Tarçınlı Su İçerek Kilo Verme

- 23:31
İnternet dünyasında en çok merak edilen konuların listesini yapsanız ilk sırada kilo verme ve zayıflamak için neler yapılabileceği önde gider.
Ülkemizin karbonhidrat ağırlıklı bir üretimi olması, mutfak kültüründe de yüksek kalorili ürünlerin tercih edilmesine neden olmuştur. Bu da kilo almaya müsait bir ülke olmamızı sağlamıştır. Yemeklerden sonra tüketilen tatlılar, ekmekler ve hamur işlerinin yanında bir de paketlenmiş gıdalara olan düşkünlük eklendiğinde kilolar her zaman en büyük problem haline gelmiştir.

Tatlı tüketimi ve karbonhidrat alımı engellenmediği sürece düzene girmeyen metabolik denge, bu besinlerin alınması kesildiğinde krizi girer ve tatlı krizi adı verilen ataklar yaşanır. İşte bu ataklara yenik düşüp çikolatalara saldırmak yerine bir bardak tarçınlı su içerek kilo verme felsefesine uyulursa, vücuttaki metabolizma da yağ yakıcı konuma geçecektir.

tarçınlı su içme

Neden Tarçınlı Su?

Tarçın aromatik kokusu ile tatlı isteğinizi koku alma duyunuzla giderebileceğiniz ve tatlı bir şey yerken ne hissediyorsanız, onu hissedebileceğiniz sihirli bir baharattır.

Günde en az 2 – 2.5 litre su içmeniz ve bunu tarçınlı su ile gerçekleştirmeniz durumunda iradeli olduğunuz sürece tatlı yeme arzunuz da yok olacaktır. Bazen sadece tarçını koklamanız bile bu arzunuzu bastırmaya yetecektir. Canınız tatlı istediğinizde tarçını koklayıp bir bardak tarçınlı su içtiğinizde, bu isteğin de azaldığını göreceksiniz.

Onlarca ünlünün en büyük sırrı olan bu yöntem hem ucuz, hem de herkes tarafından uygulanabilecek basitliktedir.

Tarçının Faydaları

Tarçın bol miktarda antioksidan içermektedir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan ve insülin hormonunu düzene girmesine neden olan bir baharattır.

Düzenli tüketildiğinde, tatlı yeme arzunuzun normale dönmesini sağlar. Kan şekerinin vücut tarafından doğru bir şekilde emilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı bir özelliği olan tarçınlı su aynı zamanda tokluk hissi de vermektedir.

Diğer faydalara gelince;

- Sivilce oluşumunu önler,

- İyi bir antioksidandır,

- Ciltteki bakterileri giderir,

- Kalsiyum oranı yüksektir,

- İltihap gidericidir,

- Ağrılı bölgelere sürüldüğünde ağrıları azaltır,

- Beyin sağlığı açısından önemlidir, hafızayı dinç tutar,

- Şişkinliği giderir,

- Soğuk algınlığını önler,

- Ayaklardaki mantar enfeksiyonlarını önler.

Ayrıca tarçın yağını ayaklarınıza sürerseniz ayak kokusunu da önleyici özelliği vardır ve aynı zamanda ayaklarınızın ağrılarını da hafifletir.

Tarçınlı Su ile Nasıl Kilo Verilir?

Tarçınlı su ile kilo verenler günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için bu karışımı kullanırlar. Örneğin günde 2 litre su içiyorsunuz. Bu suyun içine 5 – 6 tarçın ekleyerek 10 dakika kaynatıp ılındıktan sonra gün içinde acıktıkça tüketmeye başlıyorsunuz. 1 hafta içinde iştahınızın azaldığını ve kilo vermeye başladığınızı fark ediyorsunuz.

Çünkü tarçınlı su içeren tatlı ihtiyacınızı bastırdığınız gibi, tok kalma sürenizi de uzatıyorsunuz. Sabah uyanır uyanmaz içebileceğiniz tarçınlı suyu, yemeklerden önce de tüketirseniz, daha az yemek yemek istersiniz ve bu da daha kolay kilo vermenizi sağlar.

Her öğünden önce bir bardak tarçınlı su içmek ve gün içindeki su tüketiminizi de kilonuza göre ayarlayarak eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Tarçınlı Su Kimler için Zararlı?
Kan şekerini düşürücü bir etkisi olan tarçın, ameliyat öncesi ve sonrası kullanılmamalıdır. Bazı bünyelerin alerjisi olabileceği gibi bazı bünyelerde de Çin tarçını adı verilen çeşidi karaciğeri zorlamaktadır.

Genel olarak bir zararı olmayan bu baharat, uzun süre kullanılırsa kabızlığa neden olabilir. Yüksek tansiyon ilacı kullananların ilaç etkisini arttırarak kan şekerinin düşmesine neden olduğu da bilindiğinden 1 bardaktan fazla tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.
→ Bir önceki Sigarayı Bıraktıran Yiyecekler başlıklı yazımızda 'sigara, nasıl bırakılır, sigara içmemek için beslenme' hakkında bilgiler verildi.