Detoks İçeceği Hazırlama

- 21:57
Detoks, vücudun ihtiyacı olmadığı toksinlerin ve vücutta deformasyona uğrayan toksinlerin vücuttan atılmasıdır. Yabancı maddelerin de vücuttan atılmasını sağlayan detok içeceklerin yararları oldukça fazladır. Vücut normal şartlar altında belli bir oranda kendi çabasını kullanarak toksinlerini vücuttan atmaktadır. Ancak bu durumu hızlandırarak geride kalan toksinlerin atılmasını da detoks sağlamaktadır.

Detoks İçeceklerinin Faydaları Nelerdir?

Sindirim Sistemine Faydası:
Detoks düzen olarak kullanıldığı takdirde bilhassa vücudun fazlaca aktif çalışan sindirim sisteminin dinlenmesine yardımcı olmaktadır.

➤ Cilt Hastalarına Karşı Faydası:
Detoks uygulanması durumunda ciltlerde bir onarım sağlamaktadır. Eski ve bozulmuş ciltlerin düzelmesinde etkilidir.

➤ Dolaşım Sistemine Faydası:
Detoks vücudun dolaşım sisteminin hızlanmasına yardımcı olurken aynı zamanda da dolaşım sisteminin sağlıklı olarak çalışmasını sağlamaktadır.

➤ Boşaltım Sistemine Faydası:
Bağırsak, böbrek ve cilt vasıtası ile toksinlerin atılmasını sağlar. İdrar yolu ve bağırsakta oluşan enfeksiyonları minimuma indirir.

➤ Karaciğere Faydası:
Toksinlerin karaciğeri işgal etmesine izin vermeden karaciğerdeki tüm toksinlerin vücut dışına atılmasına yardımcı olur.

içecek tarifleri

Detoks İçeceklerinin Tüketilerek Kazanılan Güzellik

Günlük yapılacak olan detoks içecekleri ile güzelliklerinize güzellik katabilirsiniz. Öncelikle pek çok faydası olan detoksun ilk faydası cildin dinlenmesine izin verir. Böylelikle cilt yeniden canlılık kazanmış olur. Bunun yanı sıra cilt kızarıklarını, lekeleri ve alerjinizi en aza indirilmesine hatta bunların yok olmasına yarımcı olmaktadır. Cilt dokunuzun daha yumuşak ve daha pürüzsüz olmasını sağlamaktadır. Cildin doğal parlaklığını geri getirerek detoks adeta genç görünmenin anahtarıdır. Böylelikle siz de detoksun güzellik sırrı ile kendinizi baştan yenileyebilirsiniz.

Detoks İçecek Tarifleri

Pek çok detoks içecek içerikleri bulunmaktadır. Yani detokslar belli karışımlar ile meydana gelir. Meyve ve baharat gibi türlerden oluşan detoks içeceklerini sizler de evlerinizde tek başınıza yapıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz detoks karışımlarından bazılarının yapımı şu şekildedir:

Nane ve Limon Detoksu
Naneli ve limonlu detoks karışımı hazırlamak için öncelikle bir sürahinin içine suyu doldurun. İçerisine nane yapraklarını atın ve dilim dilim olarak hazırlamış olduğunuz limonları suyu dolu sürahiye atınız. Bu karışımın bir süre kendisine gelip dinlenmesi için 1 ya da2 saat buzdolabında bekletin. Sonra da hemen tüketebilirsiniz.

Çilek Detoksu
Bir kâse kadar çilekleri dilimleye ayırıp su ve buz ekleyerek bekletin. Bir süre kullanıma hazır olacak bu karışım içerisine dilerseniz nane yaprakları da ilave ederek tüketebilirsiniz.
detoks içecekleri

Salatalık Detoksu
Herkes salatalığın faydalarını bilir. Detoksu da en az normal kullanımı kadar etkili ve faydalıdır. Bir sürahinin içerisine su doldurun ve küçük küçük dilimlere ayrılmış salatalıkları suya atın. Ardından da dilimlenmiş birkaç adet limon atın. Son olarak ise nane yaprakları da ekleyerek karışımı kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Yeşil Limon Detoksu
Yeşil limonun suyunu sıkın ve bir sürahi su dolu kaba boşaltın. Buna ilave olarak da salatalık dilimlerini ekleyin. Bu karışımda da sizi oldukça rahatlatacak ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.