1 Ayda 7 Kilo Verdiren Stillman Diyet Listesi

- 14:16
Kilo vermek için en çok tercih edilen diyet listelerinden biri de Stillman Diyet programıdır. Etkili ve hızlı kilo kaybı için popüler olmaya devam eden diyet programında ilk haftadan sonuçları fark edebilirsiniz. Protein destekli olarak uygulanan ve kas kaybı yapmadan sağlıklı bir şekilde en hızlı kiloyu verdiren Stillman diyet listesinde farklı aşamalar söz konusudur.


Asıl amaç olan sağlıklı beslenme diyetin ilk kuralıdır. Sağlıklı beslenmek için karbonhidrat oranını azaltarak protein oranını arttırmak gerekmektedir. Bu sırada kasların güçlenmesini ve sindirimin oluşması içinde su tüketimini aksatmamak önemlidir. Sağlık beslenme ilk kural, günde en az 8 bardak su içmek de ikinci kural şeklinde olmalıdır. Hem cildi koruman hem de sindirimi kolaylaştırmak için tercih edilen su tüketiminde önemli olan doğru işlem yapmaktır.

Diyet yapmadan önce dikkat edilmeden alınan fazla karbonhidrat zaman içerisinde vücutta şekere dönüşmektedir. Bu durumda kişide yağ oluşumuna yol açarak kilo artışı ile sonuçlanmaktadır. Sağlıksız kilo artışı vücudun yorgun ve halsiz olmasına neden olur. Oluşan durumu tersine çevirerek döngüyü kurmak hızlı ve sağlıklı kilo verilmesi için avantajlı olabilmektedir. Yorgunluğun giderilmesi için beslenme kontrolü yaparak zinde kalmak da mümkündür. Gerekli oranda protein ve en az miktarda alınan karbonhidratta kilo verme konusunda etkili olacaktır.

Stillman Diyetinde Yapılması Gerekenler


Enerjinin yüksek olmasını amaçlayan ve ardından kilo kaybına yol açan Stillman diyeti iki farklı aşama ile uygulanabilmektedir. Bu aşamaların her ikisinde de su tüketimi yüksek olmalıdır. Çünkü alınan proteinlerin vücutta işlenmesi için suya ihtiyaç duyulur. Bu nedenle en az 8 bardak su alarak sağlıklı ve sorunsuz şekilde stillman diyetini uygulayabilirsiniz.

Sağlıksız diyetlerde oluşan çökük görünüm Stillman diyeti ile söz konusu değildir. Bu aşamada Stillman diyetinde kilo verdikçe canlı ve aktif bir görünüme kavuşmak da mümkündür. Günde içerisinde yapılması gereken 6 öğün özelliği ile midede boşluk ve açlık hissi oluşmayacaktır. Bunun içinde abur cubur tüketimi ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Sürekli dolu olan mide, sindiriminde düzenli çalışmasını tetikleyerek yağ yakımı da başlayacaktır. Stillman diyetinde tüketilen uygulama;

  • Fazlaca protein
  • Günlük alım oranından daha az yağ
  • Az miktarda karbonhidrat şeklinde olmalıdır.


Stillman Diyetinde Kaçınılması Gereken Yiyecekler


İki aşamalı olarak ilerleyen Stillman diyeti 1 aşama, bazı yiyeceklerin yenmesini engellemektedir. Bu yiyecekler arasında ilk adımda;


  • Sebze
  • Meyve
  • Pirinç
  • Makarna
  • Ekmek


Alkol şeklinde olmaktadır. Bu gıdalar içerisinde bulunan karbonhidrat diyeti başlangıçta bozabilmektedir. Bunun içinde dikkat edilmesi gerekir. Hatta ilk aşamada hiç tüketilmemesi önerilmektedir.

İlk aşamada yapılan 1 haftalık diyet listesine tam olarak uymak gerekmektedir. Bu nedenle diyeti bozmadan ve egzersizleri de yaparak olumlu sonuç beklenir. Stillman diyeti programı;

Kahvaltı; sabah 8 ile 9 arasında tüketilmesi önerilen öğünde 1 fincan yeşil çay ve 2 adet haşlanmış yumurta tüketimi

Kahvaltı sonrası ara öğün; 10 ile 11 arasında 1 fincan siyah, şekersiz kahve (kremalı olabilir)

Öğlen yemeği; 12.30 ve 13.00 arasında yapılan tavuklu salata (tavukgöğsü kullanılmalı)

Öğlen ara öğün saat 15.00 da tekrar olarak 1 fincan siyah ve şekersiz kahve

Ara öğün 17.00’da 1 adet haşlanmış yumurta ve 1 fincan yeşil çay şeklinde tüketilir

Akşam yemeği en geç 19.00’da balık ya da yağsız sığır eti olmalıdır. (baharat kullanımı yapılmalı)

Bu program dağılmadan 1 hafta boyunca uygulanmalıdır. Tükettiğiniz gıdaların kalorisini ve yağ oranını öğrenmek için online araştırma yapmak da mümkündür. Bu nedenle sıfır kaloride bulunan yüksek oranda yağ yakıcı yeşil çay bu alanda önemi büyüktür. Kas kütlesi oluşumu için tercih edilen haşlanmış yumurta ve diğer gıdaların protein oranı da yüksektir.

İkinci aşama olarak başlayan Stillman diyetinde aynı saatler ve miktarlar kullanılarak;

Kahvaltı; limon suyu ile karıştırılmış 1 fincan yeşil çay ve 2 adet haşlanmış yumurta

Öğlen ara öğünü; yarım elma ve 1 fincan siyah kahve

Öğlen yemeği; derisi olmadan ızgara balık ya da haşlanmış sebze (bunun yerine yalnızca salata tüketimi de yapılabilir)

Öğlen atıştırması; havuç ya da karpuz su bardağı ölçününde 4’te 1 şeklinde

Akşam yemeği; tavuk yahni yemeği ya da mantar çorbası olarak ikini aşama uygulanır.

Tam anlamı ile yapılan Stillman diyet uygulamasında egzersiz yapmanın önemi de oldukça büyüktür. Bu açıdan yürüme, yüzme ya da diğer sporları rahatlıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz kiloya ulaşamadıysanız diyete 2 hafta ara vererek tekrar başlayabilirsiniz.