Diyette Kahve İçilir mi?

- 23:45
Yağ yakıcı besinleri diyet yaparken tüketmek daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Zayıflamak için diyet listesi yapıyorsanız ve canınız kahve çektiyse Google'a 'Diyette Kahve İçilir mi?' sorusunu sormanız muhtemeldir. Diyette kahve hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için açıklıyoruz.
diyette coffee


Diyette Ne Kadar Kahve Tüketilmelidir?
Gün içerisinde 2 fincan kahve tüketmenin hiçbir zararı bulunmaz. Aksine kahve içerisinde bulunan kafein kan dolaşımını hızlandırdığı gibi vücutta yağ yakmaya da yardımcı olmaktadır. Yani insana etkisi faydalarının yanında sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissettirmesidir. Nihayetinde sık sık idrara çıkmak vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Bu sebeple günlük su tüketimine dikkat edilmelidir.

Diyette Kahve Nasıl Tüketilir?

Diyette kahve içmek kahve severlerin yabana atamayacakları bir istektir. Ancak söz konusu diyet olduğunda yenilen yemekten içilen içeceğe kadar her besinin bir ölçüsü olması gerektiği unutulmamalıdır. Kimileri kahve içerisinde şeker yok diyerek çokça tüketmeyi düşünebilirler. Ancak besinler ne kadar vücuda yarar sağlayıcı olurlar ise olsunlar her birinin yan etkisinin olduğunu bildirmek gerekir. Ayrıca kahve içerisinde belli bir oranda şeker bulunur.

Fazla Kahve Tüketiminin Zararları
➧ Kahvenin zararlarından biri halk arasında da çok bilinen kalbin ritmini bozmasıdır.

➧ Günde düzenli olarak 3 veya 4 bardak kahve tüketen kişilerde yapılan bir teste göre tansiyon yüksekliği ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni de fazla kahve tüketimi olarak teşhislendirilmiştir.

➧ Midenin asit salgılamasını uyararak ülser gibi mide rahatsızlıklarının iyileşmesine engel oluyor ve hastalığın daha kötüye gitmesine temel oluşturuyor.

➧ Diyabet hastası olanlarda fazla kahve tüketimi özellikle açlığın hissedildiği öğünlerde vücutta kan şekeri yükseliyor ve aç karnına kahve tüketilmesi şeker hastalığına olumsuz etki ediyor.

➧ Su kaybının bazı doktorlarca fazla kahve tüketimi neticesinde ortaya çıktığı savunulur iken bazı doktorlarca kahve tüketiminde kaynaklı su kaybının önemli seviyede olmadığı savunulur.

➧ Migrene kahve olumsuz etki ediyor. Kahve beyin hücrelerini tetikliyor ve migren rahatsızlığına neden oluyor.

➧ Fazla kahve tüketimi kafeinin fazla alınmasına neden olduğundan vitamin emilimi olayına olumsuz etki ediyor ve kemik erimesini tetikliyor.

Hangi Kahve Tercih Edilmelidir?
İçerisinde tatlandırıcı, süt tozu ve katkı maddesi bulunan 3'ü 1 arada kahveler asla diyet boyunca içilmemelidir. Bu tür kahveler içenler bilirler ki bir süre kilo almanıza neden olacaktır. Dışarıda içilen kremalı kahvelerden de uzak durulmalıdır. Diyet yaparken bunun gibi kahveleri tüketmeyi kesinlikle tüketmeyin.
Diyet yaparken sade Türk Kahvesinden vazgeçmeyin. Kahvenizi biraz farklılaştırmak isterseniz daha pişirirken içerisine bir tutam toz tarçın atabilirsiniz. Tarçın doğal iştah kesici bir maddedir. Sadece kahvede değil daha bir çok yerde tarçını kullanabilirsiniz.
Tavsiye Yazı
➥ Yağ Yakan Kahve Tarifim

Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Diyette kahvenin önemi zararları ile sınırlı değildir. Elbette diyette kahvenin faydaları da bulunmaktadır.

➧ Hafızayı güçlendirir ve zihnin uyanmasını sağlar.

➧ Kansere karşı koruyucu özelliği bulunur.

➧ Yağ yakma özelliği ile kilo vermeye yardımcı bir besindir.

➧ Yorgunluğun giderilmesinde etkilidir.

➧ Diyette spor yapanlar kendilerini bitkin hissettiklerinde spor öncesi bir fincan kahve ile performanslarını arttırabilirler.

Diyette Kahve Nasıl Tüketilmelidir?

➧ 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi

➧ 1 küçük fincan soğuk su

➧ Yarım çay kaşığı toz tarçın

➧ Altı kısılı ocakta tüm malzemeler bir cezvede karıştırılır ve köpürene dek pişirilir.