Şifa Kaynağı Maydanozun Faydaları

- 21:00
İçindeki etken maddeler ile sağlık kaynağı olan benim mucizevi bitkiler dediğim bitkilerden biri de, hepimizin bildiği ve gerek yemeklerinde, gerek salatalarında kullandığı maydanoz. Pazar alışverişlerimizin olmazsa olmazı maydanoz ucuzluğu ve hoş kokusuyla tam bir sağlık kaynağıdır.

Kanı temizleyen, vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak gençleştiren, anksiyete ve depresyon tedavisinde doğal ilaç olan, erkeklerde afrodizyak etkisi, bayanlarda adet düzenleyici, bağışıklık sistemini güçlendiren, yaraların iyileşme sürecini hızlandıran ve kanser önleyici etkisi bulunan maydanozun faydaları, bize bahşedilmiş, mükemmel bir şifa ve lezzet kaynağı.

Maydanoz evimizin bahçesinde ya da geniş bir saksıda rahatlıkla yetiştirebiliriz. İki yıl ömrü vardır. ( sonrasında tohumları yenilenmeli ) Sadece kendisi değil, tohumları da tıpta ilaç yapımında kullanılır. İçerisinde barındırdığı apiol isimli yağ tedavi edici özelliklere sahiptir.

Maydanozun faydaları saymakla bitecek gibi değil. Maydanoz tohumu idrar ve safra söktürücüdür. İçeriğindeki apiol sayesinde bayanlarda adet düzenleyicidir. Aybaşı sancılarını ve adet ağrılarını giderir. Adet kanamasını kolaylaştırır.

diyet maydanoz

Vücut direncini arttırır. Bağırsakları temizleyerek zararlı parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar. 7 gr maydanoz insanın günlük “C” vitamini gereksinimi karşılar. Dolayısıyla grip ve nezleye karşı etkilidir.

Balgam söktürücü özellik taşır. Metabolizmadaki serbest radikallere karşı savaşarak dışarıya atılmalarını sağlar. Kansere karşı etkilidir.

Kan şekerini düzenler. Kanı temizler. Kansızlığın tedavisinde kullanılır. Böbrek ve karaciğer hastalıklarında tedavi edici etkileri vardır. Gelişme güçlüğü çeken çocuklara düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

Maydanoz Zayıflatır mı?
→ Salata Diyeti Listesi

Böbrek taşı düşürmede ve tansiyonun düzenlenmesinde etkilidir. Gece yatmadan ağza atılan bir tutam maydanoz geceyi rahat geçirmenizi sağlar. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam alıp çiğneyerek tüketenler anında olumlu etkisini görür.

Arı, böcek vb. haşaratın sokmalarına karşı lapa yapılarak kullanılırsa ağrıyı ve şişkinliği alır. Kan temizleme etkisi sayesinde vücudu gençleştirir. Cilt parlaklığını arttırır. Çayı yapılıp içildiğinde, yağ yakıcı etkisiyle kilo vermeye yardımcıdır. Maydanoz kürü de bunun için kullanılabilir.

Maydanoz sadece lafta değil özde de çok kolay ulaşabileceğimiz mucizevi bir bitkidir. Hemen arka bahçemizde ya da balkonumuzda yetiştirebiliriz. Deyim yerindeyse bu şifa kaynağının “etinden sütünden faydalanmalıyız”.
→ Bir önceki "Yağ Kaybını Arttıran Yiyecekler" başlıklı yazımızda 'yağ yakan besinler, kilo verdiren, zayıflatan yiyecekler' hakkında bilgiler verildi.