Hamileyken Uzak Durulacak Yiyecekler

- 22:07
Hamilelik dönemi oldukça dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Bu dönemi mümkün olduğu kadar sağlıklı geçirmek için uzak durulması gereken bazı yiyecekler vardır. Çünkü bu dönemde alınan zararlı bir yiyecek bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Kısacası bu süreç boyunca yedikleriniz kadar yemedikleriniz de oldukça önem taşır.

Hamilelikte Alkol Tüketmenin Zararları Nelerdir?

Hamilelikte alkol tüketimi oldukça zararlıdır. Çünkü alkol sadece sizi değil bebeğinizi de büyük ölçüde olumsuz etkiler. Hamilelikte alkol tüketen bireylerde erken doğum, bebekte zeka geriliği ve anormal etkiler daha fazla görülür. Hamilelikte alkol alımı bebeğin daha güçsüz ve zayıf olmasına yol açar.
hamilelikte diyet

Hamilelikte Diyet Yapılabilir mi?

Hamilelik döneminde diyet kesinlikle yapılmamalıdır. Sizin ve bebeğinizin yeteli miktarda beslenebilmesi gerekir. Bu yüzden hamilelik boyunca diyet yapılmaması gerekir.
Tavsiye Yazı
→ Hamilelikte Doğru Beslenme Nasıl Olur?
Hamilelik Döneminde Tüketimine Dikkat Edilmesi Gereken Besinler

DENİZ ÜRÜNLERİ
· Deniz ürünleri bu dönemde pek fazla tüketilmemelidir. Denizler çeşitli kaynaklarla kirlenir ve canlılarda bu kirlilikten etkilenir. Özellikle denizin dip kısmında yaşayan deniz ürünleri daha kirli ve zararlıdır. Bu sebeple midye, istiridye gibi deniz ürünlerini tüketmekten kaçının. Balık tüketiminde ise mevsimine uygun balıkları tüketmeye çalışın.

YUMURTA
· Yumurta hamilelik sürecinde iyice pişmiş olarak tüketilmelidir. Yumurtada bulunabilecek bazı bakterilerden dolayı pişmesi oldukça önemlidir. Yumurta iyice pişirilerek tüketilmezse besin zehirlenmesine yol açabilir.

SÜT
· Hamilelik döneminde pastörize olmamış süt ürünleri kesinlikle tüketilmemelidir. Pastörize olmamış bu ürünlerde bulunan bakteriler erken doğum ve düşük gibi tehlikeli durumlara yol açabilir.

ET
· Hamilelik de tüketilmemesi gereken bir diğer yiyecekte çiğ ve az pişirilmiş ettir. Hamilelik döneminde et tüketimi için etin iyice pişirilmesi gerekir.

ŞARKÜTERİ
· Hamilelik döneminde sucuk, sosis, salam gibi ürünlerde tüketilmemeye çalışılmalıdır. Bu ürünler az pişmiş olmaları ve koruyucu madde içermeleri açısından tüketim için uygun değildir.

KAFEİN
· Hamilelik boyunca kafein tüketimi de sınırlı olmalıdır. Bu sebeple kahve, çay ve çikolata tüketiminde ölçülü olmak gerekir.

YAĞ
· Hamilelikte gün içerisinden tüketilen yağ miktarı da ölçülü olmalıdır. Hamilelikten önceki dönemde gün içerisinde aldığınız yağ miktarından daha az yağ tüketmeniz sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından daha faydalıdır.

· Bu dönemde bol bol sebze ve meyve tüketin. Sebze ve meyveleri tüketirken iyice yıkamaya da özen gösterin.

· Hamilelikte dondurulmuş et ve tavukları da iyice çözünmeden pişirmemeye özen gösterin.

Hamilelikte Yorgunluğa Ne İyi Gelir?
Hamilelik döneminde kendinizi yorgun ve bitkin hissetmeniz gayet doğal bir durumdur ancak yorgunluğunuzu azaltmanız mümkündür. Yorgunluğu azaltmanın en önemli kısmı uykudur. Hamilelikte düzenli ve kaliteli uyku çok önemlidir. Bu nedenle hamile bireyler uykularına çok dikkat etmelidirler. Ayrıca beslenme ve egzersizde yorgunluğa oldukça etkilidir. Düzgün ve yeterli beslenmek, doktor onayı ile egzersiz ya da yürüyüş yapmak da oldukça yararlı bir seçenektir.
→ Bir önceki Keemun Çayı Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'keemun çayı, zayıflama, kullanımı, fiyatı, yan etkileri' hakkında bilgiler verildi.