İdeal Kilo Vermenin Püf Noktaları Nelerdir?

- 16:42
Sürekli diyet yapmak ve uğraşlarınız sonucu kilo verememek büyük sorun olmaktadır. Özellikle kilo vermede yapılan yanlışlar direkt olarak kilo alımına da yol açabilmektedir. Bu anlamda ideal kilo vermenin püf noktaları nelerdir şeklinde birçok araştırma ve teknikler bulunabilmektedir. Özellikle dikkat edilmesi gerekli ve yapılan egzersizlerde doğru şekilde yapıldığında kalıcı kilo verimi mümkündür. İlk olarak dikkat edilmesi gerekenler arasında;


  • Günü kahvaltı ile açmak ve doğru besinler ile kahvaltıya devam etmek

  • Sık ve az beslenmek

  • Su tüketimini günde en az 3 litre şeklinde ayarlamak önemlidir.

  • Her öğün için porsiyon kontrolü yapmak fazla tüketim yapmayı önleyecektir.

  • Son öğün tüketimi geç saatlere kalmamalıdır.

  • Aktif bir yaşam ve sağlıklı olmak için hareketli olmak gerekmektedir.

  • Haftalık düzenli olarak egzersiz yapmak kilo vermeyi hızlandıracaktır.

  • Düzenli ve sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek şeklinde bu gibi aşamalara dikkat etmek yeterli olacaktır.

Kilo verme ve sağlıklı vermek için en etkili yöntemlerden biri su tüketimidir. Doğru bilinen yanlışlardan biri de çay kahve tüketimi olduğun su dengesinin de tamamlandığını bilmektir. Yalnız bu durum günlük olarak ve düzenli şekilde su tüketimi yapılarak tam anlamı ile sonuç vermektedir. Sadece kilo vermek için değil, sağlıklı bir vücuda sahip olmak içinde su tüketimine önem vermek gerekmektedir.

Sağlıklı Kilo Vermede Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar


Nasıl ki geç saatlerde yemek yemek sağlık açısından yanlış bir durum ise, tatlı krizlerinde yapılan küçük kaçamaklarda diyet sırasında yanlıştır. Bu anlamda tatlı krizlerini mevsim meyveleri ve kuruyemişler ile dengelemek gerekebilir.

Tatlı yemek için diyet programında belirli zamanlar ayarlamak ve tatlı tüketiminin yapılması ile egzersizleri arttırmak yeterli olacaktır. Bu anlamda tatlı krizleri için farklı çözümler bulmak da gerekmektedir. Yeterli protein ve gerekli besin alınmadığında vücutta tatlı isteği oluşabilmektedir. Bu anlamda diyet programında bulunduğunuzda protein oranını iyi kontrol etmek gerekir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmek için protein artırımı yapılabilmektedir.

Protein tüketiminde yapılması gereken besinler arasında;

  • Et

  • Balık

  • Tavuk

Protein oranı yüksek bakliyat şeklinde değerlendirilmektedir.

Yalnız bu gıdalar tüketilirken ek olarak tercih edilen besinlerinde birbirini dengelemesi gerekmektedir. En önemli aşama da tahıl tüketiminde beyaz ekmekten uzak durmak gerekir. Beyaz ekmek yerine; tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği ve kepekli ekmek uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Yalnızca diyet yaparken değil da sağlıklı beslenmek içinde bu tahılların alınmasında büyük fayda vardır.

Protein tüketiminde dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de kırmızı etin akşam öğünlerinde olmaması gerektiğidir. Sindirimi daha yavaş olduğu için öğlen öğününde kırmızı et tüketilir ise daha sağlıklı olacaktır. Balık ve tavuk ise akşam tüketime uygundur. Bu sırada protein tüketimi öğün olarak belirli miktarda alınmalıdır. Aynı zamanda her gün protein tüketimi için et ve et ürünlerini tercih etmek gerekmemektedir. Protein oranı yüksek ve sindirime yardımcı birçok bakliyat ve sebze de bu alanda fazlaca bulunur.

Diyet Yaparken Kaçınılması Gereken Durumlar


Günlük yaşantımızın bir parçası olarak uyguladığımız düzenli yürüyüş yapmak diyet yaparken de devam edilmelidir. Özellikle yürüyüşe ek olarak yapılan egzersizler de bu aşama da önemli ve vücudun sıkılaşması açısından avantajlıdır. Günlük yürüyüş yapmak daha sonra gün arasında egzersizlerde bulunmak da verilen kilolar ile sarkan vücuda sıkılaştırma sağlamaktadır.

Sağlıklı beslenme kararı aldığınızda ya da diyet yapmaya başladığınızda buzdolabını ilk olarak sağlıklı gıdalar ile doldurmak gerekmektedir. Bunun içinde alışverişte ekstra ve sağlıksız besinlerin alınmaması lazımdır. Alışverişe gideren liste ile gitmek ve market içerisinde fazla zaman geçirmemek önemlidir. Aksi durumlarda ekstra gıda alımı da söz konusu olacaktır.

Psikolojik olarak diyete başlamanın avantajları yüksektir. Diyete tam psikoloji ile başlamak olası kaçamaklarında önüne geçecektir. Sonuç olarak kilo vermek için hedef belirlemek ve bu hedefe doğru ilerlerken olumlu sonuçları göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Yalnızca tek ürün üzerinden kilo vermeye çalışmak sıkıcı ve zorlayıcı olabilir. Bu sırada psikolojik olarak farklı besin ihtiyacı oluşabilir. Böylece farklı denemeler ve sağlık besinlerden yararlanmak avantajlıdır. Olumlu sonuçların alınması ile uyguladığınız diyet programını tekrar değerlendirebilirsiniz.