Şeyda Coşkun Diyet Tarifleri

- 23:36
10 günde 8 kilo yazı dizisini başlayanlar kilolarını vermeye başladı. Yeni kiloların oturması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Bu zaman için de kilo koruma yollarını uygulamayı sakın unutmayın. Gün gün kilonuzu koruyacak tarifleri önerileri takip edin. Kilo korumaya çalışanların en büyük engellerinden biri yasaklı yiyeceklerdir. Yasaklı yiyeceklerin en başında da tatlılar geliyor. Hangi tatlılar kilo aldırmaz? Günün menüsü ve Şeyda Coşkun diyet yemek tarifleri bugünkü yazımızda...
Şeyda Coşkun Posta Gazetesi Mayıs 2015 Yazı Dizisi - 12. Gün

Canın Neden Tatlı Çekiyor?

Yemeklerden 2-3 saat sonra ya da gece yatmadan önce canınız tatlı çekiyorsa muhtemel sebebi insülin direncidir. Tatlıların içeriği yağ, un ve şekerden oluşuyor. Bu besinler kan şekerini ve insülin hormonunu yükseltir.

Kilo aldırmayan tatlılar var mı?

Daha az kalori ve şeker içeren tatlılar kilo aldırmaz. Süt ve meyve ile yapılan tatlılar tercih edilmelidir. Bu tatlılar sütten çıkma ak kaşık değildir elbette. Ama yine de diğer tatlılara göre daha masumdur.

Tatlılar ne zaman yenilmeli yenilmemeli?

Kahvaltı yaptıktan sonra saat 11:00 ve öğle yemeğinden sonra saat 16:00 gibi yeniler tatlılar çok fazla sizi rahatsız etmez. Meyveli tatlıları bu saatlerde az porsiyonlarda yiyebilirsiniz. Yalnız akşam yemeğinden sonra yenilen tatlılar yakılamadığı için yağa dönüşmektedir.

şeyda coşkun tarifleri

Şeyda Coşkun Yazı Dizisi 12. Gün Menüsü

Sabah
4 dilim hindi füme
1 katı yumurta

Öğle
Buharda dere otlu kabak
1 kaşık yoğurt

Ara
İrmikli puding

Akşam
Hindi sote.

Şeyda Coşkun Tarifler

Buharda Dereotlu Kabak
Malzemeler: 200 gram kabak, 1 ttm dereotu, 2 yk yoğurt, yarım soğan.
Hazırlanışı: Kabakları dilimleyin. Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Süzgeci suyla temas ettirmeden üstüne bırakın. Su kaynadıktan sonra kabakları süzgecin içine koyun. Yumuşayana kadar bekleyin. Yağsız tavada soğanları kavurun. Buharda yumuşayan kabakları servis tabağına koyup yanına soğanları ekleyin. Dereotu ile süsleyip yanına 2 kaşık yoğurt ekleyin.

İrmikli Puding Tarifi
Malzemeler: 1 litre badem sütü veya laktozsuz süt, 1 tutam tarçın, 1 kahve fincanı bal, 1 muz, 8 yk kaşığı irmik.
Hazırlanışı: Süt ve muzu blenderdan geçirin. Tencereye alın ve içine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. Dolapta soğumaya alın. Servis ederken mevsim meyveleri ile süsleyin.
Hindi Sote
Malzemeler: 11 gram hindi kuş başı, 1 tutam biberiye, bir tutam kekik
Hazırlanışı: Hindiyi yağsız tavada pişirin. Biberiye ve kekiği içine ilave edin. Karıştırarak afiyetle yiyin.

Devamı → İnatçı Kilolar

 →  Tüm yazıları için Şeyda Coşkun sayfasını takip edin...