Soğan Suyu Kürü Faydaları

- 23:04
Soğan suyu kürü doğru kullanıldığında vücuda bir çok faydası vardır. Vücutta farklı nedenlerden dolayı oluşan ödemler, zararlı maddeleri, idrar yoluyla vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Serbest radikallere karşı vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendirir. Soğan suyu, düzenli olarak ve doğru şekilde tüketildiğinde idrar söktürücü etkiye de sahiptir. Bu bakımdan vücudu toksinlerden arındırıcı yönüyle diyetinize ekstra katkı sağlayacaktır.

Soğan Suyu Tarifi

Soğanın suyunu oluşturmak için önce 4 parçaya bölün ve tencereye koyun. Üzerine yarım litre su ilave edilir ve kaynatılır. 10 dakika sonrasında rengi bronzlaşmış olmalıdır. İçmek için ılıması beklenir.

Soğan suyunun şifa vermesinin kaynağı büyük oranda kükürt ve antioksidan etki sayesindedir. Soğandaki kükürtlü bileşenlerin yok olmaması için soğanın olabildiğince az işlem görmesi tavsiye edilir.
soğan suyu nasıl yapılır

Soğan Suyu Kürü
Soğan suyu kür olarak içilmek istenirse 15 gün boyunca uygulanmalı, sonra en az 4 ay ara verildikten sonra tekrar uygulanmalıdır. Tüketildiği süre içinde soğan suyunun her gün taze yapılması tavsiye edilir.
Herkesin merak ettiği soruya " Soğan suyu kürü içmek zayıflatır mı? " cevap verelim.
Tek başına soğan suyu doğrudan zayıflatmaz. Bunu beklemek de çok gerçekçi değildir. Çünkü bir yandan kalorisi yüksek gıdalar aldığınızda bunun kilo verme açısından hiçbir anlamı olmayacaktır. Soğan suyu, diyetinize ek olarak düşünülmelidir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
OKUYUNSoğan Suyu Kürü Zayıflatır mı?

Soğan Suyunun Faydaları

Soğan suyunun faydaları özetle şöyle sıralanabilir:

KANSER: Soğan suyu düzenli içildiğinde kanser önlemede yardımcıdır. Özellikle mide ve bağırsak kanserlerine karşı bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

SOLUNUM: Balgam söktürmek için oldukça etkilidir. Özellikle bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında balgamı azaltmak için soğan suyu tavsiye edilir.

ASTIM: Soğan suyundaki kükürt, bronşit hastalığına bitkisel çözüm üretmektedir. Ayrıca soğan suyu astım krizini de önemli ölçüde azaltmaktadır. Soğan suyunda bulunan antioksidan maddeler alerjik astıma bitkisel çözüm yolu sunmaktadır.

MENOPOZ: Soğan suyu, kadınlarda menopoz sonrası dönemde yaygın görülen kemik erimesine karşı bir direnç oluşturur. Düzenli olarak her gün tüketildiğinde vücut erimeye karşı kendini güçlendirir. Kuru soğanda yer alan bir bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu bilinmektedir. Kuru soğanda bulunan bazı maddeler, kadınların orta yaşlarında sık görülen menopozun yan etkilerini azaltmada etkilidir. Bu dönemde sıkça görülen ateş basmalarına karşı son derece iyi gelir.

DAMAR: Damar yollarının açılmasına fayda sağlar ve kan pıhtılaşmasını düzenler. Soğan suyu içindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici niteliktedir. Flavonoid maddesi damarları genişletir.
  • Pişirilmemiş soğanın suyu, yemek sonrası vücutta total gliserit miktarını düşürmektedir. 
  •  Soğan suyunun yararları içinde en yaygın olanı kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğidir. 
  • Soğan suyu, iştahsızlık gibi sorunların çözümü için ideal bir takviyedir. Midede bulunan bazı salgı bezlerinin uyarılmasını sağlayarak iştah açar.
  • Bal ve soğan suyu birlikte alındığında bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için olumlu etkiye sahiptir.
  • Vücutta üretilen kuvvetli antioksidan olan glutatyon üretimi için soğan tüketilmesi tavsiye edilir. Soğanın içinde zararlı serbest radikalleri zararsız hale getiren güçlü bir antioksidan bulunur.
→ Bir önceki Zayıflamak İçin Goji Berry Kullanımı başlıklı yazımızda 'goji berry ile zayıflama, nasıl kullanılır, ne zaman yenir, goji berry' hakkında bilgiler verildi.