Sarımsağın En Az Bilinen Faydaları

- 22:03
Sarımsak herkes tarafından bilinen birçok faydası olan bir yiyecektir. Kokusuna rağmen hem lezzetli olması hem de faydaları sebebiyle birçok yemekte kullanılmaktadır. Ülkemizde de sarımsak sevilen bir yiyecektir.

Sarımsağın C vitamini deposu olması, kış aylarında bağışıklığı ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi doğal antibiyotik olması gibi birçok faydalı özelliği olduğu hepimiz tarafından bilinmekte olup fazla bilinmeyen birçok özelliği de bulunmaktadır. Korku filmlerindeki vampirlere karşı vampir savar olarak kullanılan sarımsağın vampirleri kaçırmasından daha hayret vereceği birçok özelliğini duyunca siz de hayretler içinde kalacaksınız.

İşte karşınızda sarımsağın bilinmeyen faydaları

Saç Dökülmesi ve Saç Problemlerine Karşı Etkilidir

Sarımsak içinde bulunan allicin isimli güreşen sayesinde saç dökülmelerine karşı epey etkili olmakla beraber bunun dışında diğer saç problemleriniz için de faydalıdır. Dilimlenmiş veya ezilmiş sarımsak ile saç derisine ve saçınızda problem olan bölgeye sürerek saçınıza bakım yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra kokuyu çıkarmak için saçınızı sağlam bir şekilde yıkamanız gerekecektir.
sağlıklı beslenme

Sedef Hastalığına İyi Gelir

İltihaplarda ve iltihaplı yaralarda en çok faydası olan yiyeceklerden Bir de sarımsaktır. Sedef hastalığının iyileşmesinde çok önemli görev üstlenir. Yaralı bölgeye sarımsak yağı sürebilirsiniz.

Bağışık Sistemini Güçlendirir. Soğuk Algınlığına İyi Gelir.

Her gün sarımsak yemek bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Özellikle kış aylarında antibiyotik özelliği gören sarımsağı doğrayarak birkaç dakika suda bekletip süzgeçten geçirdikten sonra içmek soğuk algınlığına iyi gelmektedir.

Bitkilerinizi Zararlı Böceklerden Korur

Mineral yağ ve sıvı sabun ile karıştırılarak bitkilerin üzerine püskürtüldüğü zaman sarımsak zararlı böcekleri bitkilerinizden uzakta tutmaya yardımcı olur.

Sivilce ve Akne Tedavisinde Doğal Yöntem

Sivilce uçuklarda ilaç gibi olmasa da sarımsakla yapılan akne tedavisi doğal tedavi olarak iyi bir alternatiftir. Dilimlenmiş sarımsağı sivilce veya uçuğun üzerine koymanız halinde ağrı ve şişliği azaltarak tedavi sürecini hızlandıracaktır.

El ve Ayak Mantarlarında Doğal Kür Gibidir


El ve ayaklarda çıkan mantarların iyileşmesinde oldukça etkili olan sarımsak el ve ayak mantarları tedavisinde doğal bir kür görevi görür. Bir kaba su doldurarak içine iki diş ezilmiş sarımsak koyduktan sonra el ve ayaklarımızı bu suda belli aralıklarla bir süre bekletmeniz mantarların tedavisi için yeterlidir.

Doğal Yapıştırıcı Görevi Görür
Kırık ve çatlak camlarınıza sarımsağı iyice ezdikten sonra sürmeniz halinde doğal bir yapıştırıcı görevi görecek olan sarımsak camın darbe harici kırılmasını önleyecektir.

Mide Hastalıklarına Karşı Etkili Çözüm

Sarımsak mide hastalıklarını önlemek ile beraber ülser gibi kanser gibi ciddi hastalıklara karşı mideyi korumaktadır. Midesi hassas olan kişiler yöntemi denemeden önce doktorlarına başvurmalıdır.

Daha Çok ve Daha Kolay Balık Yakalamaya Yardımcı Olur

Nedendir bilinmez balıklar Sarımsak kokusunu çok sevmektedir. Sarımsak dişleriyle kendi balık yemeğinizi hazırlayabileceğiniz gibi Sarımsak kokulu balık yeme alırsanız tuttuğunuz balıkların sayısının arttığını ve daha kolayca balık yakaladığınızı göreceksiniz.

Kolesterolü Düzenlemeye Faydalıdır

Düzenli olarak sarımsak tüketmek kandaki iyi huylu kolesterolü yükseltir ve kandaki kötü huylu olan kolesterolü düşürmektedir. Ayrıca sarımsak suyundan bir karışım hazırlayarak bunu içmeniz halinde kolesterolünüz istediğiniz seviyelere gelecektir.

Sarımsak Yedikten Sonra
Sarımsak yedikten 12 saat sonra vücutta neler oluyor:
  • Kalp ve damar tıkanıklığına karşı damarlar temizleniyor. Bu hastalığa yakalanma riskiniz azalıyor.
  • Kolesterol dengesi normal seyrediyor.
  • Yorgunluk daha az görülüyor.
  • Sağlıklı hücrelerin yaşama süresi uzuyor.
  • Bağışıklık sistemi güçleniyor. Hastalıklara karşı daha dayanıklı hale geliyor.
  • Kan basıncı ve buna bağlı olarak da tansiyon dengeleniyor.
  • Kemiklerin güçlenmesine destek oluyor.