Yağ Kaybını Arttıran Yiyecekler

- 21:00
Kilo vermek ve forma girmek için ağır diyet koşullarına girmemize gerek yok aslında. Beslenme düzenimizi yağ yakımın arttırdığı bilinen ve tokluk hissi veren yiyecekler üzerine kurarsak, farkında bile olmadan kilo verdiğimizi görürüz. Yağ kaybını arttıran besinlerden bazılarını sizin için derleyerek, formda kalmanıza yardımcı olmak istedim.

Yeşil Çay
Bünyesinde barındırdığı kateşin adı verilen maddeler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve yağ kaybını kolaylaştırır. Günde limonla içilen 1 – 2 fincan yeşil çay, mucizevi etkiler gösterebilir. Gün içinde belirlediğiniz saatlerde tüketmenizi öneririm.

Yoğurt
Yediğimizde vücutta uzun süre kalarak tok tutmaya yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler için yoğurdu lezzetli yapan içeriğindeki proteindir. Metabolizmamız proteinleri yakarken daha fazla kalori harcar.

Tarçın
Yağ yakan bir başka besin kaynağı da tarçındır. Kan şekeri seviyesini düşürmede çok önemli bir role sahiptir. Yediğimiz bir çok yiyecekte tarçını kullanabilirsiniz. Yoğurt, süt, kahve veya çay.

Acı Biber
Kapsaisin adı verilen bileşenleri içeriğinde bulundurur. Kaçamakların önüne geçmenin ve metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yollarından biri de acı biber tüketmektir. Araştırmalar acı biberin kilo verme de etkisinin çok fazla olduğunu belirtiyor. Metabolizmayı hızlandıran acı biber yağ kaybını da hızlandırıyor.

yağ yaktıran besinler
Greyfurt
Gün içinde alınan 1 dilim greyfurt uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Yapılan araştırmalar bu özelliğini sindirimi uzun süren içeriğindeki liflerden kaynaklandığını doğruluyor. Diyet yapanlar için tüketme önerisi; yemeklerden önce 1 bardak greyfurt suyu veya 1 dilim greyfurt tüketmek.

Yağ Yakan Diğer Yiyecekler

Leptin vücudumuzun yağ stokunu ve iştah durumumuzu düzenleyen bir hormondur. Vücudun yağ depolaması bu hormon vasıtasıyla olur. Fındık, ceviz, semizotu, balık, keten tohumu gibi yüksek omega 3 barındıran ürünler leptin seviyesini düşürerek doygunluk hissi verir ve yağ depolanmasını engeller.

Yüksek vitamin ve mineral barındıran kuru yemişler kaslarımızın yağ yerine vitamin ve minerallerle beslenmesini sağlar. Tok tutma özellikleriyle de iştah kesici etkiye sahiptir.

Çam fıstığı, kırmızıbiber, sarımsak, zencefil gibi besinlerin ortak özelliği barındırdıkları maddeler sayesinde tokluk hissi vermeleri ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırmasıdır. Gün içinde bolca tüketebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız besinleri çoğaltmak mümkündür. Eğer beslenme düzenimizi, kızartmalar, hamur işleri gibi kilo nedeni besinler yerine metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını arttıran besinler üzerine kurarsanız, kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz. Yağ yaktıran diğer yiyecekleri görselden takip edebilirsiniz.
→ Bir önceki "Renklerine Göre Yiyeceklerin Faydaları" başlıklı yazımızda 'renkli sebzeler, renkli meyveler, besinlerin faydaları, rengine göre besinler' hakkında bilgiler verildi.