Zayıflamaya Yardımcı Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır ?

- 20:38
Zayıflamaya yardımcı zencefil çayı hem pratik hazırlanışı hem de sağlığınıza olan faydaları bakımından son zamanların popüler kilo verdiren çayları arasındadır. Aynı zamanda şeker seviyesini dengelemesi ve sindirim sürecini hızlandırması ile bilinen zencefil çayı hakkında merak edilen sorular yazımızın devamında...


Kilo vermek disiplin isteyen ve zor bir süreçtir. Bu süreç içerisinde uygulamanız gereken belirli adımlar mevcuttur. Spor yapmak ve düzenli beslenme gibi olmazsa olmazlara sahiptir bu süreç. Zencefil çayı ise bu süreç içerisinde size en fazla yardımcı olacak zayıflamaya yardımcı yağ yaktıran çaylardan birisidir.

Uygulayacağınız sıkı bir diyet programı ve düzenli spor faaliyetleri ile bile, istediğiniz gibi kısa bir sürede istediğiniz kadar kilo vermeniz mümkün olmayabilir. Bu fikri destekleyecek pek çok neden sayılabilir. Ancak başlıca nedenler arasında vücutta sıvı tutulması ve metabolizma hızının yavaşlığından kaynaklanan yavaş kilo verme sorunlarıdır. Bu sorunlardan kurtulmak için uygulayacağınız pek çok çözüm yöntemleri olsa da bu sorunlar, sizi kilo verme hedefinizden alıkoyan engeller haline gelebilir.

Su tüketmek bu tarz sorunlarınızı çözmenizde size yardımcı olabilir. Çünkü su içmek, sindirim sistemine yardımcı olur ve vücuttaki sıvı atıkların atılmasını sağlayan böbrekleri çalıştırır. Sağlıklı çalışan böbrekler, özellikle kalça ve karın bölgesinde yağ depolanmasına sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca su, mideye girdikten sonra sindirim işleminin hızlandırılmasını sağlar. Su özünde çok temiz bir madde olmasından dolayı sindirim sistemini yıpratmaz. Böylece su tüketerek organlarınız hiçbir şekilde zarar görmeden metabolizma hızınızı arttırabilir.

Yaşam kaynağı olan suyun içerisine farklı malzemeler ekleyerek daha faydalı bir hale getirebiliyoruz. Zayıflamak için kullanabileceğiniz pek çok alternatif karışım yöntemi mevcuttur. Bu anlamda en etkili karışımlardan birinin de zencefil çayı olduğu söylenebilir.

Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır ?


Zencefil çayının hazırlanması kolay ve pratiktir. Ayrıca su ile bir araya gelen zencefilin etkileri son derece önemlidir. Hem zayıflamanıza yardımcı, hem de sağlıklı bir vücuda kavuşmanız için dost bir içecektir.

Gerekli Malzemeler : 


  1. 6 su bardağı kadar su 
  2. 50 gram toz ya da meyve zencefil ( 5 yemek kaşığı )
  3. 2 adet limonun sıkılmış suyu 


Hazırlanışı :

Öncelikle 1.5 litre yaklaşık olarak 5 su bardağı suyu bir kabın içerisine koyarak kaynatıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine zencefili ekliyoruz. Bir ya da iki dakika boyunca kaynattığımız zencefilli suyumuzu ocaktan alıyoruz. 10 dakika boyunca dinlendirin. Dinlendirilen karışımı süzdükten sonra sıktığınız 2 adet limon suyunu ekleyin. Ardından zencefil çayınız içmeye hazır. Zencefil çayını aç karnına içmeniz tavsiye edilmektedir.

Zencefilli çaydan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için bu karışımı her gün içmeniz önerilir. Ancak sihirli bir içecek gibi anında etki göstermesini beklememeniz lazım. Etkilerini görmeniz biraz zaman alabilir. Bu yüzden kullandığınız süreç içerisinde biraz sabırlı olmanızda fayda vardır.

Sabah uyandığınızda ilk işiniz zencefilli çayınızı içmeniz olmalıdır. Günün farklı saatlerinde tüketmek için termos kullanabilirsiniz. Böylelikle zencefil çayı özelliklerini yitirmeden, istediğiniz herhangi bir zaman içerisinde tüketebilirsiniz.

Zencefil çayı tüketim miktarında herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak yinede uzman bir doktor gözetimi altında tüketmeniz faydalı olacaktır. Bu sebepten dolayıdır ki, kendinize uygun bir ölçüde ve miktarda tüketebilirsiniz.

Zencefil çayını diyet listelerinize ya da günlük beslenme programlarınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Çünkü bu çay sadece zayıflamanıza yardımcı değildir, aynı zamanda vücudunuzun tüm fonksiyonlarının dengelenmesini sağlayan ve iyileştirici bir özelliğe sahip olan bir çaydır.

Bu çay hakkında bir fikir öne sürmemiz gerekirse o da, bu çayın kilo verdirmekten çok daha fazlasını sağladığıdır. Bu çay tarifi ile vücudunuzun gerçekten ihtiyaç duyduğu besinleri takviye niteliğinde alabilirsiniz.

Zencefil Çayının Faydaları


Zencefil hem zayıflamaya yardımcı, hem de sağlığımıza birbirinden muhteşem faydaları olan baharattır.

Zencefil Çayı Kandaki Şeker Seviyesini Düzenlemeye Yardımcı Olur


Zencefil, su ve limon karışımı ile hazırlanan bu çay, vücudun sağlıklı çalışması için gerekli olan şeker miktarını dengeler. Gün içerisinde tükettiğiniz yiyecek miktarı önemli değildir. Bu çay ile kanınızda bulunan glikoz oranı dengelenecektir.

Kilo vermek için uygulanan stratejilerden birisi de kandaki şeker miktarının dengelenmesidir. Çünkü sindirilmeyen şeker miktarının tamamı vücutta yağa dönüştürülerek saklanır ve bu da doğrudan kilo artışına sebep olmaktadır.

Ayrıca zencefil şeker hastalığına şifa kaynağıdır. Herhangi bir yan etkiye sebebiyet vermeden şeker hastalığına karşı korunmanızı sağlar.

Zencefil Çayı Sindirimi Hızlandırır


Zencefilin bitki kökü midede asit üretilmesini destekler. Böylece zencefil çayı tüketilerek vücuda alınan bu madde, vücuda giren maddelerin daha kolay parçalanmasını ve daha faydalı olmasını sağlar. Ayrıca zencefil vücutta ki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Zencefil çayı, lif bakımından zengindir. Sindirim işlemini kolaylaştırır. Vücudun çalışma sisteminin düzenlenmesi, günlük harcanan ve alınan kalori miktarından daha önemli bir yere sahiptir.

Çünkü bu kuralı benimsemeniz ne zaman ne tüketmeniz gerektiğini size öğretecektir. Bundan daha önemlisi de, bu kuralı uygularken zaman içerisinde kalori hesabı yapmadan kilo verdiğinizin farkına varacaksınız.

Zencefil Çayı Vücut Sıcaklığınızı Arttırır


Kilo vermedeki ana kural alınandan daha fazla kalori yakmaktır. Bu da doğal olarak vücut sıcaklığınızı yüksek tutmanız anlamına gelmektedir. Yüksek vücut sıcaklığı aynı zamanda sıvı tutulmasının da önüne geçecektir.