Spordan Önce Veya Sonra Kahve İçilir Mi?

- 21:08
Kahve içmenin insan vücuduna pek çok etkisi bulunmaktadır. Genellikle olumlu etkisi bulunan kahve spor yapmadan önce de sonra da tüketilmektedir. Spordan önce kahvenin tüketilmesi oldukça fazla kalori yakmanıza sağlamaktadır. Spordan sonra içilen kahve ise kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını sağlamaktadır. Son zamandaki kahve konusu üzerine yapılan araştırmalarda kahvenin kilo kaybı yapan ve yağ yakan bir içecek olduğunu ortayda çıkarmıştır. Durum böyleyken haliyle kahvenin spordan önce ve sonra tüketilmesi da kilo konusu ile doğrudan doğruya ilişkilidir.

Kahvenin Kan Dolaşımına Etkisi

Yapılan araştırmalar sonucunda kahvenin insan vücuduna faydası oldukça bariz bir şekilde ortaya koyulmuştur. Kahve içtikten sonra ilk 75 dakika boyunca insan kan dolaşım hızı daha da artmakta olduğu ispatlanmıştır.

Kahve ile Kaslara Oksijen Gitmesi

Kaliteli ve iyi bir spor yapabilmek için kaslarınıza normalde olandan daha fazla oksijen gitmesi gereklidir. Bu ise sizler kahve sunmaktadır. Hem kan dolaşımını hızlandırırken hem de kaslara oksijen gitmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan daha iyi spor için kahve tüketilmesi önerilmektedir. Öyle ki kas gücünü kaybetme oranı kahve içenlerde düşükken içmeyenler de ise bu durum oldukça hızlıdır.
spor kahve içmek

Spordan Önce Kahve İçmek

Spor yapmadan önce kahve tüketilmesi oldukça etkilidir. Özellik spora başlamadan 30 ya da 40 dakika önce kahve içilmesi vücuttaki yağların yakılmasında destekçi olmaktadır. Bu da spor yapmadan önce kahve içen biri çok daha hızlı kalori yaktığı anlamına gelir. Ayrıca kahve tüketirken şekersiz olmasına dikkat edin. Çünkü şeker kalori içereceği için sadece kahveyi tercih edin.

Spordan Sonra Kahve Molası

Spor sonrası kahve molası ise kasların yaktığı gücü geri kazanmanızı sağlar. Yoğun olarak yapılan egzersizin ardından içilen 2 ya da 3 bardak kahve içmek hem hâlihazırdaki ağrılarınızı alır hem de oluşabilecek ağrılara engel olur. Bu bakımdan da kahve oldukça etkili bir kalori yakma aracıdır.

Kahvenin Zararları Vardır?

Hemen hemen fazlası tüketilen her şeyin zararı olacağı gibi kahvenin de zararı elbette vardır. Yoğun olarak eğer kahveyi tüketiyorsanız vardır ama yoğun olarak değil de belli aralıklar ile tüketiyorsanız belli bir zararı yoktur.

Kilonuza Göre Kahve Tüketin

Kahve tüketmekte öyle aşırıya kaçmayın. Sahip olduğunuz kilonuza göre kahve miktarını belirleyin. Yani kilo başına 6 mg olarak tüketin. Bir de her gün aynı günde aynı saate içmek kahvenin yarattığı etkiyi de ortadan kaldırır.

Kahveye Ek İlaveler Katarak Tüketin

Kahveye şeker ya da krema katmak yerine ek besinler katarak sağlıklı tüketin. Örneğin şeker katmak yerine tarçın katabilirsiniz. Bunun yanı sıra krema katmak yerine badem sütü ilave edebilirsiniz. Bu ek besinler kahvenizi daha sağlıklı bir hale getirecektir. Böylece sağlıklı bir kahve içmiş olun.
→ Bir önceki Keçiboynuzu Kürü İle Akciğerleri Temizleyin başlıklı yazımızda 'keçiboynuzu, faydaları, akciğerleri, temizleme' hakkında bilgiler verildi.