Akciğerleri Temizleyen Keçiboynuzu Kürü

- 20:35
Milletçe doğal tedavi yöntemlerinin antibiyotiklerden, ilaçlardan ve doktorlardan daha faydalı olduğunu savunuruz. Aslında bu çok doğru bir yaklaşımdır. Fakat neyi ne için, neye göre kullanmamız gerektiğini bilmekte fayda var.
Örneğin faydalı sandığınız bir bitki kolesterolünüzü tavan yaptırabilir. Ya da tansiyonunuzu düşürdüğünü sandığınız bir bitki çayı aniden tansiyonunuz yükseltebilir. Bu nedenle bitki tedavilerinde de doktorların size eşlik etmesine izin vermelisiniz.

akciğerleri temizleme kürü

Keçiboynuzu ise özellikle Akdeniz bölgesinde bolca bulunan ve bulunduğu bölgenin en büyük problemi olan akciğer sorunlarına büyük faydaları olan harika bir bitkidir. Keçiboynuzu kürü özellikle bronşitli çocukların en temel gıdasıdır.

Keçiboynuzu Akciğerlere Nasıl Etki Ediyor?

Keçiboynuzu kürünün akciğerlere faydası ciğerlerde meydana gelen toksinlerin atılması ile başlıyor. Öncelikle küçük çocuklarına bal yediremeyen annelerin kullanacağı en doğal öksürük şurubu olduğu bilinmeli.

Uzmanların da kanıtladığı üzere bal bir yaşından önceki çocuklarda zehirlenme veya dilde peltekleşme gibi sorunlara yol açıyor. Bu nedenle öksürük sorununu çokça yaşayan çocuklarda öncelikle keçiboynuzu Özü kullanılıyor.

Ayrıca diğer adı ile harnubun akciğer kanserine iyi geldiği de bilinen bir gerçek. Keçiboynuzunun bilinen bir yan etkisi mevcut değil. Fakat diyabeti veya farklı bir hastalığı olanların uzman kontrolünde kullanmasında fayda var.
Tavsiye Yazı
➤ Keçiboynuzu Başka Neye İyi Gelir?
Keçiboynuzu Kürü Malzemeleri

Keçiboynuzu kürü malzemeleri her aktarda rahatlıkla bulabileceğiniz keçiboynuzu ve yarım litre sudan ibaret. Balgam söktürme, akciğer temizleme, sperm sayını artırma, tırnak kırılmalarını önleme, alerjik astımı yok etme gibi özelliklere sahip olan keçiboynuzu özü kürünü hazırlarken, keçiboynuzlarını üç dört parçaya ayırın.

Ocağın üzerinde kaynamakta olan yarım litre suyun içine atın ve beş dakika daha kaynatın. Harika bir şerbet olacak. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketin ve mutlaka her gün taze olarak bulundurun. Akciğerlerinizin mucizevi bir şekilde temizlendiğine şahit olurken, vücudunuzun kalsiyumun ihtiyacının bir kısmını da karşılamış olacaksınız.

Keçiboynuzunun En Önemli Etkisi Nedir?

Keçiboynuzu kürünün en önemli etkisi akciğerlere olan faydasının dışında saç uzatma etkisidir. Özellikle saçları yavaş uzayan, çok fazla dökülen ve ince saçlara sahip olan kadınlar için mucizevi bir ilaçtır. Saçların sağlıklı uzamasının yanında sıklaşmasını ve saç tellerinin kalınlaşmasını da sağlıyor. Keçiboynuzunun bir diğer önemi de sigara kullananlara verdiği sağlıktan ötürüdür ki sigara içenlerde güçlü bir balgam söktürücü olarak karşımıza çıkıyor.

Keçiboynuzunun Zararları da Var mı?

Keçiboynuzu kürünün faydalarının yanında bir iki küçük zararı da mevcut. Daha önce de belirtildiği üzere diyabet gibi rahatsızlıkları olan bireylerin bu gıdayı tüketirken dikkatli olmalarında yarar var.

Ayrıca fazla tüketildiğinde baş dönmesi ve mide bulantısı gibi küçük rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ayrıyeten kan inceltici ilaç kullananların da bu gıdayı tüketmeden önce doktor tavsiyesi almalarında fayda var.

Görüldüğü üzere çok belirgin bir rahatsızlığa ya da yan etkiye sebebiyet vermemekle birlikte, oldukça büyük faydaları mevcut olan keçiboynuzunu özellikle bronşitli çocukların ve sigara tüketenlerin kullanmasında yarar var.

Keçiboynuzu Nasıl Seçilir?

Keçiboynuzu seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bunların başında ise içi dolu olanları tercih etmek. Bunu nasıl anlayacağınızı merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Öncelikle keçiboynuzunu yetiştiği bölgeden yani Akdeniz bölgesinden tedarik etmeye özen gösterin. Özellikle en iyi yetiştiği yer Mersin ve Antalya taraflarıdır.

Keçiboynuzunu alırken bir tanesini kırın. Eğer içerisinde kristal şeker tanecikleri mevcut ise o keçiboynuzu kaliteli ve içi dolu olan demektir. Diğerlerinin etkisi yeterli olmayabilmekle birlikte verdiğiniz paraya yazık olacaktır.
→ Bir önceki Göbek Yağlarını Eritecek Baharatlar başlıklı yazımızda 'göbek yağları, zayıflatan baharatlar, kilo verin' hakkında bilgiler verildi.