Eve Koşu Bandı Alma Rehberi

- 16:55
Koşu bandı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Evde kullanmak için koşu bandı almalı mıyım?
Kilo vermek için dünyada en çok kullanılan kardiyo aleti koşu bandıdır. Kullanıcının motivasyonunu yükselttiği için daha çok tercih edilir. Koşu bandı ile zayıflayanlar yürüyüş bandı kullanımını çok fazla önemsemektedir. Çünkü koşma ve yürüme vücudun doğal olarak kalori yaktığı birer egzersizdir.
Koşu bandı fiyatları motorlu ve motorsuz olarak değişiklik göstermedir. 400TL ile 2500TL arasında markasına göre değişmektedir. Koşma ve yürüme egzersizleri bacak kaslarına fazla baskı yaptığı için bazen koşu bandı kazalarına sebebiyet verebilir. Bunu önlemek için koşu bandı alırken zemin özelliklerine özellikle dikkat edilmelidir.

Koşu bandını test ederken ilk olarak zemin esnekliğini kontrol edin. Bunun testi gayet basittir. Topuklarınız üzerinde koşu bandının üzerinde durun. Esnekliği iyi düzeyde olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz. Koşu bantları sık arızalandığı için servis ağı ve garanti süreleri de kontrol edilmelidir.

Koşu bandı alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur motor gücü ve motorun ne kadar ses çıkardığıdır. Evde kullanacağınız için komşuların rahatsız olmasını istemezsiniz. Bu nedenle motor sesi az olanı tercih etmenizde fayda vardır. Ayrıca nabız etkileşimli modeller daha çok tercih edilmektedir.
koşu bandı ile zayıflama

Koşu Bandı İle Zayıflama

Sadece diyet listesini yaparak zayıflamaya çalışmak artık çözüm değil. Doğru besinleri seçerek yapılan diyetler mutlaka egzersiz ile desteklenmelidir. Kalıcı zayıflamanın yolu diyet+egzersizden geçmektedir. Kilo verdikten sonra egzersiz ve sporu bırakanların eski kilolarına dönme olasılığı çok yüksektir. Egzersiz kilo almamak ve kiloyu korumak için can kurtaran görevi görür.

Yürümek kilo verme için en çok kullanılan, en ucuz ve en etkili yöntemlerdendir. Bunun için eve alacağınız bir koşu bandı ile zayıflamak daha akıllıca bir seçim olacaktır.

Ben Dışarı Çıkarım, Yürüyüşümü Yaparım...
Koşu bandı yürüme egzersizini daha etkili yapmak için sadece bir alternatiftir. Ama hepimiz biliyoruz ki yürümeyi pek sevmeyen insanlarız. En yakın yere bile arabayla, araçla gideriz. Markete, pazara daha bir çok yere yürümek varken bahaneler bulup yürümekten vazgeçtiğinizi hatırlayın.
Doğru Yürüyüş Kilo Verdirir
Koşu bandı yanı başınızda duran, yürüme egzersizini kolaylaştıran bir alettir. Evde televizyon veya bilgisayar başında hareketsiz zamanlar geçirmek yerine yanı başımızda duran koşu bandından yarım saat geçirmek fazla kilo almayı engelleyeceği gibi daha bir çok hastalıktan da sizi koruyacaktır.
Koşu bandı alanlarda en çok görülen hata ise büyük bir hevesle alınması ve 1-2 hafta sonra pek fazla kullanılmamasıdır. 1-2 hafta gibi kısa zamanda mucize beklemeyin. Egzersiz sürekli yapılırsa etkili olur. Yediklerinize dikkat ederek haftada 3 gün 1 saat veya her gün yarım saat koşu bandı kullanımına devam edin. Bel, göğüs, kalça, bacak, basen, kol bölgelerindeki tüm kasların çalıştığını fark edeceksiniz. Bu bölgeleri sıkılaştırarak daha fit bir görünüme kavuşmayı kim istemez ki?

Koşu bandının en güzel yanı ise yürüyüş yaparken; kitap okuyabilir, dizi seyredebilir, müzik dinleyebilirsiniz. Koşu bandını bu gibi etkinliklerle sıkıcı olmaktan kurtarabilirsiniz. Eve alacağınız bir koşu bandı ile istediğiniz zamanda, kalori yakabilir, vücudunuza fit bir görünüme kavuşturabilir, metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmaya böylece kilo vermeye başlayabilirsiniz.
→ Bir önceki "Kaç Kalori Almalıyım? Hangi Diyeti Yapmalıyım?" başlıklı yazımızda 'diyet seçimi, kişiye özel diyet, günlük kaç kalori, hangi diyet' hakkında bilgiler verildi.