Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?

- 23:59
Keçiboynuzu ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde 4-6 metre uzunluğundaki keçiboynuzu ağaçlarında yetişen bir bitkidir. Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu şeklinden dolayı bu adı almıştır. Keçiboynuzu sağlık açısından pek çok şeye iyi geldiği gibi enerji veren şekerli bir bitkidir. Taze olarak veya kurutularak yenebileceği gibi pekmezi de yapılmakta ve şifa için tüketilmektedir. Bu yazımızda sizlere keçiboynuzu neye iyi gelir detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Keçiboynuzunda Neler Bulunur?

Keçiboynuzu A, B, B2, B3, C ve D vitaminleriyle kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko, bakır ve selenyum içerir. İçeriğinde bulunan bu maddeler ile pek çok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri bulunur. Yenerek tüketilebileceği gibi nefes darlığı gibi hastalıkların tedavisinde veya akciğer kanserine karşı koruyucu olması açısından haşlanıp süzülerek içecek şeklinde de tüketilebilir.

keçiboynuzunun faydaları

Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir?

Solunum
Solunum yolu rahatsızlıkları ve nefes darlığına iyi gelir: Keçiboynuzu özü astım, bronşit, boğaz enfeksiyonları ve solunum yolu rahatsızlıklarında oldukça fayda sağlayan bir bitkidir. Pekmezi içilebilir ancak pekmezinin tamamen doğal olmasına özen gösterilmelidir. Hiçbir koruyucu içermeksizin doğal bir şekilde hazırlanan keçiboynuzu pekmezi (harnup pekmezi) hem enerji verir hem de bu solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi eder. Meyveyi yiyerek veya kür hazırlayarak da aynı şekilde fayda sağlamak mümkün. Kürü hazırlamak için 6-7 adet keçiboynuzu yıkanıp birkaç parça olacak şekilde kırılır ve yarım litre kaynayan suya atılarak yaklaşık 7-8 dakika kaynatılır. Ardından dinlendirilerek soğutulur. Hazırlanan bu içecek buzdolabında 3-4 gün saklanabilir; sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı kür bal ile karıştırılarak içilir. Akciğer kanseri hastalığına karşı mükemmel bir koruyucu olan keçi boynuzunu bu kürü hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Kansızlık
Kansızlık ve demir eksikliğine iyi gelir: İçerdiği zengin mineraller ile kemik erimesi, kansızlık, demir eksikliği gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağıdır.

Kalsiyum
Kalsiyum deposudur: Sütten üç kat daha fazla kalsiyum içeren keçiboynuzu pekmezini çocukların tüketmelerinde büyük yarar var. Sağlıklı bir kemik ve diş gelişimi için keçiboynuzu pekmezi en iyi tercihtir.

Sindirim
Sindirim sistemini düzenler ve mideye iyi gelir: Bağırsaklarda bulunan parazitleri temizler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Mide ve diğer tüm sindirim organlarına büyük faydalar sağlar. Ayrıca ishale iyi geldiği de bilinmektedir.

Antioksidan
Antioksidandır: Vücuttan toksinlerin atılmasına büyük fayda sağlayan keçiboynuzu bu özelliği ile toksinlerden kaynaklı rahatsızlıklara iyi gelmektedir ve geniş yelpazede yarar sağlar.

Diğer Faydaları

1. Hasarlı hücreleri onarır: Keçiboynuzu hasar görmüş hücrelerin onarımını hızlandırır ve zayıf düşen savunma sistemini güçlendirir.

2. Alerjik hastalıklara karşı faydalıdır: Antialerjik ve antibakteriyel özelliği bulunan keçiboynuzu tüm alerjilere ve salgın hastalıklara iyi gelir.

3. Kalp ve damar sağlığını korur: Kanı temizleme özelliğine sahip olan keçiboynuzu damarların sıkışmasına ve kalp hastalıklarına karşı oldukça faydalıdır.

4. Cinsel isteği arttırır: Keçiboynuzu enerji verici özelliği ve sperm sayısını arttırmasıyla bilinen, bu nedenle de hem besin olarak yiyerek hem de pekmez olarak içilerek tüketilen eşsiz bir bitkidir. Keçiboynuzu cinsel iktidarsızlığa da iyi gelmektedir.

5. Çocuklarda zeka gelişimini destekler: Beyin hücrelerini güçlendiren ve sinir sistemine olumlu etki eden keçiboynuzu çocukların zeka gelişimini destekler. Bu nedenle çocukların şekerli hazır gıdalar yerine keçiboynuzu yemeleri önerilmektedir. 
Tavsiye Yazı
→ Keçiboynuzun En Faydalı 10 Özelliği