Diyette Ekmek Yenir mi?

- 00:05
Ülkemizde ekmek tüketiminin fazla olması ve genellikle ekmeksiz yemek yiyememe alışkanlığımız bilhassa diyete başlanıldığında bu soruyu ortaya çıkarmıştır. Soruya cevap vermeden önce ekmek içerisinde bulunan besinlere değinmek gerekir. Ekmek karbonhidrat bakımından yüksek bir besin ögesidir. Karbonhidrat tüketimi kilo almanın en kolay yoludur. Bu sebeple diyetisyenler diyet yapan kişilere ekmek yemelerini tavsiye etmezler ve olabildiğince ekmek yemek diyette sınırlandırılır.
ekmek diyette yenir mi

Kalori Kilo Aldırır Mı?

Kalori kilo almanın başında gelen bir besindir. Kalori tüketimi ne kadar fazla ise kilo alma eğilimi de o kadar fazladır. Diyet yapanlar kaç kalori almalıdır? Diyet yapan bir insanın günde tüketmesi gereken kalori miktarı 2000 gramı geçmemelidir. Bu değer 2000 gramın üstüne çıkarsa fazla kalori tüketimi gerçekleştirilmiş olunur. Dolayısıyla kilo vereyim derken kişiler kilo alırlar.

Ekmek Kilo Aldırır Mı?

Ekmek yapılırken içerisine ne katıldığına bakılırsa ekmeğin kaloriden başka pek bir besin değeri sağlamadığı görülür. Ekmek kilo aldırır mı sorusuna verilecek yanıt ise bu doğrultuda evettir. Ancak ekmek yemeye alışık olan bizler diyete başladığımızda ekmek tüketmezsek doyduğumuzu hissetmiyoruz. Bunun nedeni alışkanlığın yanı sıra çiğneme olayını gerçekleştirmediğimiz içindir. Çiğneme kişilere tokluk hissi verir. Özellikle çorbaları ekmeksiz tüketmek kişilerde doygunluk sağlamamaktadır. Hatta tabir-i caizse dişimin kovuğunu doldurmadı anlayışı ortaya çıkar.

Diyette Ekmek Nasıl Tüketilir?

Diyette ekmek tüketmek diyetin maratonuna alışana kadar diyestisyenler tarafından diyetin başladığı ilk günlerde önlenmez. Diyette ekmek tüketmek genellikle sabah kahvaltılarını kapsar. Akşam öğünlerinde özellikle ekmek yenilmemesi diyetisyenlerce önerilir. Çünkü hareketin akşam vakitlerinde kısıtlanması çabuk sindirim sağlamayacağından sabah kahvaltılarında ekmek yenilmesi daha uygun görülür. Sabah kahvaltısında yenilen ekmeğin akşam vakitlerine kadar sindirilmesi daah kolaydır.
Tavsiye Yazı
➥ Ekmek Yemeden Diyet Yapılır mı?
Diyette Ne Kadar Ekmek Yenmelidir?

Diyette ekmek yemenin sabah kahvaltılarında gerçekleştirilmesi ön planda tutularak kişi avcunun yarısı kadar ekmek yemelidir. Sabah kahvaltılarının tüm gün zinde kalmada ne denli etkili olduğu söz götürmez bir hakikattir. Bu nedenle diyet yapan kişiler ekmek tüketmeyi göze koymak yerine yağlı peynir ve zeytin yanında diledikleri kadar sebze tüketimine yer vererek sabah kahvaltılarını diyete uygun şekilde sağlayabilirler.

Peynir protein içermesi açısından tokluk hissi verir. Aynı zamanda günde bir adet yumurta tüketilmelidir. Protein değeri bakımından zengin bu besinler ekmek yeme ihtiyacını ortadan kaldırır. Zeytin tüketmek bağırsakların çalışmasına olumlu etki eder. Böylece sağlıklı diyet yapmanın mutluluğu ile kilo vermek sanıldığından daha kolay olacaktır.

Diyette Unlu Mamül Tüketimine Dur!

Diyette ekmek tüketmek kadar sakıncalı olan bir durum da undan imal edilen her bir gıdanın yenmesidir. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sabah kahvaltılarında tüketilen yarım avuç ekmek dışında çorbalara dahi un konulsa o çorba tüketilmemelidir.