Hızlı Kilo Verdiren 9 Öneri

- 00:52
Tatil planlarını yazın ikinci yarısına bırakanlardan mısın? Tatili herkes gibi sen de formda ve fit bir vücutla geçirmek istemez misin? Şimdiye kadar yaptığın beslenme hatalarını unut. Yeni bir sayfa açarak yazımdaki ipuçlarını yakala ve tatilin keyfini çıkar.

Eğer aşırı kilolarınız yoksa size vereceğim basit ama etkili tüyolarla, fazla kilolarınızdan kurtulur ve tatili fit geçirirsiniz. Aşırı kilo problemin varsa, size sitemizde örnekleri olan etkili diyetlerden birini önerebilirim.

Kilo Verme Önerileri

1- Kahvaltı çok önemlidir. Asla ihmal etmeyin. Kahvaltıda simit, börek, poğaça, gibi hamur işleri tüketmeyin. Daha sağlıklı ve besin değeri açısından zengin klasik ev kahvaltısını tercih edin. Kahvaltınızın olmazsa olmazı, fazla katı olmayacak şekilde haşlanmış yumurta olsun. Yapılan araştırmalar kahvaltıda yumurta tüketenlerin gün içerisinde daha az kalori tükettiğini gösteriyor.

Kahvaltınızdan roka, dere otu, maydanoz gibi yeşillikleri ihmal etmeyin. Üzerine bol limon sıkarak tüketeceğiniz yeşillikler gün içerisinde yağ yakımını hızlandırır doygunluk hissi verir ve metabolizmayı hızlandırır.

kilo verme yöntemleri

2- Ana öğünlere başlamadan bir tabak salata yemek çok etkili bir yöntem olmakta. Bu sayede daha az öğün yiyerek fazla kiloyu engellersiniz.

3- Ana öğünlerden önce ve yemekle birlikte yoğurt yemeye özen gösterin. Doygunluk hissi vern ve sindirim sisteminin çalışmasını mükemmelleştiren yoğurt kilo vermenizde büyük yardımcınız olacaktır.

4- Makarna, hamur işleri, kızartma, şerbetli tatlılar, pirinç pilavı gibi kilo yapan yiyeceklerden uzak durun. Mümkünse hiç tüketmeyin. Tatlı ihtiyacınızı az kalorili sütlü tatlılar ve dondurma gibi besinlerden sağlayabilirsiniz. Abartmamak kaydıyla taze meyveler de tüketilmeli.

5- Her yemek öncesi ve sırasında su için. Su midenizde kapladığı hacimle daha az yemenizi sağlayacaktır. Yemek sırasında içeceğiniz su yeme hızınız düşürür bu da mideyi rahatlatır ve sindirimi kolaylaştırır. Yazın su içmeye daha çok ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

6- Yemeğe başlamadan önce içilecek bir fincan sade Türk kahvesi, ya da bir bardak ayran, tokluk hissi vererek iştah azalmasını sağlayacaktır. Ana yemeklerden önce uygularsanız faydasını göreceksiniz.

7- Şok diyet hızlı kilo verdirir. Yalnız uzun süreli yapılırsa sağlıksızdır. Fazla kilolu değilseniz vermek istediğiniz sadece 2-3 kilo varsa şok diyet ile zayıflayabilirsiniz.

8- Yürüyüş ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Havanın güzel olmasının tadını çıkarın. Sabah ve akşam saatleri yürüyüş için en iyi zamanlardır. Kahvaltı öncesi 30 dakikalık bir yürüyüş metabolizmayı hızlandırır. Hızlı kilo verme de çok etkilidir. Yürüyüş dışında evde egzersiz yapabilirsiniz.

9- Belki de en önemli şeylerden biri gece yemelerini bırakmanız. Uykuya daldığınızda mide sindirim işlemini tamamlamış olmalı. Eğer belirttiğimiz bu basit kilo vermede etkili tüyoların yanına egzersizi de eklerseniz sadece kilo vermekle kalmaz, sağlıklı bir hayata da kapı açmış olursunuz.
→ Bir önceki "Kudret Narı Nedir?" başlıklı yazımızda 'kudret narı, nedir, nasıl yenir, nasıl hazırlanır, faydaları, zararları' hakkında bilgiler verildi.