Yağ Yakmak İçin Nasıl Yürümeliyiz?

- 01:02
Yürüyüş yapmak yağ yakar mı?
Ne kadar süre yürüyüş yapılırsa vücut yağ yakmaya başlar?
Günde ne kadar yürümeliyiz?
Yürüyüş kilo vermek ve yağ yakmak için bir çok kişi tarafından yapılan bir egzersiz. Yürüyüş yaparak yağ yakmayı başaramıyorsanız bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz. Peki ne yapmalı? Yürüyüş yönteminizi tekrar gözden geçirmeniz de fayda var.
Yağ yakma nabız sayısı ile doğru orantılıdır. Yağ yakma nabız sayısını bularak vücudunuzun ne zaman yağ yakmak için atağa geçtiğini yaklaşık bir değerde bulabilirsiniz. Kısaca bahsetmek gerekirse vücudun yağ yakmaya başlaması için nabız sayınızın belli değerlere ulaşması gerekir.
nasıl yürüyüş yapılır

Ne Kadar Yürümeliyiz?

Yürüyüşe başladıktan 20 dakika süre içinde mevcut enerji depolarını boşaltırız. Ardından proteinler ve en sonunda ise yağlar yakılmaya başlar.  '20 dakika yürüdüm, yağ yaktım mı?' sorusuna cevap vermiş olduk. 20 dakikada vücut yağ yakmak için hazır değildir. Kilo vermeye direnen bir vücudunuz varsa yağ yakmak daha da imkansızdır.

Egzersiz sürelerinin en az 45 dakika olması beklenir. Vücudun ısınması ve metabolizmanın harekete geçmesi açısından bu süre önemlidir. 45 dakikadan fazla olan yürüyüşler yağ yakmak için daha etkilidir.

İnatçı kilolar için daha etkili yürüyüş yöntemlerine ihtiyacınız olacaktır. Bunun için interval kardiyo yöntemlerine başvurabiliriz.

İnterval Kardiyo

İnterval kardyo hızın azaltıp, yükseltilmesine dayana bir yürüyüş yöntemidir. Metabolizmayı şaşırtarak yağ yakımını daha da arttırmak için yapılmaktadır. Basamaklarını şöyle açıklayabiliriz.
Doğada;
  1. 15 dakika normal tempoda yürüyüş yapın.
  2. Hızınızı arttırarak çok hızlı 2 dakika boyunca yürüyün.
  3. Sonra 5 dakika normal yürüyüş yapın.
  4. Ardından tekrar 2 dakika boyunca hızlı yürüyüş yapın.
Koşu Bandında;
  • 4-5 hızına ayarlayın ve 15 dakika yürüyüş yapın.
  • 7-8 hızına çıkarın ve 2 dakika hızlı yürüyüş yapın.
  • 4-5 seviyesinde 5 dakika yürüyüş yapın.
  • 7-8 hızında 2 dakika yürüyüş yapın.
İnterval kardiyo yağ yakmanın en iyi yollarından biridir. 30 dakika boyunca interval kardiyoyu tekrarların. Vücudunuz alıştığında süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.

Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...