Yüzmek Zayıflatır mı? Yüzerek Zayıflama Teknikleri

- 02:53
Yüzme tüm kasları çalıştıran yaptığımız egzersizlere göre yaklaşık 2 kat daha fazla kalori yaktıran bir spordur. Özellikle yaz aylarında en küçükten en büyüğe kadar kolayca yapılabilecek bir egzersizdir. Suda yapılan egzersizlerin özelliği diğer egzersizlere göre daha az yormasıdır. Bunun nedeni suyun verdiği rahatlama hissidir. Uyguladığımız bir zayıflama programı varsa mutlaka yüzerek bu programı destekleyin. Kalori yakımını arttırmak daha hızlı kilo vermenizi ve zayıflamanızı sağlayacaktır. Yüzme sporuna başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta karnınızın dolu olmamasıdır. Yemek yedikten 1 saat sonra denize veya havuza girmek sizi olası bacak kramplarından koruyacaktır. Uygulayacağınız farklı yüzme teknikleri kalça basen ve karın bölgenizdeki yağları yakmada çok etkilidir.

Yüzmek Zayıflatır mı?

Beslenmenize dikkat ediyorsanız ve aşırıya kaçmıyorsanız günlük 1 saatlik yapacağınız yüzme sporu kalori yakmanızı akabinde de kilo vermenizi sağlayacaktır. Peki yüzerek kaç kalori harcanır? 70-80 kilo arasında olan biri 1 saatlik yüzme ile 600 kalori yakmaktadır. Ama dikkat edin egzersizden sonra yediğiniz 100 gram bisküvi ve bir bardak gazla içecek size tüm kaloriyi geri aldıracaktır. Düzenli ve sık yüzüldüğü takdirde yüzme zayıflatır. Yüzmek zayıflamak isteyenler için ideal bir spordur.

Yüzmenin Faydaları

  • Özellikle çocuklarda kemik kas gelişimi üzerine çok büyük katkısı vardır. Vücudumuzda bulunan tüm kasların çalışmasında etkin rol oynar. Yağların yakılarak kas dokusunun güçlenmesine yardımcı olur.
  • Psikolojik olarak su terapi gibidir. Stresli durumlardan, ortamlardan uzak suda geçirilen zaman insanı rahatlatır geliştirir.
  • Bir çok hastalığın tedavisinde yüzme sporu kullanılmaktadır. 
  • Kalp damar sistemini güçlendirir.
  • Ergenlik döneminde yapılan spor beden gelişimi yönünden daha faydalıdır.
  • Akciğer kapasitesini arttırır. 
  • Sindirim sistemini düzene sokar.
  • Ciltte oluşan bir çok deri hastalıklarına deniz suyu iyi gelir.
yüzerek zayıflama

Zayıflatan Yüzme Teknikleri

Kalça Basen Egzersizi
Havuzun kenarından kollarınızı uzatarak tutunun. Sağ bacağın üzerinde dururken aynı zaman sol bacağını havaya kaldırmaya çalışın.Vücudunuzun dik olmasına dikkat edin. Sağ ve sol bacağınızı kullanarak bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

Karın Göbek Egzersizi
Sırt üstü yatarken aynı zamanda kollarla havuzun kenarından tutun. 2 bacağınızı birden dizleri bükerek karnınıza doğru çekin ve önce sağ ayağınızı sonra sol ayağınızı havaya kaldırın. Her 2 ayağınızı suya uzatarak hareketi 5 kere önce yavaş, sonra hızlı bir şekilde yapın. Bu hareketten sonra bu sefer yüz üstü havuzun kenarlarında tutun. Ayaklarınızı duvara doğru çekin ve bırakın.

Bu hareketlere ek olarak yine havuzda veya denizde uygulayabileceğiniz zayıflama egzersizleri bisiklet çevirmek, suyun üstünde ayak açıp kapatmak, yan galop yapmaktır. Sırt üstü ve kurbağalama yüzerek de kalori yakımını en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Kapanış
Karada yapılan sporlara göre yüzmek kalori yakmada daha etkilidir. Suyun direnci tüm kasların çalışmasını sağlarken zayıflamaya yardımcı bir spordur. Yaz mevsimini sıcak günlerini hem serinlemek, hem dinlemek, hem eğlenmek, hem de zayıflamak için değerlendirebilirsiniz. Daha fazla hareket için Egzersizler sayfamızı inceleyin.
İnternette bir soru dikkatimi çekti ve size sormak istedim:
Yüzmek zayıflatıyorsa, peki balinalar nerede yanlış yapıyor?
Yazı ve soru ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın...

Bir önceki "Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda 'hurma diyeti, yorumları, nasıl yapılır, kaç kilo verdirir, hurma yoğurt diyeti" hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.