Keçi Boynuzunun Dillere Destan 10 Faydası

- 02:14
Keçiboynuzu Akdeniz bölgesinde yetişmekte olan sağlık açısından faydalı bitkilerden bir tanesidir. İçinde şekerli bir sıvı bulunur ve A C vitamini, soydum ve karbonhidrat açısından oldukça zengindir. Özellikle kış aylarında farklı versiyonları ile sık şekilde tüketilmekte olan keçiboynuzu bronşit ve astım tarzı hastalıkların tedavisinde tercih edilir.
İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Keçiboynuzunun Faydaları

1- Kolesterolü Dengede Tutar

Keçiboynuzu ve kolesterol konusunda yapılan araştırmalar sonucunda keçi boynuzunun içinde bulunan yararlı içerikler ve liflerden kaynaklı olarak kolesterolün kötü etkisini azalttığı ortaya çıkmıştır.

keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilir
2- Sindirim Sistemi Konusunda Etkilidir

Keçiboynuzu özü içinde bulunan Beta-karoten isimli madde sayesinde vücut içindeki serbest radikaller ile mücadele etektedir. İçinde bulunan lifler idenin sağlığını oldukça olumlu şekilde etkilemektedir.

3- İshalin Önüne Geçer

Sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olan keçi boyunuzu ishal konusunda da olumlu etkiler ortaya çıkartmaktadır. Yapılan araştırmalar keçi boynuzunun ishale karşı anında etki gösterdiğini ortaya çıkartmıştır.

4- Akciğer Kanserine Karşı Koruma Görevi Görür

Keçiboynuzunun en öneli olan görevlerinden bir tanesi de akciğer kanserine karşı korumasıdır. İçinde bulunan antioksidan sayesinde kanser hastalığı sebeplerini en az düzeye indirir. Zararlı olan maddelerin zararlarını ortadan kaldırır ve akciğer hastalıklarına karşı etkilidir.

5- Alerjik Hastalıklara Karşı Etkilidir


Keçiboynuzunda anti bakteriyel ve antialerjik özellikler bulunur. Özellikle solunum açısından oluşabilecek olan bakterilerin ve salgın hastalıkların önüne geçer. Salgın hastalıkların ve alerjik astımın da önüne geçektedir. Damar ve Kalp Hastalıklarına Karşı Etkilidir

Keçiboynuzu damarlarda oluşabilecek olan hastalıklar konusunda bulunması imkânsız olan bir şifa kaynağıdır. Kalp hastalıklarının oluşmasına sebep olabilecek olan etkenleri, damarların sıkışmasına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmada yardımcı olur.

6- Mide Konusunda Faydalıdır

Keçiboynuzu içinde bulunan liflerden kaynaklı olarak sindirim sistemini korur. Lif içermekte olan keçiboynuzu mide için oldukça faydalıdır ve güçlenmesi konusunda fayda sağlar. Mide içinde bulunan asit dengesini oluşturduğu için mideye karşı fayda sağlar.

7- Gribe Karşı Etkilidir

Keçiboynuzunda bulunan antioksidan özelliği bu bitkiye antibiyotik bir özellik katmaktadır. Kış aylarında görülen grip hastalığının karşı oldukça etkili olan keçiboynuzu virüslerin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

8- Öksürüğün Önüne Geçer

Keçiboynuzu hem bitki olarak hem de pekmez olarak tüketildiğinde şiddetli olan öksürüklerin önüne geçer. Aksioksidan özelliği sayesinde enfeksiyonların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

9- Keçiboynuzu Bağışıklığı Güçlendirir

Keçiboynuzunun içeriğinde bulunan C vitamini bağışıklığı güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Antioksidan olması mikroplara karşı vücudu korumasını sağlar.

10- Kemik Erimesinin Önüne Geçer

Keçi boynuzu kemik erimesi konusunda oldukça faydalı olan bir bitkidir. Kemik erimesi gibi ciddi olan hastalıkları tabii ki tedavi etmez ama içeriğinde bulunan yüksek düzeydeki kalsiyum he yetişkinlerde hem de çocuklarda kemik sağlığı açısından faydalıdır. Yetişkinler kullanılan keçi boynuzu kemik hastalıklarına yakalana riskini azaltırken, çocuklarda kullanılan keçi boynuzu sağlam bir iskelete sahip olmaya fayda sağlar.
→ Bir önceki Kirazın Faydaları başlıklı yazımızda 'kirazın faydaları, neye iyi gelir, kiraz sapı zayıflatırmı' hakkında bilgiler verildi.