri de önlemiş olur.

Saç İçin Kullanımı

Havuç yağının saç için faydası çok fazladır. Çünkü içinde bulunan beta karoten ve E vitamini ile saçlar için çok faydalı besinleri almış oluruz. Kafa derisinin nemli kalmasını sağlar ve saçların kırılmasını ve kurumasını engeller.

Besleyici özelliği ile saçın parlamasını sağlar. Ayrıca saçı yumuşatır. Havuç yağı kullanımı sonrası zayıf saçlar güçlenir ve çok hızlı uzama göstermeye başlar. Kırık uçlar bçylece toplanır. Kafa derisinde yumuşaklık ve nem böylece oluşmuş olur.

Göze Faydaları

Havuç yağının göze faydaları kuşku götürmez bir gerçektir. Gözleri korur ve de iyileşmesine yardımcı olur bu en önemli işlevleri arasındadır. A vitamini ile gece körlüğü ve zayıf görüşü önleme yapısını elinde bulundurur.

A vitamini eksikliği durumunda göz yorgunluğu, ışığa karşı hassas durumlar gözlenmesi, kuru göz kapak oluşma durumu gibi göz sağlığı açısından inanılmaz tehlikeli durumlar oluşur.

Havuç Yağının Diğer Faydaları
Vücuda kuvvet ve direnç verir. Kabızlığın giderilme durumunda çok etkilidir. Bağırsak iltihap tedavisinde kullanıldığı ve uygulandığı bilinmektedir. Bağırsak kanama durumlarının durmasını sağlayan bir yapısı vardır. Müshil etkisi yaratma durumu ile isale son verir. Bebek emziren anneler için çok fayda içerir. Ses kısıklığını gideren yapısı ile ses tellerine yarar sağlar. Diş etlerini kuvvetlendiren bir yapısı vardır. Diş bakımından etkin ve faydalı rol oynar.

Havuç Yağı Zararları

Havuç yağının zararları durumunu ele aldığımız zaman havuç, havuç suyu ve de havuç yağı dahili ya da harici olarak aşırı miktarda tüketim durumu olursa son derece toksik olabilme durumu oluşur ve de ciddi nörolojik etkileri olur. Havuç gereğinden fazla tüketilir ise cilt kuru ve pul pul olabilir. Bronzlaşmış bir turumcumsu olarak adlandırılan bir duruma sebebiyet verebilir ayni hipervitaminoza durumuna yol açabilir.
→ Bir önceki Yaban Mersini Meyvesi Neye İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'yaban mersini, nasıl tüketilir, neye iyi gelir, sağlağa fayadaları' hakkında bilgiler verildi.