Zayıflamaya Yardımcı Safran Çayı ve Faydaları

- 18:08
İnsan sağlığına olan faydaları ve doğal bir besin kaynağı olarak tüketebileceğiniz, zayıflamaya yardımcı safran çayının şifa dağıtan faydaları, tarifi ve nasıl kullanılacağını ve zararlarını sizler için bir araya getirdik. İyi okumalar ...

Günümüzün en önemli ortak problemi haline gelen obezite ve fazla kilo sorunları insanları sürekli yeni arayışlar içerisine girmeye zorlamaktadır. Birçok insan tekrar sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için kendi imkanlarıyla farklı yöntemler deneyerek kilo vermeye  başladı. Fazla kilo sağlık sorunlarının yanı sıra estetik açıdan da kötü bir görünüm sağlıyor.

Zayıflamak için bitkisel ve sağlıklı yöntemlerden birisi de safran çayı ile hazırlanan diyet listesini uygulamaktır. Safran bitkisinin içerisinde ki sağlıklı maddeler ile kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Zayıflamaya yardımcı safran çayı kilo vermek için çok güçlü bir besin kaynağıdır.

Zayıflamaya yardımcı bitkisel çaylar ve gıdaların tüketilmesi genellikle kilo sorunun yol açtığı öz güven eksiliği ve rahatsız edici estetik görüntüden  kaynaklanmaktadır. Fazla kilolarınızdan kurtularak zayıflamak için düzenli olarak safran çayı içmeniz size yardımcı olacaktır. Safran çayı üzerine yapılan bir çok araştırma sonuçlarına göre safran çayı metabolizmanın çalışma hızını arttırarak belirli bir süre içerisinde kilo vermenizi kolaylaştırmaktadır.

Safran Çayı Tarifi


Safran bitkisini attarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyat aralığı genellikle 100₺ ile 150₺ arasında değişmektedir. 100 gram almanız sizin için yeterli olacaktır. Kilosu pahalı olmasına rağmen hazırlanışında kullanılan miktar göz önüne alındığında maliyet olarak masrafsız bir yöntemdir.

Gerekli Malzemeler : 


  • 6 Adet Safran İpliği
  • 1 litre su


Hazırlanışı : 

Öncelikle bir kabın içerisine 1 litre suyu ekliyoruz. Ardından suyu kaynatıyoruz. Normal çay demler gibi üzerine safran ipliklerini ekliyoruz. Kısık ateşte kaynatmaya tekrar devam ediyoruz. Suyun rengi değişinceye kadar ocakta kaynamaya bırakıyoruz.

Rengini tam olarak suya çıkardıktan sonra çayın hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Safran çayını tüketirken daha hoş bir aromaya kavuşması için içerisine toz ya da kabuk tarçın ilave edebilirsiniz.

Tadından dolayı tüketmekte sorun çekenler tatlandırıcı olarak içerisine şeker veya bal ilave edebilir. Fakat bu konu hakkında uzmanlar tarafından beyan edilen görüş;  içerisine herhangi bir tatlandırıcı madde katılmadan tüketilmesi yönündedir. Çünkü safran bitkisinin içerisinde bulanan yararlı maddeler şekersiz içtiğiniz zaman vücudunuza daha hızlı ve daha fazla fayda sağlamaktadır.

Safran çayını tüketirken dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü her şeyin fazlası vücudumuz için zararlıdır. Bu yüzden gün içerisinde 1 fincan tüketmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Safran Çayının Faydaları 


Safran çayının faydaları az olmasına rağmen etki olarak vücudumuza çok yarar sağlamaktadır.  Dikkatli ve yeterli kullanılmadığı zaman ise gerçekten önemli zararları bulunmaktadır. Bu konuya ise yazımızın devamında değineceğiz.

Safran Çayı Metabolizma Hızını Arttırır


Kilo vermeniz için birçok etkenin bir araya gelmesi gerekmektedir. Bunların başında metabolizma hızı yerine korumaktadır. Çünkü zayıflamak için birçok yöntem deneseniz bile, metabolizmanız yavaş çalıştığı için istediğiniz miktarda kilo vermeniz mümkün olmayabilir.

Safran çayı ise metabolizma hızınızın artmasını sağlayarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

Safran Çayı Zayıflamanıza Yardımcı Olur


Safran çayı zayıflamaya ve fazla kilolardan kurtulmanıza yarayan doğal bitkisel yöntemlerden biridir. Safran çayı zayıflamaya yaran doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Safran içerdiği zengin besin yapısı ile zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Safran çayının kilo vermenize yarayan özelliği yağ yakıcı özelliğe sahip olmasıdır.

Uzun Süre Tokluk Hissi Oluşturur


Açlık krizi ve çabuk acıkma gibi durumlar zayıflamak isteyen kişilerin en çok karşılaştığı problemlerdir. Bir şeyler tüketmeye devam ederken daha fazla tüketerek daha geç acıkmayı sağlamak gibi bazı yanlış düşüncelerde mevcuttur. Ya da tükettiğiniz yiyeceğin sizi ne kadar süre tok tutacağı sorusu her zaman aklınızın bir köşesinde durmaktadır.

Eğer sizde böyle bir problemle karşı karşıya iseniz düzenli olarak safran çayı tüketerek bu probleme çözüm bulabilirsiniz. Safran çayı sayesinde uzun süre tokluk hissi yaşayarak, sıkıntısız stressiz fazla kilolarından kurtularak zayıflayabilirsiniz.

Safran Çayının Zararları 



  • Safran çayı da her besin maddesi gibi çeşitli yan etkilere sahiptir. Bazı kronik rahatsızlığı bulanan kişilerin de kullanması pek uygun değildir.
  • Safran çayı hamile bayanlarda rahim duvarında kanama ortaya çıkarma riskine karşın kullanılması yasaktır. 
  • Safran çayı astım gibi alerjik hastalıklara karşı yan etkisi vardır. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmanız gereklidir. 
  • Safran çayı tüketecek kalp ve damar hastaları düzenli olarak ilaç kullanması gerektiği için doktor kontrolünde kullanması gereklidir. 
  • Psikolojik rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlarla birlikte tüketilmesi tehlikelidir. 
  • Ergenliğe yeni girmiş ve hiperaktivite gibi sağlık sorunu olanlar varsa safran çayı içmeleri sakıncalıdır.