Uzmanından Kabızlık Giderici Tarifler

- 00:22
3 günden fazla süren tuvalete çıkamama sorunu bir çoğumuzun başına gelmiştir. Dengesiz beslenme, yeterli su içmeme, meyve ve sebze tüketmeme lifli gıdalar yememe ve buna bir de hareketsiz bir yaşam varsa kabızlık sorunu yaşamamak elde değildir. Kabızlık giderici ilaçlar faydalı olsa da bir süre sonra bağırsakları olumsuz yönde etkileyebiliyorlar. Bu yüzden bu ilaçları kısa süreli kullanmalı ya da doğal yollardan bu sorunu çözmeye çalışılmalıdır. Dr. Ender Saraç, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli tarafından hazırlanan kabızlığa çare olacak evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz tarifleri sizler için araştırdım. Bu tarifler kısa sürede kabızlık sorununuza çare olacaktır.

Kabızlık Giderici Çay Tarifleri

Diyet Uzmanı Taylan Kümeli
  • 5 bardak suyun içine maydanoz( bir avuç), kiraz sapı ( bir avuç) , üç poşet yeşil çay, 3 tane kayısı ve limon suyu atarak kaynatın. Gün 3-4 defa aralıklarla kabızlık giderici çayı için.
Dr. Ender Saraç
  • Bir bardak suyun içine 2 tane kuru kayısı ve 1 mürdüm eriğini geceden suyun içinde bekletin. Sabah aç karnına tüketin. İçindeki erik ve kayısıları suyu içtikten sonra yiyin. Kabızlık sorununuz çözülene kadar tekrarlayın.
kabızlık için

Kabızlık Giderici Yiyecekler
  1. Havanda keten tohumunu döverek ezin. Yoğurtla karıştırarak sabahları aç karnına tüketin.
  2. Çorba Tarifi
    • Bir küçük tencere içine arpayı dökün ve üzerine arpayı kapatacak kadar su dökün. Sabahleyin ocakta suyu kaynatarak güzelce haşlayın ve üzerine 2 kabak, pırasa, ıspanak, kereviz sapı, 1 yemek kaşığı zeytin yağı, biraz tuz ekleyerek çorbanızı hazırlayın. Her sabah aç karnına tüketin.
  3. Kek Tarifi
    • 2 Tane yumurta sarısını bir kapta çırpın. Bir bardakta tarçın ile sıvı yağı çırpın ve yumurta ile karıştırın. 40 gr. keten tohumu, 40 gr. yulaf ezmesi, 2 mürdüm eriği 1-2 fincan şekeri ve tam buğday unu katarak hamur haline getirin. Fırına atarak 150 derecede pişirin. Her öğünde 1 ince dilim olmak üzeri tüketin. Fazla tüketmeyin. 
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kabızlık Giderici Pırasa Tarifi
Pırasa yemeğini zeytinyağlı ve pirinçsiz olarak pişirin. 2 günde 1 yiyerek tüketin.

Bugün herkesin başına gelen, gelmediyse bir gün tanışabileceği kabızlık sorunu için tarifleri sizler için hazırladım. Umarım bu sorununuzu bu etkili tariflerle kısa süre çözer ve sağlığınıza kavuşursunuz. Yazı hakkında soru sormak veya sizinde uyguladığınız ve sonuç aldığınız tarifler varsa yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir önceki "1400 Kalorilik Diyet Listesi" başlıklı yazımızda 'diyet listesi, kilo verdiren diyet, 1400 kalori diyeti, zayıflama diyeti' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.