3 Günde 3 Kilo Verme Diyeti Nasıl Yapılır?

- 20:00
Öncelikle diyet ne demek sorusuna net bir yanıt vererek bu denklemi çözmeye başlayalım. Diyet, kişilerin hayat tarzına uygun olacak şekilde vücudunun ihtiyaç duyduğu kalori miktarını düzenleyen beslenme programlarıdır.
İnsanların gözünde diyetleri korkutucu yapan içerdiği yasaklardır. Ancak kişiye uygun hazırlanan diyet programları bu ihtiyaçlar göz önünde tutularak hazırlandığı takdirde kişilerin sevdiği yiyeceklerden de miktarları ayarlanmak koşuluyla yiyerek de kilo vermesini sağlar. Hatta bu diyetler 3 günde 3 kilo nasıl verilir? sorusuna net cevap verebilmektedir.

diyet listeler diyetevim

Sağlıklı Yaşam
Kilo problemi maalesef çağımızın sorunu oldu. Kilo sorunu yaşayan bireylerin anlaması gereken yemek için yaşamak değil yaşamak için yemek mantığının hayat tarzı olarak benimsenmesidir.

Fazla kilolar önlem alınmazsa giderilemeyecek sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yaşam kalitesini düşürerek bireylerin içe dönük bir hayat yaşamasına da neden olur. Bu nedenle öncelikli konumuz sağlık olmalı ve yediklerimiz bu doğrultuda şekillenmelidir.

Sonuçsuz Diyetler

Sanal ortamda, gazetelerde ve dergilerde pek çok diyet listesi karşımıza çıkıyor. Yapacağı diyetten sonuç almak isteyen kişinin 3 günde 3 kilo vermek istemesinden önce en başta psikolojik olarak bu diyete hazır olması gerekir. Gerçekten kilo vermek istemesi bunun bir sağlık şartı olduğunu idrak etmesi çok önemlidir. Kişinin psikolojik olarak hazır olması, kilo vermesinin gerekliliğine inanması başarıyı getiriyor. Bu inançla başlayıp neden kilo vermesi gerektiğini hep aklında tutması kişinin diyet sırasında sabırlı davranarak sonuç almasını sağlıyor.
Tavsiye Yazı
→ Ender Saraç Diyeti

Sağlıklı Diyetler

Diyetler genel itibariyle zaten sağlıklı beslenmenin adıdır. Ancak kişinin vücut ihtiyacına uygun olmayan şok diyetler sağlık açısından zararlı alabildiği gibi verilen kiloların fazlasıyla geri alınmasına neden olabiliyor.

Dikkat edilmesi gereken kısa zamanda fazlaca kilo vermeye ihtiyacınız olduğunda uyguladığınız diyetin içeriğidir. Karbonhidrat, protein ve vitamin ihtiyacını tam olarak karşılayan diyetler hızlı kilo verdirir ve insan sağlığını tehdit etmez. En çok rağbet gören diyetler 3 günde 3 kilo verdiren diyetler olarak karşımıza çıkar. Bu diyetler 3 gün uygulanıp bir, iki gün ara verdikten sonra tekrar uygulanan diyetleridir. Verilen bu ara kişinin diyet yapma stresinden kurtulmasını sağlar. Kısa süreli ve aralıklı uygulanır ve etkilidir. Diyet yapan 3 günde 3 kilo diyeti ile 3 gün içinde sonuç alacağı için hevesi kırılmaz ve uygulamaya devam ederek hedefine ulaşır.

Her diyette olduğu gibi 3 günde 3 kilo vermek için diyet uygulanırken de ihmal edilmemesi gereken konu su tüketimidir. Günde 2-2,5 litre su içmez ödem attıracağı için kilo vermeyi kolaylaştırır.

3 Günde 3 Kilo Diyet Listesi

3 günde 3 kilo nasıl verilir diyeti

1. Gün
Kahvaltıda çeyrek ekmek arası yarım dilim kaşar peyniri, domates ve marul ile hazırlanmış sandviç. Yanında bir bardak şekersiz çay bu bitki çayı da olabilir. Öğle yemeğinde bir adet elma yanında bol miktarda su tüketilecek. Akşam yemeğinde 100 gr. Izgara tavuk ekmeksiz tüketilecek. Yanında yağsız salata.

2. Gün
Kahvaltıda 1 kase mısır gevreği süt ile tüketilecek. Yanında su. Yaklaşık 10 dakika sonra bir adet elma tüketilecek. Öğlen yemeğinde yağsız hazırlanmış bolca salata ve su. Akşam yemeğinde çeyrek tabak karnabahar yanında 1 dilim tam buğday ekmeği.

3. Gün
Kahvaltıda 1 adet büyük boy elma yanında su. Öğlen yemeğinde 1 konserve yağsız ton balığı ekmeksiz tüketilecek. Ton balığı salataya ilave edilebilir yine yağsız olacak. Akşam yemeğinde 100-150 gr. Civarında tercihen ızgara kırmızı et yanında 1 dilim buğday / kepek ekmeği ile tüketilecek. Bunların yanında yine yağsız salata yenilecek.
Daha Fazla Diyet Listesi için tıklayın