Evde Pilates Egzersizleri - Yeni Başlayanlar için

- 00:28
Merhaba;
Evde pilates yapmak isteyenler için başlangıç hareketlerini sizler için araştırdım. Bu hareketleri günde 30 dakikanızı ayırarak; göbek, bacak, bel ve kalça hareketleri ile bölgesel yağlarınızı eritebilirsiniz. Evde kolay bir şekilde yapacağınız pilates egzersizleri ile zayıflayın. Rejim programlarını bu hareketlerle destekleyerek ideal kilonuza hızlı bir şekilde ulaşın. Pilates ile zayıflamak hem kolay hem eğlenceli. Hareketleri yaparken dinleyeceğiniz hafif bir müzik sizi daha da rahatlatacaktır.
Yazının devamında Pilates Hareketleri Resimlerine yer verilecektir. 

Pilates Göbek Hareketi

pilates göbek eritme hareketleri
Bacakları düz hale getirerek oturun. Dik bir duruş sergileyin. Belimizi yere yatırırken ayakları, elleri ve boynunuzu havaya kaldırın. Bacaklar ile kollar arasındaki aralığı azaltın ve mekik hareketi yapın. Nefes egzersizi yapmayı unutmayın.

Pilates Gerinme Hareketi

pilates gerinme egzersizleri

  • Sırt üstü resimdeki gibi yere yatın. Kolları yukarı kaldırın. Nefesinizi çektikten sonra verirken kollarınızı ve ayaklarınızı yukarı doğru uzatın. 
  • Nefesinizi tekrar alın ve nefesinizi bırakırken ayaklar yerde olacak şekilde belinizi kaldırarak doğrulun ve başınızı dizlerinizin arasında tutmaya çalışın. 10 saniye kadar bu şekilde kalın.
Pilates Hundred Hareketi
pilates egzersizler resimleri
Sırt üstü yere uzanın. Elleri havaya kaldırın. Resimde görüldüğü gibi belimizi kaldırmadan boynumuzu ve elleri kaldırarak mekik hareketi yapın.

Pilates Bisiklet Hareketi (bel)

pilates bel yağlarını yakma hareketi

Sırt üstü yere yatın. Bacaklarınızı belinizle beraber yukarı doğru kaldırın. Belinize eller ile destek yapın. Bu şekilde dururken bacaklarınızı dizden kırın daha sonra diğerini kırın. Bu şekilde bu hareketi yaparken yavaş yavaş nefes alıp verme egzersizi yapın.

Pilates Bacak 
pilates bacak kaslarınızı geliştirme egzersizleri

Vücudumuzu ellerimiz ile havaya kaldırırken ayak topuklarımız üzerinde bedenimizi düz tutmaya çalışın. Ağırlığınızı ellere verin. Nefes alarak kaldırdığımız ayağı nefes vererek indirin. Sağ ve sol ayakları sırasıyla kaldırın, indirin.

Pilates Kalça Hareketleri

pilates popo sıkılaştırma

Oturma kemikleri üzerinde oturuş pozisyonu alın. Eller ile arkadan destek alırken bacakları havaya kaldırın. Nefes alıp verme egzersizi yaparak bacakları sağa ve sola hareket ettirin.

Pilates hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Toplu Pilates Hareketleri ile hareketlerinize çeşitlilik katabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan İnsülin Direnci Nasıl Kırılır? konusunda insülin direnci belirtileri, testleri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler verildi.