Zayıflamaya Yardımcı Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır ?

- 12:18
Son zamanların en popüler çaylarından biri haline gelen Ender Saraç'ın önerdiği sarımsak çayının, her sabah içilmesi sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Popüler bir hale gelen sarımsak çayı ile ilgili olarak insanlar bu soruları merak ediyor; sarımsak çayı zayıflatır mı, sarımsak çayının faydaları nelerdir, sarımsak çayı nasıl yapılır? Bizde bu yazımızda sizler için bu soruların cevabını bir araya getirdik.




Prof. Dr. Ender Saraç'ın da önermesiyle birlikte son zamanlarda çok daha fazla popülerlik kazanan sarımsak çayı zayıflamaya yardımcı sağlıklı çay çeşitleri arasında... Ender Saraç'ın insanlara içmelerini tavsiye etmesiyle birlikte sarımsak çayı, mutlaka ki daha da popüler bir hale geldi. Sarımsak çayı Antik Yunan döneminden beri şifa amaçlı ve zayıflamak için kullanılmaktaydı. Birçok faydası bulunan ve sağlıklı içecekler arasında yerini alan sarımsak çayı, günümüzde de en fazla merak edilen ve kullanılan çay çeşididir.

Zayıflamaya yardımcı sarımsak çayını Prof. Dr. Ender Saraç gibi alanında belirli başarılara imza atmış isimler kilo vermek isteyen ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen kişilere tavsiye ediyorlar. Tüketilen sarımsak çayından en iyi şekilde fayda sağlamak için profesörler, bu çayı her gün sabah ve akşam saatleri içerisinde tüketmelerini tavsiye ediyorlar. Yemeklere farklı bir aroma veren ve severek katıp severek tükettiğimiz sarımsağın çayının nasıl yapıldığını merak edenler, yazımızın devamında paylaşacağımız bilgilere göz gezdire bilirler.

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır ?


Sarımsak çayı, kullanımı ve yapılması oldukça basit bir çay türüdür. Maliyet bakımından oldukça masrafsız bir çay olan sarımsak çayını aynı zamanda evde her zaman bulunan malzemeler ile de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sarımsak çayı tarifi, sarımsak çayı nasıl tüketilir, sarımsak çayının faydaları nelerdir sorularının cevabı yazımızın devamında...

Gerekli Malzemeler :

Bir parça rendelenmiş zencefil
1 Su bardağı su
2 diş sarımsak
Yarım limon

Hazırlanışı :  Zencefil ile suyu bir kabın içerisinde kaynatıyoruz. Daha sonra içerisine sarımsakları ekleyerek kaynatmaya devam ediyoruz. Sarımsakların kokusu çıkana kadar karışımı kaynatmaya devam etmelisiniz. Kaynattıktan sonra karışımın içerisine sıkılmış yarım limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz sarımsak çayını sabah ve akşam aç karnına içebilirsiniz.

Sarımsak içerisine katıldığı soslar, çorbalar ve gerekse de yemeklerde ki yeriyle çok farklı ve ünlü bir yiyecektir.Ayrıca vücudumuzu sağladığı faydalarla oldukça önemlidir. Enfeksiyonla mücadele, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürme ve vücudu zararlı organizmalara karşı koruyabilme özelliğe sahiptir. Sarımsağın faydalarından faydalanabilmek için sarımsak çayı mükemmel bir araç olma özelliğini taşır. Sarımsak çayı tüketimi aynı zaman içerisinde vücutta ki ödemi atmaya ve yağ yakma hızını arttırmaya yardımcı olmaktadır. Sarımsak çayı tüketimi metabolizma hızını kısa süre içerisinde hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur.

Sarımsak çayının insan sağlığına sağladığı faydalardan ve zayıflatma etkisinden en iyi şekilde yararlanabilmek için içerisinde bulundurduğu alicin maddesinden temizlenmesi gerekmektedir. Bu maddenin çıkartılması için ise sarımsağı ezmemiz ya da pişirerek tüketmemiz gerekmektedir. Sarımsak çayı Antik Yunan döneminden beri yüzlerce yıldır yaraları dezenfekte etmek, vücutta ki enfeksiyonlarla savaşmak ve öyle ki tükerküloz hastalığını tedavi etmek için kullanılmıştır. Sarımsak çayı tüketimi vücutta, candida, E.coli, Streptococcus ve Staphylococcus gibi bir çok bakteri, virüs ve mantar türlerinin büyümesini engellemeye ve yok etmeye yardımcı olur.

Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir ?


Sarımsak çayının insan sağlığına kattığı bir çok faydası bulunmaktadır. Sarımsak çayı kalp sağlığı için son derece önemlidir. Kalp koruyucu özelliğe sahiptir. 1996 yılında Rhode Island Memorial Hastanesin'de gerçekleştirilen gelecek vaat eden çalışmada, yüksek kolesterollü 41 erkek deneğe sarımsak özü verildi. Yapılan çalışma süresi boyunca deneklerde ki toplam kolesterolün yüzde 6 ile 7 oranında düştüğü gözlemlenmiştir. Sarımsak ekstresi kullanımı kötü kolesterol seviyesini de yüzde 4 oranında ve tansiyonu da yüzde 5,5 oranında düşürmüştür. Dolayısıyla tüketeceğiniz bir fincan sarımsak çayı kalp sağlığınıza oldukça iyi gelecektir. 

Sarımsak çayının faydalarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

1-Kalp sağlığını korur.
2-Kan Basıncını dengeler.
3-Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
4-Gazın giderilmesi ve oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.
5-Sinüslerin açılmasını sağlar.
6-Gribe ve kış ayı hastalıklarına iyi gelir.
7-Her türlü enfeksiyona karşı vücudumuzu korur.