Bitkisel Zayıflama Yöntemlerini Keşfedin

- 01:23
İnanlar güzel ve fit vücuda sahip olmayı her zaman tercih ederler. Fazla kilolarından rahatsızlık duydukları anlarda da çeşitli yöntemlerle kilolarından kurtulmanın yollarını ararlar. İnsanların ilk akıllarına gelen düzenli spor olsa da bazı insanların spor yapmaya vakit bulamayabilirler. Bu açıdan bakıldığında ikinci bir yöntem olarak bitkisel zayıflama yöntemleri nelerdir sorusu akla gelmektedir.
Bu yöntemin en başında bitki çayları gelmektedir. İlaçlar kadar bitki çaylarının da belli bir dozajda alınması adına çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Aşırı tüketme durumunda vücut üzerinden olumsuz bir etki yaratacağı için kaçınılması uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Zayıflama yöntemleri arasında kullanılan en iyi yöntemlerin başında Atkuyruğu bitkisi kullanılmaktadır. İdrar sökücü olarak bilinen bu ot aynı zamanda vücutta bulunan yağ dokularının erimesini sağlamaktadır.

Her ot gibi atkuyruğu otunun da kullanma şekli bulunmaktadır. İnce kıyılmış olarak hazırlanan bu ot bir su bardağını içerisine bir tatlı kaşığı kadar atılır ve üzerine sıcak su doldurulur. Yirmi dakika kadar bekletildikten sonra süzülüp aç karna içilir. Günde en fazla dört bardak tüketilmesi gerekir. Aksi durumda böbreklere zarar vermektedir.
bitkisel kilo verme

Fazla kilolu olanların vazgeçilmezlerinden olan diyetler pek çok insan tarafından uygulanmaktadır. Diyetlerden başka akıllara bitkisel zayıflama yöntemleri nelerdir sorusu gelmektedir. Bu konu da pek çok bitki kullanılsa da en çok dikkatleri maydanoz çekmektedir. Maydanoz insanlar tarafından direk yenerek ya da çayı demlenerek tüketilmektedir. Vücudunuzda bulunana ödem ve şişliklerin atılmasını sağlayan maydanoz oldukça etkili bir yiyecektir.

Kullanım şekline bakıldığında ise iki yemek kaşığı limon suyu ile on beş maydanoz sapını yarım bardak su katılarak öğütücü robotta çekilmesi sağlanır. Her sabah aç karna yarım bardan olan bu kür tüketilir. Bu kürün uygulanma süresi on beş gündür. Bu süre sonunda bir hafta ara verip sonra tekrar uygulayabilirsiniz.

Günümüzde insanlar Bitkisel zayıflama yöntemleri nelerdir sorusunu yönelttikleri zaman akıllara öncelikli olarak bitkilerin kaynatılıp çay haline getirilerek içilmesi ya da kür haline getirilen bitkilerin yenmesi gibi yöntemler akla gelmektedir. Belli oranlarda tüketildiğinde her bitkinin vücuda yararı olduğu bilinmektedir.

Zayıflama adına tüketilen karışım çayları da bulunmaktadır. Bu çayların başını sinameki, nane ve rezeneden oluşan çaylar almaktadır. Belli oranlarda otları koyarak oluşturulan çayın içilmesi sağlanır. Bu çay da günde en fazla iki bardak kadar içilmelidir. Aksi takdirde bağırsaklarda olumsuz durumlara yol açtığı görülmüştür.

İnsanlarda sindirim sorunu varsa tüketecekleri bitkilerin başında kekik gelmektedir. Özellikle taze kekik bir çay kaşığı alınır ve bardağa konu. Üzerine sıcak su eklenerek on beş dakika kadar bekletilerek demlenmesi sağlanır. Demleme sonrasında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bitkisel zayıflama yöntemlerinde oldukça tercih edilen bir bitkidir.
→ Bir önceki İdeal Kiloya Ulaşmanın 7 Kolay Formülü başlıklı yazımızda 'ideal kiloya ulaşma, zayıflama yolları, diyet önerileri, ideal kilo' hakkında bilgiler verildi.