Uzun Yaşamak İçin Az Koş Sıkı Diyet Yap

- 22:35
Bilim adamları uzun yaşam hakkında yıllardır bilinen yanlış ortaya çıkardır. Yeni araştırmalar sonucunda yüksek tempolu kuşu ömrün kısalmasına neden oluyor. Kalori hesabı üzerinden yapılan diyetler ise ömrü uzatıyor. ABD'de Wisconsin Üniversitesi'nde yapılan araştırmada sıkı bir diyetle ömrü uzatmak mümkün...
Maymunlar üzerinde yapılan araştırmadan düşük kalorili diyetlerin ömrü uzattığı belirlendi. Dr. Rozalyn 'kaori sınırlaması primatlarda da yaşlanmayı geciktiriyor, yaptığımız çalışmalar bu durumu doğruluyor.' dedi.

Sebze ve Çorba Diyetleri

ABD'de sürdürülen bir araştırmada 25 yaş üstü sağlıklı bireyler daha az kalorili sebze, meyve ve çorba içeren bir diyetlere tabi tutuluyor. Beslenme Uzmanlarına göre araştırma sonuçlarına göre yine de düşük kalorili şok diyetlere daha dikkatli davranılması gerektiğini belirttiler.

Uzun yaşam

Spor Yapın Ama Abartmayın

Bir başka yapılan araştırmada ise kilo vermek, stresi azaltmak, kan basıncını düşürmek gibi faydaları olan uzun süre koşmanın ölüme yol açabileceği ortaya çıktı. Haftada 2 ile 2,5 saate uzun süre koşan koşucuların diğerlerine göre daha kısa yaşadıklarını tespit ettiler. Dr. Rosn Koşu yerine yürüyüş yapmanın zayıflamaya etkisinin daha fazla olduğunu belirtti. 

Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin 4 bin kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırma sonucu sağlıklı bir beden için ideal koşu süresi 1 ile 1.5 saattir. Araştırma sonucunda ise ideal sürede koşan kişilerin ömürlerinin 6 sene uzadığı ortaya çıktı. 

O'Keefe, uzun bir yaşam için dengeli bir spor zamanı yürütmeyi, yoga, plates, gibi forma sokan egzersizler yapmayı öneriyor. 

Diyetevim.com Haber

Bir önceki yazımız olan "Haftada 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi" başlıklı makalemizde 'haftada 10 kilo, haftalık diyet listesi, 7 günlük diyet listesi' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı tavsiye ederiz.