Nar ve Nar Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir?

- 22:33
Nar antioksidan açısından zengin bir meyve olmakla birlikte K ve C vitaminleri ile potasyum ve demir gibi mineraller bakımından oldukça zengindir. Kış meyvesi olan nardan faydalanmak için tek çare kışları nar yemek değildir. Nar çekirdeği yağı da narın faydalarından istediğiniz zaman nasiplenmenizi sağlar.
Nar çekirdeği yağı güçlü antioksidan özelliğine sahip olmasının yanı sıra punicic asit içermesi nedeniyle de birçok cilt kremlerinde kullanılmaktadır. Cildi yenileme etkilerine sahip olan nar çekirdeği yağı aynı zamanda yaşlanma etkilerini geciktirici özelliğe de sahiptir. Nar ve nar çekirdeği yağı zayıflatır mı sorusuna cevap vermeden önce neye iyi gelir diyenler için nar çekirdeği yağının faydalarından detaylıca bahsedelim;
nar çekirdeği faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları

  • Nar çekirdeği yağı içerdiği antioksidanlar sayesinde cilt kanserine karşı koruyucudur.
  • Nar bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarında vücudun direncini artırmaktadır.
  • İçerdiği maddeler sayesinde vücuttaki kolesterol ve şeker oranını dengelemektedir.
  • Kalp ve damar sağlığını koruyan nar damar tıkanıklığını önlemede oldukça etkilidir.
  • Cilt kanseri ve prostat önleyici etkisinin yanı sıra kanserin ortaya çıkışını önlemektedir.
  • Midede meydana gelen ağrıları ve kusmayı keser.
  • Nar suyu diş eti iltihaplarını giderici özelliğe sahiptir.
  • Nar suyunun antioksidan etkisi idrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta bulunan zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlayacaktır.
  • Nar çekirdeği beyin damarlarındaki kireçlenmeyi önlemektedir.
  • Menopoz belirtilerini hafifletici özelliği bulunmaktadır.
OKUYUN
Narlı Bulgur Salatası Hazırlayın

Nar Çekirdeği Yağı Zayıflatır mı?

Nar çekirdeği yağı içerdiği flavonoidler sayesinde vücutta kötü yağ hücrelerinin birikmesini önlemede ve kolesterolü düşürmede etkilidir. Ayrıca vücuttaki fazla yağın dışarı atılmasını sağlayan nar çekirdeği yağı tok tutma özelliğine de sahiptir. Peki nar çekirdeği yağı zayıflatır mı diyorsanız sizlere bu sorunun cevaplarını verelim. Nar çekirdeği yağı ve nar zayıflama konusunda etkilidir. Çünkü nar vücutta yağ yakımı konusunda oldukça başarılı bir meyvedir. Ara öğünlerde nar tüketerek tok kalmayı da sağlayabilirsiniz. Narın faydalarından yararlanmak istiyorsanız nar suyunu sıkarak içebilir ya da nar çekirdeği yağı tüketebilirsiniz. Narın tanelerini yiyerek de tok kalmayı sağlamanız mümkün. Narın zayıflamaya olan etkilerinden istediğiniz yöntemde faydalanmanız mümkündür. Özellikle de bağırsakları çalıştırması ve kabızlık sorununa faydalı olması kısa sürede kilo vermenizi sağlayacaktır.
→ Bir önceki 10 Adımda Doğal Detoks Yapın! başlıklı yazımızda 'kahve içmenin faydaları, kahve zayıflatır mı, diyette içilir mi' hakkında bilgiler verildi.