Antioksidan Domatesin Faydaları

- 01:19
Bu yazıyı okuduktan sonra domatesi tüm yemeklerinizde, sandviçlerinizde, yaptığınız omletlerde salatalarda, soslarda kullanmaya başlayacaksınız. Neden mi? Domatesin içeriğinde bulunan folik asit, potasyum, gıda lifi, antioksidan faydaları sizi çok etkileyecek. Organik domatesler kimyasallardan uzak yetiştirildiği için flavonoit  içerirler. Antivral özelliği de bulunmaktadır. Aynı zamanda yapılan araştırmalar domates çekirdeğinde bulunan öz; aspirinden sonra kalp hastalıkları ve felci önlemede kullanılabileceği belirtiliyor.

Kolesterolü Düzenler

Günde yediğiniz bir domates kalp sorunlarınız çözmede size yardımcı olabilir. Her gün bir domates yemeğe başladıktan 1 ay sonra HDL kolesterol seviyenizin arttığını göreceksiniz. Aynı zamanda LDL seviyenizde de düştüğünü fark edeceksiniz. 

Kan Basıncını Düşürür, Dengeler

Sabah kahvaltıda yaptığınız tostların içine domates ekleyin. Kan basıncını gün içinde düzenleyecektir. Hipertansiyon hastalar üzerinde uygulanan araştırma da domates yiyen grubun kan basıncı seviyelerinin 12-15 derece düştüğü gözlendi.

Cildi Korur, Canlandırır

Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından korunmak mı istiyorsunuz? Domates ile bu mümkün. İncecik bir kabuğu olan bu sebzenin yapılan bir araştırma grubunun yiyeceklerine eklendi. Güneş ışınlarına maruz kalan ciltlerin daha canlı gözüktüğü görüldü.

  • Domates Maskesi Cilt Beyazlatma

Cilt Beyazlatıcı Maske
Bu maskemiz çok pratik ve çok ekonomik.
Gerekli Malzemeler :
1/2 domates
Un 
                                     
Hazırlanışı ve Kullanım Şekli :
Domatesin kabuğunu soyun ve blenderdan geçirin. Suyunu süzdükten sonra un katarak karıştırın ve macun haline gelmesini sağlayın.  Ancak göz çevresine ve dudaklara sürmemeye özen gösterin. Maskenin 5-8 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Ardından nemlendirici krem sürün. Haftada 3 kez tekrarlayın. 

Faydaları
Cildin ölü hücrelerini temizler. 
Sivilce ve yağ bezelerini iyileştirir.
Siyah noktalardan arındırır. 
Cildin nefes almasını sağlar. 
Sıkı bir görünüme kavuşturur. 
Bu maske cildi ölü hücrelerden arındırır, siyah noktaları, akneleri ve yağ bezelerini iyileştirir, gözenekleri açar ve sıkılaştırır. Ayrıca cildin rengini açar.                                         
domatesin içeriği

Yaşlanmaya Karşı, Gençlik İksiri

Domateslerin içeriğinde bulunan likopen ve beta karoten zararlı serbest radikallerinin etkilerini azaltıcıdır. Domates tüketirken az zeytinyağı ile kullanırsak yaşlanmayı önleyici bir iksir almış oluruz. Bu iksir vücudun daha yavaş yaşlanmasını sağlar. Gerçek yaş hesaplaması yapılırken kan basıncı seviyesine bakılır. 10 yıl gençleşmek için domates tüketmeyi ihmal etmeyin. 

Grip Düşmanı Domates

Koruyucu pigment değerleri düşük olan kişilere domates yemeleri tavsiye edilir. İçeriğindeki karoten (likopen ve beta karoten) bakterilere ve virüslere karşı bağışıklığı güçlendirir. Bir bardak domates suyu günlük domates ihtiyacınızı karşılar. Gribe yakalanmak için domates tüketmeye dikkat edin.

Zayıflatan Yiyecekler, Sağlıklı Besinler, Zararlı Yiyecekler, İyi Gelen Besinler için 
"Sağlıklı Beslenme" sayfasını incelemenizi öneririm.