Bahara Kadar 5 Kilo Verdirecek 7 Sağlıklı Öneri

- 23:25
Yazın gelmesi ile birlikte en etkili diyet yöntemleri uygulanmaya başlandı. Bunun için kısa yoldan kilo vermek isteyenler çeşitli uygulamalar da geçerli olmak üzere kısa sürede kilo vermek önemlidir. Fakat kısa sürede verilen tüm diyetlerde hızlı bir şekilde kilo alımı da başlamaktadır. Kalıcı olarak kilo vermek aynı zamandan sağlıklı kilo vermek anlamına gelmektedir. Bahara kadar 5 kilo verdirecek 7 sağlıklı öneri olarak hazırladığımız yazımızda kalıcı kilo verimi söz konusu olmaktadır.


Kalıcı kilo vermek doğru eksilme şeklinde devam ettiğinden kişilerde tekrar kilo alımı görülmemektedir. Bu durum hızlı kilo vermek isteyen gelin adaylarında ya da mezuniyet balolarında bulunacak kişilerde şeklinde tercih edilmektedir. Sağlıklı kilo vererek diyet yapmak aslında yaşam biçimini de değiştirmek için büyük fırsat olarak değerlendirilebilir. Böylece sağlıklı yaşayarak fit kalmak da mümkündür.

Öncelikle temelden başlamak ve kilo vermek kadar sağlıklı kalmayı da önemsemek gerekmektedir. Sağlıklı kalarak fit görünmek, dinç ve geç görünmek içinde önemlidir. Çünkü vücuda eklenen doğru gıdalar cildin yaşlanmasını da önleyecek ve kişinin dinç kalmasını sağlayacaktır. Bu anlamda doğru eksilmenin başında yağdan kilo vermek gelmektedir. Verilen yağların yerini sağlıklı olarak proteinle doldurmak da kalıcı kilo vermeye büyük kolaylık sağlayacaktır.

Sağlıklı Kilo Verdiren 7 Öneri


Fast food tüketiminden kaçınarak bile kilo vermek mümkündür. Bunun için doğal gıdalardan tüketmek ve vücudu zorlamadan sindirimi yapılarak ürünleri tercih etmek de yeterli olacaktır. Kilo vermek isteyen kişilerin en çok istediği aşama inceldiğini görmektedir. Kiloların 1 günde kişiye gelmediğini bilerek kilo vermede sabırlı olmak gerekir. Bu anlamda ilk olarak vücut sağlıklı beslenmeli, kilo vermeye uyarılmalı ve yağ eksilmesi sağlanmalıdır.

Sırası ile gerçekleşecek bu aşamalar sağlıklı kilo verdiren 7 öneri şeklinde hızlı ve kolay olabilmektedir. Hemen hemen tüm diyetisyen ve sağlıklı yaşam koçlarının ilk sırada önerdiği aşamalar aşağıda verilmiştir. Kişinin bu konuda kendine inanması ve sağlıklı yaşamak istemesi en önemli aşamadır. Çünkü kilo verdiğini hemen fark etmek mümkün değil bu arada vazgeçme yaşanmamalıdır. Sağlıklı yaşam biçimini sürekli tercih etmek için olumlu etkileri görmek ve bu durumdan memnun olmak gerekir. Bu nedenle istikrarlı olarak devam edilen sağlıklı kilo verme işleminde sabır önemlidir.

Düzenli Su Tüketimi Yaparak Kilo Verme

Günde 3 litre su tüketimi yaparak kilo vermek mümkündür. Bunun yalnızda su tüketim zamanına dikkat etmek gerekmektedir. Güne su ile başlamak sindirimin hızlanmasına yol açacaktır. Bunun için kahvaltıdan önce iki bardak su içmek önemlidir. Aynı zamanda tüm öğünlerden önce su içmek de sofradan daha çabuk kalkmanıza yardımcı olacaktır. Yemek öncesi tüketilen su midenin dolmasını sağlayacak ve tokluk hissi erken gelecektir. Gece yatmadan önce içilen suyun faydaları saymakla bitmez bunun için günlük 3 litre su tüketimine gece yatmadan önce bir bardak suyu da eklemek gerekmektedir.

Yürüyüş Yapmak

Özellikle akşam yemeklerinden sonra yapılması önerilen yürüyüş gece uykularında düzenli de deliksiz olması için etkilidir. Bunun için hem yağdan kilo vermek hem de sağlıklı yaşamak adına her gün yürüyüş yapmak büyük avantajdır. Yemeklerin sindirilmesini ve ödemin atılmasını en iyi sağlayan tempolu yürüyüş kısa sürede sağlıklı kilo vermeyi hızlandırır.
Sebze Ve Yeşil Yapraklı Besinler Tüketmek

Özellikle akşam öğünlerinde önerilen sebze yemekleri yanında mutlaka salata ile tercih edilmelidir. Hem vücut sindirimde iken yorulmaz hem de sağlıklı kilo verme sorunsuz hale gelir. Özellikle kısa sürede hızlı kilo vermek isteyen kişiler için önerilen bu durum kalıcı kilo verme açısından da önemlidir.

Acı Biber Tüketimi

Yağ yakımında büyük detoks etkisi bulunan acı biber mide sorunu olmayan herkes tarafından tüketilebilir. Özellikle bahara kadar 5 kilo vermek isteyen kişiler acı biber tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilir.

Şekeri Hayatınızdan Çıkartın

Sağlıksız beslenmenin başında gelen şeker tüketimi direkt olarak yağ oluşumuna yol açmaktadır. Bunun için hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yanı sıra sağlıklı yaşamak içinde şekeri hayatınızdan çıkarmalısınız. Aniden gelen şeker krizleri meyve ve kuruyemiş ile giderilerek sağlıklı beslenme sağlanır.

Protein Tüketimini Dengeleme

Sağlıklı yaşama ve vücuda kas kütlesi eklemek için mutlaka haftada 3 kez protein alımı sağlanmalıdır. Kalıcı kilo vermek içinde protein alımının önemi büyüktür.

Detoks Suyu

Yağların hızlıca vücuttan atılmasını sağlayan detoks suları kilo vermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Özellikle gün içerisinde sürekli oturmak zorunda kalan kişiler için detoks suyu arındırıcı olarak tercih edilebilir.