Çalışan Kadınlar Nasıl Beslenmelidir?

- 22:47
Çalışan kadın için daha yoğun bir fiziksel ve bilişsel aktivite gerektiren hayat, beslenme alışkanları konusunda da eksik bir yeme içme düzeni yaşatmaktadır. Özellikle yolda geçen zamandan eve gelene kadar olan süreçte geçirilen zamana sağlıklı bir beslenme sistemi sokmak oldukça zor olabiliyor. Simit ve çay ikilisinden vazgeçemeyen toplumumuz, sabahları genelde açma, poğaça ya da simit ile tüketilen çayla sağlıksız bir kahvaltıya alışkın bünyeler yaratıyor.
Peki çalışan kadın nasıl beslenmelidir ve nasıl sağlıklı bir şekilde beslenebilir? İşte bu sorularının cevabını pratik gereçlerle vererek size sağlıklı beslenmenin her koşulda mümkün olduğunu ispatlıyoruz.
beslenme diyeti

Ara Öğünlerinizi Hazırlayın

Kendinizi marketlerde satılan açılıp kapanan poşetlerden alarak kuru yemiş, kuru meyve gibi sağlıklı ara öğün seçenekleri yaratın. Bu paketleri çantanıza atarak, gün içinde tüketebilirsiniz.

İsterseniz küçük bir sandviç ya da meyve de ara öğün için tercih edilebilir. Bu seçenekleri kendiniz belirleyerek çantanızda her daim bulundurabileceğiniz atıştırmalıklarla abur cuburdan uzak bir hayat benimseyin.
Tavsiye Yazı
 Çalışan Kadın Diyet Programı
Kahvaltıyı Asla İhmal Etmeyin

Evden çıkmadan önce küçük de olsa mutlaka bir kahvaltı öğününüzün olması şart. Meyve, yulaf ezmesi ya da mısır gevreklerinden kahvaltı yapabilirsiniz ve bu çok zamanınızı almaz. Erken kalkıp kahvaltı etme imkanınız varsa her zaman önceliğiniz olarak sağlıklı bir kahvaltı ederek güne başlayın.
bilgiler

Su İçmeyi Unutmayın

Çalışırken sürekli çay ve kahve içmek yerine su içebilirsiniz. Su sizi tazeleyip yenileyecektir ve bu sayede daha sağlıklı beslenme yolunda ilk adımınızı atmış olacaksınız.

Su içmek daha tok hissetmenizi sağlar ve sağlıklı bir cilt için en önemli gereksinimdir. Kilonuza göre günlük su tüketiminiz konusunda mutlaka bir plan yapın ve içtiğiniz içecekler dışında su tüketmeye de özen gösterin.

Öğle Yemeklerinize Özen Gösterin


Öğle yemeğinde hafif bir salata ve et ürünü tüketebilirsiniz. Yaşam şeklinize göre belirleyeceğiniz yemek saatlerinizi verimli geçirmek için ihtiyacınız olan her konuda bilgi alabilirsiniz ve en iyi koşullarda olmasanız bile internetten yemek sipariş ederek fast food’dan uzak durabilirsiniz.

Eğer böyle bir imkanınız yoksa, kendinize sağlıklı bir sandviç hazırlayarak öğle öğününüzü de sağlıklı besinlerle geçirebilirsiniz.

Karbonhidratları Abartmayın


Kendiniz doğal bir şekilde yaptığınız sürece bir dilim kek ya da iki küçük bisküvi yiyebilirsiniz. Ancak hazır gıdalardan olabildiğinde uzak durmanız önemlidir. Çalışan kadınların beslenmesi genelde abur cubur ve fast food ürünleri ağırlıklı oluyor ve bu da masa başında çalışan kilolu bireyler yetiştirmeye neden oluyor.

Süt Ürünleri Tüketin

Yoğurt, kefir ve süt tüketmek her zaman tok kalmanızı ve sağlıklı hissetmenizi sağlar. Kuru meyveler eklediğiniz bir kase yoğurt ya da bir barda kefir sizi daha iyi hissettirecek ve ara öğün olarak işinizi görecektir. Üstelik kolay ulaşılabilir olan bu ürünleri bakkal ve marketlerde bulabilirsiniz.

süt içmek faydalıdırGünde 2 Çay Bardağı Kuruyemiş Hakkınızı Kullanın

Sağlıklı yemişleri tüketmek için günde iki çay bardağını aşmamalısınız ve bunu kullanırken iş yerinizde geçirdiğiniz vakitleri değerlendirebilirsiniz.

Özellikle yoğun tempoda çalışıyorsanız, cebinize bir paket kuru yemiş atarak acıktığınız zaman atıştırabilirsiniz ve kaçırdığınız öğünleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Bitki Çayları İçin

Sadece kahve değil, metabolizmayı hızlandıran ve dinç hissetmenizi sağlayan bitki çayları tüketmeye de özen gösterin. Bitli çayları hem sağlıklı hem de bedensel ve zihinsel sorunlarınızı giderici etkiye sahiptir.

Doğanın her türlü güzelliğini size sunan bitki çaylarını tüketerek, daha iyi hissedebilir, yaz ve kış aylarında farklı ürünler tercih ederek, antioksidan içerikli yeşil çay ve türevleri ile dinç hissedebilirsiniz.
→ Bir önceki Tarçınlı Su İçerek Kilo Verme başlıklı yazımızda 'tarçınlı su içme, tarifi, kilo verme' hakkında bilgiler verildi.