Kumpir Kaç Kalori, Kilo Aldırır mı?

- 00:50
Kumpir fırında, közde veya suda haşlanarak pişirilen patatesin içine çeşitli mezeler, garnitürler koyularak yapılan bir tür aperitif yemektir. Bu yazımızda kumpir kaç kalori, kilo aldırır mı, diyette kumpir yenir mi sorularına yönelik bilgiler vereceğiz.
Kaç Kalori  > Kumpir Kaç Kalori?

BESİN DEĞERİ
1 orta boy karışık kumpir (600 gr.)
Karbonhidrat : 70 gr
Protein : 23 gr
Yağ : 15 gr
Potasyum:  220 mg
Diyet Lifi: 1 gr
Kalsiyum: 68 mg
A vitamini: 156 mg
C vitamini: 10 mg
Kolesterol: 15 mg
765
KALORİ
kaç kalori

Kumpir Kaç Kalori?

Kumpir bazı bölgelerde sadece patatesin kendisine verilen isimdir. Bu yönüyle bakarsak 100 gram kumpir 95 kaloridir. İçeriğine katılan malzeme, garnitür, meze, sos, ketçap ve mayonez kumpirin kalorisini arttırır. 1 adet kumpir 500-700 kalori arasında kalori miktarı değişmektedir.

Kumpir Kilo Aldırır mı?: Sadece patates olarak tüketmek kilo aldırmaz. Kilo vermek amacıyla patates diyeti yapanlar var. Kumpir kalorisini arttıran malzemeler, ketçap ve mayonez kilo almanıza neden olacaktır. Çünkü günlük iki öğünden almamız gereken kaloriyi tek başına kumpirden almak çok fazla sağlıklı değildir. Zaten alınan bu kaloriler zararlı yiyecekler alındığı için vücuda faydası da olmaz. Kumpir ayda 1-2 kereden fazla tüketilmemesi gereken bir yiyecektir.

Diyette Yenir mi?:
Diyette sağlıklı besinler tüketerek kilo vermek daha etkili olur. Fast food benzeri yağlı besinler diyet listelerine asla sokulmaz. Kumpir için kalori bombası desek hiçte yanlış olmaz. 1 kumpirden aldığınız kaloriyi 2 saat yürüyerek ancak yakabilirsiniz.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...