Melisa Çayı İçmek Zayıflatır mı?

- 23:06
Nane familyasında yer alan melisa bitkisinin taze ya da kurutulmuş yaprakları ile hazırlanan melisa çayı daha çok sakinleştirici özelliği ile bilinmektedir. Stres ve kaygıyı azaltıcı özellikleri de bulunan melisa bitkisi aynı zamanda zayıflatan bitkiler arasında da yer almaktadır.
Eskilerde bal yaprağı olarak da bilinen melisa bitkisi bir dönemlerde psikolojik sorunları olanlar için de kullanılmış ve orta çağda tıbbi tedavilerde sıkça bu bitkiden faydalanılmıştır. Melisa çayı zayıflatır mı sorusunu cevaplamadan önce melisa çayı neye iyi gelir bir bakalım;
  • Melisa çayı sinir ve stresten kaynaklanan depresyondan kurtulmaya yardımcı olur. Aynı zamanda stresli süreçlerde yaşanan uykusuzluk probleminin çözümünde de etkilidir. 
  • Vücuttaki terin atılmasını sağlayarak ateş düşürücü etki gösterir. 
    melisa çayı faydaları
  • Sindirim sistemini düzenleyici etkisi ile mide ve gaz problemlerini giderir. 
  • Vücut direncini artıran melisa çayı grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kullanılır. 
  • Kasların gevşemesini sağlayarak vücudu rahatlatır. 
  • Alzheimer ve göz tansiyonu rahatsızlıklarının tedavisinde önerilmektedir. 
  • Melisa çayı mantar, sedef ve egzama gibi cilt ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. 
Melisa çayı vücut için sağladığı bunca faydanın yanı sıra diyet listelerinde de zayıflamaya yardımcı bitkisel çaylar arasında yer almaktadır. Özellikle biberiye, mate ve nane limonla bir araya gelince etkisini artıran melisa çayından günde 2-3 fincan tüketmek oldukça faydalıdır.

Melisa Çayı Zayıflatır mı?

İçerdiği yağ yakıcı moleküller sayesinde kilo almayı engelleyen melisa çayı düzenli bir diyet ve dengeli beslenme ile kilo vermeyi de sağlamaktadır. Melisa çayı zayıflatır mı sorusuna kilo vermeyi hızlandırır cevabını vermek doğrudur. Ancak melisa çayı zayıflatıyor diyerek bilinçsiz bir şekilde günde 3 fincandan fazla tüketmenin yanlış ve zararlı olacağını da belirtmemizde fayda var. Alerjik bünyelerde oluşabilecek herhangi bir reaksiyona karşı melisa çayına başlamadan önce hekiminize danışarak karar vermenizde de fayda var. Melisa çayını önerdiğimiz diğer bitkiler ile karışım halinde tükettiğinizde etkisi daha da artacaktır. 1 bardak kaynar suya birer çay kaşığı bitkilerden ekleyin ve üzerini kapatarak 5 dakika dinlendirerek süzdükten sonra melisa çayınızı afiyetle için.
→ Bir önceki Nar ve Nar Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'narın faydaları, nar çekirdeği yağının diyete etkisi, nar neye iyi gelir' hakkında bilgiler verildi.