Mucize Bitki Zerdeçalın Vücuda 7 Faydası

- 00:54
Parlak sarı renkli bir toz şeklinde öğütülen ve zencefille akraba olan bir bitkiden elde edilen zerdeçal Hint safranı olarak da bilinmektedir. Son dönemlerde yapılan bilimsel araştırmalarda zerdeçalın içerdiği kurkumin adlı bileşen sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini önlediği ortaya konmuştur.
Her ne kadar Güney Asya ülkelerinde sıkça kullanılan bir baharat olsa da zerdeçal bizim ülkemizde de pek çok aktarda ve markette bulunabilmektedir. Zerdeçal zayıflatır mı sorusunu cevaplamadan sizlere bu mucize bitki neye iyi gelir, zerdeçalın faydalarından bahsedelim;

zerdeçal neye iyi gelir

Zerdeçalın Faydaları

1- Zerdeçalda bulunan kurkumin eklem iltihaplanmalarını ve ağrılarını azaltmada etkili olmaktadır. İltihap ve ağrı giderici özelliği vardır.
2- Safra kesesi ve safra yolları ile ilgili rahatsızlıklarda faydalıdır. Aynı zamanda hazımsızlık problemini önlemede de etkilidir.
3- Zerdeçalda bulunan kurkumin maddesi beynin savunma mekanizmasını güçlendirmekte ve beyin hücrelerinin yenilenmesinde faydalı olmaktadır.
4- Kolesterolü azaltıcı etkisi vardır ve kalp sağlığını korumada faydalıdır.
5- Karaciğerde oluşan hasarı önlemektedir.
6- Üst solunum yolu enfeksiyonlarında astım, bronşit ve sinüzit gibi rahatsızlıklarda halk arasında kullanılan etkili tedavi yöntemlerinden biridir.
7- Mideyi güçlendirir ve gaz problemine iyi gelir.
Zerdeçal sağlık açısından son derece faydalı baharatlardan biridir. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışmayı ve kullanım miktarını abartmamayı dikkate almanızı öneririz.
OKUYUN
→  Kilo Verdiren Baharatlar

Zerdeçal Kilo Verdirir mi?

Mide rahatsızlıkları ve sindirim problemleri için önerilen zerdeçal akıllara zerdeçal kilo verdirir mi sorusunu getirmektedir. Zerdeçal gıdalar yoluyla vücuda alınan yağların sindirim sistemi tarafından işlenmesini kolaylaştırmakla birlikte vücut sıcaklığını artırarak metabolizmanın daha fazla enerji harcamasını da sağlamaktadır. Bu faydaları dikkate alındığında zerdeçalın kilo vermede yararlı olduğu da apaçık ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda vücutta daha önce birikmiş olan yağları da egzersiz ile daha hızlı bir sürede yakmaya yardımcı olmaktadır. Zerdeçaldan zayıflamak için faydalanacaksınız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Zerdeçal çayını aç karnına içmeli, eğer zayıflamak amacıyla tüketilecekse içerisine bal ya da diğer tatlandırıcılar ilave edilmemelidir. Aç karnına içildiğinde tokluk hissi veren ve daha az yemek yemeyi sağlayan zerdeçal sayesinde kısa sürede kilo vermeyi sağlayabilirsiniz.
→ Bir önceki 3 Günlük Diyet Listesi başlıklı yazımızda '3 günlük diyet, diyet listesi, sağlıklı zayıflama, kilo verme diyeti' hakkında bilgiler verildi.