Beyaz Detoks Nasıl Yapılır ?

- 22:54
Kanımıza hızlı bir şekilde karışarak vücudumuz da yağ depolarına dönüşen bazı yiyecek gruplarını, beyazlar olarak nitelendiriyoruz. Beyazlar olarak adlandırdığımız bu yiyecekler kilo alımında önemli bir rol üstlenmektedirler. Beyaz detoks diyeti ile beyaz yiyecekleri beslenme programlarımızdan çıkartarak sağlıklı ve hızlı bir şekilde, uzun süre kalıcı kilolar verebiliriz.




Diyet programlarında uzmanların genel olarak tavsiyeleri 3 beyaz yiyecekten uzak durulmasıdır. Ancak şeker ve un gibi gıdalardan hayatımızın sonuna kadar uzak durmak fikri pek de olası bir durum değildir. Peki bu durum da bizim tavsiyemiz sizlere neler olabilir ?

Bizim tavsiyemiz, Ya olacak Ya olmayacak klişesi yerine yeni bir beslenme alışkanlığı kazanabilmek için, kana hızlı bir şekilde karışan ve kilo almamızda önemli rollere sahip, şeker, un, tuz, alkol ve katı yağ gibi yiyecek ürünlerini dengeli ve yeterli oranlarda tüketmek olacaktır. Bu beyazlar olarak adlandırılan ürünlerin dengeli ve yeterli kullanımına olanak sağlayan bir beslenme programı elbette ki tüm bireyler için daha yapıcı ve olumlu bir yaklaşım olacaktır. Beyaz detoks programı ile alternatif bir yöntemi deneme ve değişik damak tatlarını hissetme farklılıklarını yaşayacaksınız.

Beyaz Yiyecekler Nelerdir ?




Beyaz yiyecekler olarak adlandırdığımız bu ünlü besin grubu üyeleri, Şeker, Un, Alkol, Tuz ve Katı yağlardır. Bu ürünlerin hayatımızdan kalıcı bir şekilde uzaklaştırılması, bazılarımız için belki cevabına, bazılarımız için hayır ve gerçekten bunalmış kilo vermek için denediği yöntemlerin hiç biri işe yararmış olanlar için ise evet olabilir. Ama gerçekçi olmak gerekirse evet hepinizin içinden yükselen hayır cevabını duyar gibiyim. Çünkü sonuç  olarak hiç birimiz bir film yada sinema kahramanı değiliz.

Peki Beyaz Detoksu Nasıl Yapılır ? 


Beyaz detoksu, beyaz yiyeceklerin tüketimini oldukça kısıtlayarak tavsiye edilen maksimum beyaz yiyecek miktarları seviyesinde tüketerek, tatlı krizleri ve yemek yeme krizleri gibi zaaflardan arınarak, dengelemeyi öğrenerek uyguluyoruz. Yalnız bu alışkanlığı kazanmak için öncelik olarak 21 günlük Beyaz Detoks uygulamamız gerekmektedir. Beyaz detoks diyeti boyunca beyazları tamamen hayatımızdan çıkartıyoruz. 21 günlük Beyaz detoks diyetinin ardından beyazları hayatımıza yavaş yavaş ve maksimum tüketilecek miktarlar seviyesinde adapte ediyoruz. Bu alışma süreci için ise 21 günlük beyaz detoks uygulanma süresi önerilmektedir.  21 günlük Beyaz detoks diyetinin ana nedeni ise; yeni bir alışkanlık kazanmak, alternatif beslenme şekillerine yönelmek ve damat tadı değişikliğidir.

Şeker, un ve alkol gibi beyaz yiyecekler, kana hızlı bir şekilde karışarak vücutta yağ depolanmasını sağlamaktadır. Durum böyle olunca, bu beyaz gıdaların aşırı tüketilmesi kilo alımına sebep olmaktadır. Bu yiyecekler içerdikleri kalori miktarından öte, vücudumuza alındıktan sonra sindirime uğrarken çok az bir enerji harcanarak kana karışmaktadır. Kanımıza hızlıca karışan bu yiyecekler kan şekerinde ki ani yükseliş ve düşüşler yaşatması nedeniyle, aşırı tüketimlerinde sağlıksız oluyorlar.

Bu durumu bir başka örnekle pekiştirmemiz gerekli ise; çiğ kuruyemişler de içerdiği kalori miktarıyla yüksek kalorili besinler arasında yer almaktadır. Fakat çiğ kuruyemişler tüketildikten sonra sindirim olayı esnasında şeker kadar hızlı bir şekilde kanımıza karışarak, vücudumuzda yağ olarak depolanmıyor. Ayrıca çiğ kuruyemişler de bulunan kalorinin tamamı içerisinde bulunan yağ asitlerinden gelmektedir. Dolayısıyla bu özellikleri kuruyemişleri sağlıklı yiyecekler arasında göstermektedir. Beyaz detoks diyetinin amacı aslında, kaloriden ziyade tükettiğimiz besin içeriğinin önemini anlamamızı ve bu bilinci devam sürdürmemizi amaçlamaktadır.



Beyaz Detoks programı sonrasında yani 21 günün ardından kullanmamız gereken beyaz yiyecekler miktarı ne kadardır ? 

Tuz Kullanımı:

Beyaz detoks programı sonrası tüketilmesi gereken tuz miktarı, Dünya Sağlık Örgütü'nün önermiş olduğu maksimum tuz miktarı olmalıdır. Önerilen miktar günlük 5 gram tuz kullanılmasıdır.

Şeker Kullanımı :

Beyaz detoks programından sonra hayatımıza yavaş yavaş maksimum miktarlarda adapte edeceğimiz beyaz yiyeceklerden bir tanesi olan şeker ise günlük maksimum 25 gram olmalıdır.

Un Kullanımı :

Beyaz un kullanımı yerine  tam buğday, kinoa, tam çavdar, karabuğday ve nohut unu gibi tüketildikten sonra kana daha yavaş karışan, içerisinde bol miktarda lif bulunan ve tokluk hissi yaratan alternatif un çeşitlerini kullanabiliriz.



21 Günlük Beyaz Detoks diyeti sonrasında ortalama olarak 2-4 kilo arasında kilo kaybı yaşarsınız. Ancak beyaz detoks diyetini sadece zayıflamak için değil, sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanmak ve yağ oranını azaltıp kas oranını arttırmak içinde yapabilirsiniz.