Limon diyeti ile 5 Günde 3 Kilo Verin

- 10:57
Limon, faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz, oldukça önemli, sağlıklı ve kilo vermeye yardımcı bir besin kaynağıdır. Sizde limonun yararlarından faydalanarak hem sağlıklı kalabilir hem de hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.




Bu diyet listesini uygularken kesinlikle zorlanmayacaksınız. Bildiğiniz diyet listelerden farklı limon diyeti ile fazla kilolarınızdan nasıl kurtulacağınızı, sizler için derledik. İşte sizlerle 1 günlük limon diyet listesi ve 5 günde nasıl 3 kilo verebileceğiniz.. 

Limon, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca vücuttaki yağların daha hızlı yakılması için gerekli olan yüksek metabolizma hızına kavuşmamızı sağlar. Böylece daha sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlayarak, vücudumuzu zararlı mikrop, virüs ve bakterilere karşı korur.

Limon diyetinin hızlı kilo verdirmesinin nedeni, kabızlığı önemli ölçüde önlemesi ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamasıdır. Ayrıca vücutta meydana gelen ödem gibi su toplamalarının da önüne limon ile geçebilirsiniz. Çünkü limon son derece etkili bir idrar söktürücüdür.

Kısa süre içerisinde ve hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenler için limon diyeti vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çünkü kısa süre içerisinde etkili bir şekilde kilo verdiriyor. Limon içerisinde bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum ve mineraller bulunduran, oldukça zengin bir besin içeriğine sahip bir meyvedir.

Limonun faydalı özellikleri sayesinde bu diyet programını uygulayarak, diğer uyguladığınız diyetlere göre kendinizi daha canlı, dinamik ve sağlıklı hissedeceksiniz.

Limon diyetini 5 gün boyunca uygulayarak 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyet listesinin içeriği ağırlıklı olarak limon suyundan oluşmaktadır. Vücudunuzun nefes almasını sağlayarak, tazelemeye yardımcı olur. Limon suyu tüketmek, vücudu toksinlerden arındırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca limon kabuklarını rendeden geçirdikten sonra balla karıştırarak vücudunuza peeling de yapabilirsiniz. Doğal bir güzellik ve gerginlik hissi verecektir.

Limon Diyeti Hazırlanışı



Limon diyeti ile 5 günde 3 kilo verebilmeniz için size örnek bir beslenme listesi hazırladık. Bu beslenme listesinde ki öğünleri oluşturan besinleri düzenli olarak almanız gerekmektedir. Sağlığınız ve diyetinizin başarışı yönünden günlük alınması gereken besin miktarlarını aşmadan uygulamanız gereklidir.

Diyet listesinde bulunan sebze yemekleri ve et türlerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çünkü limon diyetinin amacı, kişiyi aç bırakmadan kilo vermesini sağlamaktır. Diyeti uygularken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar mevcuttur. Bu diyet programına başladığınızda, yağ, şeker, tuz ve hamur işi gibi gıdaları tüketmemeliyiz.

Tüketeceğiniz limon suyu ve limonatanın içerisine tatlandırıcı olarak bal ekleyebilirsiniz. Fakat bunu gün içerisinde en fazla 1 defaya mahsus uygulayabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı bal eklemeniz yeterli olacaktır. Fakat bu şekilde tatlandırıcı kullanmaktansa, nane yapraklarını ekleyerek, ferahlatıcı bir özellik katabilirsiniz.

Limon Diyet Listesi

Aç Karnına : Sıkılmış yarım limon suyu ve 1 bardak ılık su karıştırılarak tüketilecektir.
Kahvaltı : 1 adet haşlanmış yumurta, sebze, 5-6 tane zeytin ve 1 dilim buğday ekmeği
Ara Öğün : 1 bardak taze yapılmış limonata
Öğlen Yemeği : 1 kase ev yapımı yoğurt, 6-7 tane ceviz ya da fındık
Ara Öğün : Sıkılmış yarım limon suyu ve 1 bardak ılık su karıştırılarak tüketilecektir.
Akşam Yemeği : 1 porsiyon et ( tavuk eti, kırmızı et, balık eti tercihe göre seçilebilir ), zeytinyağlı salata
Yatmadan 1 Saat Önce : Sıkılmış yarım limon suyu ve 1 bardak ılık su karıştırılarak tüketilecektir.

Limon diyet listesi uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar : Limonu ihtiyacınız olan miktardan fazla tüketmek, vücudunuzda alerjik bir reaksiyona sebebiyet verebilir. Bu yüzden belirtilen ölçü ve miktarların dışına çıkmadan diyeti uygulamak oldukça önem arz etmektedir. Kronik rahatsızlığı bulunanalar, tansiyon hastaları ve şeker hastalarının limon diyetine başlamadan önce mutlaka uzman bir doktora danışmaları gerekmektedir.

Diyeti uyguladığınız 5 gün boyunca her gün 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Günde 2 litre su tüketmeniz metabolizma hızınızı arttırmak ve kilo verme sürecini hızlandırmak için tavsiye edilmektedir.

Bir diğer önemli husus ise, bireylerin metabolizma hızlarında ki farklılıklar dolayısıyla, verdikleri kilo sayısında farklılıkların olması doğal bir neticedir.