Kahve İçmek Neye İyi Gelir? Zayıflatır mı?

- 22:03
Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden olan kahveyi toplum olarak severiz ve birçok ailede yemek sonrası kahve faslı yaşanır. Nescafe ya da Türk kahvesini her gün içme alışkanlığı olanlar her ne kadar kahvenin zararlarını düşünse de günde 2 fincan kahve içmenin faydaları da saymakla bitmiyor.
Yeşil çay ve siyah çay gibi antioksidan içeren kahvenin en önemli faydası ise kansere neden olan hücrelerin çoğalmasını önlemesidir. Eğer siz de kahve içmeyi seviyorsanız ve kahve neye iyi gelir diyorsanız işte sizlere kahvenin faydaları;

-1- Safra kesesinde taş oluşma riskini azaltmaktadır.

-2- Kahve güneş ışınlarının neden olduğu kanserojen etkilerini ortadan kaldırmakta ve cilt kanserine karşı korumaktadır.

-3- Konsantrasyonu artırmakta ve dikkat dağınıklığını ortadan kaldırmaktadır.

kahve içmek zayıflatır mı

-4- Kahve tokluk süresini uzatır. Diyet yapanlar için günde 2 bardak içilmesi tavsiye edilir.

-5- Bilhassa siroz nedeniyle oluşan karaciğer kanseri riskini azaltmaktadır.

-6- Vücuttaki uyuşukluğu giderir ve uyanık kalmayı sağlar.

-7- Enerji veren kahve aynı zamanda sinir sistemini de uyararak zihni güçlendirir.

-8- Yapılan bazı araştırmalar kahve içenlerin daha az diş çürüğüne sahip olduğunu göstermiştir.

-9- Parkinson hastalığına yakalanma riskini azaltıyor.

-10- Kahve depresyonu önlüyor ve alzheimer riskini de azaltıyor.

Kahvenin enerji verici faydaları ile birlikte bazı rahatsızlıklara olan etkileri her ne kadar çekici gelse de günde 2 fincandan fazla kahve tüketiminden uzak durmanızı önemle belirtmekte fayda var.
OKUYUN
Türk Kahvesi Kaç Kalori?Yağ Yakan Kahve Tarifi

Kahve İçmek Zayıflatır mı?

Birçok kişi kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisinden dolayı kahve içmek zayıflatır mı sorusunu sormaktadır. Çok etkili bir uyarıcı olan kafein vücuda enerji vermekte ve yapılacak egzersizler sırasında daha fazla kalori yakmayı sağlayarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Kahve ile kilo vermenin en iyi yolu ise sabahları aç karnına 1 fincan şekersiz kahve içmek ve mümkünse egzersiz ya da yürüyüş ile desteklemek gerekir. Nescafe için ise aynı şeyi söylemek mümkün değil. Marketten alınan 3'ü 1 arada nescafeler çok fazla tüketildiğinde içeriğindeki katkı maddelerinden dolayı kilo yapabilir.

Kahve aynı zamanda kan şekerini dengede tutarak açlık hissini de bastırmaktadır. Kahve içerek zayıflamak istiyorsanız spor öncesi 1 fincan kahve içmeyi alışkanlık haline getirmenizde fayda var. Ancak şunu da önemle belirtmeliyiz ki kahve içmek tek başına zayıflamanızı sağlamaz. Mutlaka egzersiz ve düzenli beslenme alışkanlığı kazanmanız gerekmektedir.
→ Bir önceki 2016 Yılına Fit Girmenin ve Formda Kalmanın 16 Yolu başlıklı yazımızda 'zayıflama yöntemleri 2016, kilo verme yolları, diyet önerileri, sağlıklı kilo verme' hakkında bilgiler verildi.