Sigarayı Bıraktıran Yiyecekler

- 17:20
Sigarayı bırakmak isterken erken dönemde görülen yoksunluk belirtilerini aşan kişiler, daha sonra psikolojik süreci ortadan kaldırmaya çalışmakta ve çoğu zaman da bu duruma yenik düşmektedir.
yiyeceklerin faydaları

Sigarayı bırakınca kilo alma sorunu yaşayanlar, yoksunluk sonrası yerine koyma davranışı ile sağlıksız besinlere yönelebilirler. Bu durumda oldukça zararlı bir sürece girilir ve yeniden sigara içme dürtüsü yaşanabilir. Ancak bazı besinlere daha fazla ağırlık verilmesi ve bu besinlerin tüketilmesi, kalıcı bir şekilde sigara bırakma imkanına sahip olmayı kolaylaştırıyor.

Sigarayı bırakma anından itibaren vücutta meydana gelen değişiklikleri olumlu yönde düzenlemek için alınabilecek olan destekler doğal beslenmekte gizli. Birçok yiyecek, bu zararlı alışkanlığın etkilerini daha çabuk silmenizi desteklerken, verdiğiniz bu karardan dönmemeniz için sigara içme arzunuzu da yok etmeye başlıyor.

Beslenme uzmanları, sağlıklı bir beslenme düzeni ve bazı yiyeceklerin tüketilmesine ağırlık verilmesi ile sigaradan sonsuza kadar uzak kalmanın mümkün olduğunu söylemektedir.

Beslenme Düzeni Oluşturma

Beslenme düzeni oluşturmak için 3 ana ve 3 ara öğün oluşturmanız şart değildir. Ancak çay ve kahve gibi içecekler tükettiğinizde daha fazla sigara içme arzusu duyuyorsanız, bu besinlerin yanında çiğ badem, kuru kayısı ya da sağlıklı bir atıştırmalık tüketebilirsiniz. Sigarayı bıraktıran yiyecekler sizi uzun vadede daha sağlıklı ve zinde hissettirecek yiyeceklerdir.

Portakal

Her gün en az yarım portakal tüketmek, 20 gün sonunda nikotin arzusunu yüzde 80 oranında azaltıyor. Bu gerçekten de mucizevi bir etki ve oldukça fazla kişi tarafından bilinmiyor. Sabahları bir portakal suyu tüketmeniz size saniyeler içinde kendinizi dinç hissettirirken, her geçen gün daha az sigara içme isteği duymanızı sağlayacaktır.

Domates

Sigara ve domates suyu, beyne aynı mesajları iletip, aynı bölgeyi uyarıyor. Bu nedenle sigarayı bırakanlardan 20 gün boyunca domates suyu tüketenlerin süreç sonunda bir daha sigaraya başlamadıkları ortaya çıkmıştır.

Elma

Elmanın faydaları arasında yer alan ve 2007 yılında ortaya çıkan akciğer fonksiyonunun düzelmesi, sigaranın ciğerlerde yarattığı problemlerin azaltılması için koruyucu bir etki göstermektedir. İçindeki vitamin ve nikotin isteğini bastırıcı maddeler sayesinde daha ayık ve dinç bir etki yaratmaktadır.

Muz

Potasyum deposu olan muzun hem sigarayı bırakmak hem de sigaranın zararlı etkilerini yok etmek için çok yararlı olduğu biliniyor. Üstelik tok tutma özelliği olan muz sayesinde, kilo vermek isteyenler de iyi bir lif kaynağı almış oluyorlar.

Yulaf Ezmesi

Suda bekletilmiş olan yulafı elmayla birlikte tüketmek de sağlıklı bir beslenme deneyimi olan ve aynı zamanda sigara içme isteğini de bastırıyor.

Fındıkgiller

Kuruyemişler her gün bir çay bardağı kadar tüketildiklerinde hem kilo vermeye yardımcı oluyor hem de sigaranın dudak tiryakiliğini önlemek için yardımcı oluyor.

Tam Tahıllar

Tam tahıllı besinler de sağlıklı bir beslenme şeklini benimsemiş olan insanlara olduğu gibi, sigarayı bırakan insanlara da tokluk hissi vererek, fazla kilo alımının önüne geçiyor.

Sarımsak

Evet kokusu kötü olabilir ama her derde deva olduğu bir gerçek. Nikotin vücuttan ayrılırken metabolizmanın yavaşlamasını önleyen antioksidan sarımsak, sigarayı bırakırken yaşanan kabızlık sorunu, stres ve akciğerleri temizlemekte birebirdir.

Ebegümeci Çayı

Sigaranın ciğerlerde yarattığı tahribatı silip süpüren ebegümeci çayı da her gün bir bardak tüketildiğinde, akciğerlerin temizlenmesini sağlıyor. Sabahları aç karnına bir bardak içmek yeterli olacaktır.

Kuru Meyveler


İlle de bir şeyler atıştırmak isteyen bünyeye abur cubur yerine kuru meyveler girmesi daha sağlıklı olduğu gibi, kabızlık sorununun da ortadan kalkmasını sağlayacaktır.