Büyük Göğüsleri Küçültme Egzersizleri

- 01:00
Göğüslerinin büyüklüğünden yakınan kişiler için büyük göğüsleri küçültme egzersizleri burada!
Bıçak altına yatmak bir çok kişinin korkusudur. Büyük göğüsleri küçültme ameliyatında tam narkoz alınması gerekliliğinden endişe edilmesi büyük göğüslere sahip olan her bayanın cesaret edebileceği bir girişim değildir. Bununla birlikte büyük göğüslerin verdiği bazı sıkıntılar bayanların ameliyatla göğüslerini küçültmek zorunda kaldıklarını da ortaya koyuyor. Eğer sizde büyük göğüslere sahip iseniz ve ameliyatsız göğüslerinizi küçültmek istiyor iseniz bazı egzersizlerle göğüslerinizin nasıl küçüldüğünü gözlemleyebilirsiniz.

küçültme egzersizleri

Büyük Göğüslerin Yol Açtığı Problemler Nelerdir?

Her ne kadar büyük göğüslere sahip olmak bir ayrıcalık gibi görünse de yol açtığı bazı sorunlar hem sağlık hem psikoloji hem de estetik açısından hanımları zor durumlarda bırakabiliyor. Bel, boyun ve sırt ağrılarına neden olarak fiziksel rahatsızlıkların belirlemesine ortam hazırlıyor. Büyük göğüslerin öne doğru ağırlık yapması bu kadınların öne doğru bir eğilim göstermelerine ve sırtlarında bitmek bilmeyen ağrıların oluşmasına sebebiyet verebiliyor.

Beğenilen her kıyafetin giyilememesi de kadınların psikolojik açıdan olumsuz etkilenmelerine neden olabiliyor. Kıyafetin göğüs kısmı dışında kalan bölgeleri bedene otursa da göğüs kısmının olmaması kıyafet seçiminde ince eleyip sık dokumak deyimini dikkate almak gerektiğini ortaya koyuyor. Göğüs dekolteli kıyafetler ne yazık ki büyük göğüslere sahip olan kadınların mahrum kaldığı kıyafetlerdendir.

En ufak bir göğüs dekoltesi bile göğüslerin büyüklüğünü ortaya çıkartır. Kamburlaşmanın temel nedenlerinden biridir. Terleme neticesinde göğüs altında mantar riski artar. Spor aktiviteleri yapılırken zorlukların yaşanılması kaçınılmazdır. Gerdanlıkların istenildiği gibi bir görünüm vermemesi de büyük göğüslü olmanın zorluklarına bir örnektir.

Büyük Göğüslü Olmak Bir Hastalık Olarak Mı Değerlendiriliyor?

Büyük göğüslü olmak bir hastalık olarak değerlendirilmese de sırt ve boyun ağrılarına neden olduğu ve kamburlaşmaya ortam hazırladığı için fiziki bir rahatsızlık olarak değerlendirilebilir. Estetik kaygılar sebebi ile yapılan ameliyatlarda bu durumun bir hastalık olmaması ameliyatın bir estetik ameliyatı olarak değerlendirilmesini öne sürer. Almanya’da yaşanılan bir olaya göre göğüslerinin iriliğinden şikayet eden bir kadın ameliyat geçirerek göğüslerini küçülttürmüştür. Bu ameliyat için harcadığı masrafı ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödemesini talep etmiştir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu masrafı karşılamaya yükümlü olmadığını belirtmiş ve bu talebi reddetmiştir.

Kadın kurumu mahkemeye vermiş ve mahkemenin verdiği karar ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan talep ettiği parayı alamamıştır. Neticede büyük göğüslü olmak bir hastalık değildir. Ancak neden olduğu sonuçlar itibari ile hem fiziki hem de psikolojik anlamda bazı rahatsızlıklara neden olur. Ameliyat ile göğüslerin küçültülmesi yoluna gidilmesi ülkemizde de masrafın hastanın cebinden çıkacağının bilgisini verir. Çünkü göğüslerin küçültülmesi ameliyatı estetik kaygılar güdülerek yaptırılan bir ameliyattır. Ameliyat olmak yerine bazı vücut hareketleri ile göğüslerin görünümleri hafifleyebilir.

Şınav


Şınav göğüs ölçüsünü küçülten egzersizlerin başında gelir. Omuz ve göğüs kaslarını çalıştıran bir harekettir. Büyük göğüslerin görünümü şınav çekilerek küçültülebilir. Günde iki defa her seferde 10 kere şınav çekilerek göğüslerin küçültülmesine yardımcı olunabilir.

Tempolu Yavaş Koşu


Göğüslerde yağ seviyelerinin azaltılmasında etkili olan tempolu ve yavaş koşu her sabah ve akşamları düzenli olarak yapılmalıdır. Böylece hem tüm vücut hem de göğüslerin incelmeye başladığı gözlemlenebilir. Göğüslerde biriken yağların erimesini sağlar. Günde sabah ve akşam olması kaydı ile 20 dakika koşmak istenilen sonuca kavuşmaya yardımcı olur.

Yüzme


Sağlıklı egzersizlerin başında gelen yüzme kardiyo egzersizlerinin en etkili formudur denilebilir. Atılan kulaçlar ve omuz ve göğüs kaslarının çalışmasını sağlar. bu yöntemle göğüslerdeki yağ azalarak göğüslerin şekle girmesine yardımcı olur.

Merdiven Çıkma


Göğüslerdeki yağın erimesine yardımcı olan bir diğer egzersiz is merdiven çıkmaktır. Düzenli olarak her gün 20 dakika merdiven çıkmak gerekir. Merdiven çıkmak yalnızca göğüslerin küçülmesini değil aynı zamanda tüm vücudun incelmesini sağlaması açısından değer kazanır.

Ağırlık Kaldırma Egzersizi


Hafif dambıllardan yararlanarak bir başka göğüs küçültme egzersizi yapılabilir. Ayakta dik durarak veya bir sandalyenin üzerinde dik vaziyette oturarak her iki elle de aynı anda dambıllar kaldırılmalıdır. Her iki elle de düzenli olarak 1 turda 10 defa yapılmalıdır. Bu egzersiz göğüs kaslarını olduğu kadar kol kaslarını da çalıştıran mükemmel bir harekettir. Bu egzersizlere ek olarak göğüs sıkılaştıran krem vb. cilt bakım ürünlerinde de yararlanıldığında göğüslerin şekle girerken küçüldüğü gözlenebilir.