İdeal Kiloya Ulaşmanın 7 Kolay Formülü

- 00:32
Fazla kilosu olanların en önemli isteği ideal kiloya ulaşmaktadır. Diyet yapmak ideal kiloya ulaşmanın en önemli basamağıdır. Fakat sadece diyet yaparak bu amacınıza ulaşamayabilirsiniz. Ya da ideal kilonuza ulaşır ama sevinciniz kısa süreli olabilir. Diyet yapmanın yanında farklı zayıflama formüllerini de uygulamanız gerektiğini biliyor musunuz?
Diyet sırasında ve diyetten sonra uymanız gereken kolay zayıflama formüllerini sizlerle paylaşacağım. Bu kolay yöntemleri beslenme hayatınıza yansıtırsanız diyet süresince verdiğiniz kiloları geri almaz fazla kilolarınızdan ömür boyu kurtulmuş olursunuz.
zayıflama formülleri

Zayıflama formülleri ilk başlarda uygulamak biraz zor gelebilir. Alışkanlık oluşana kadar devam edin. Sonunda kaybedecek (kiloları) olan siz olacaksınız. Aynı zamanda doğru beslenerek sağlıklı bir hayat kazanmış olacaksınız.

7 Kolay Zayıflama Formülü

1- Güne Kahvaltı ile Başlayın
Uyandığınız çok fazla açlık hissediyorsanız beslenme açısından doğru yoldasınız demektir. Yalnız uyandığınızda açlık duymuyorsanız o zaman bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Bu akşam öğününü fazla kaçırdığınızı gösterir. Vücudun en fazla açlık çektiği zaman günün erkek saatleridir. 8 saat aç kalan vücut kalktığında enerjiye ihtiyaç duyar. Yağ yakımının en fazla olduğu zamanda bu andır. En önemli öğün kahvaltıdır. Metabolizmanın sağlıklı çalışması ve güne zinde devam etmek için gereklidir. İdeal kiloya ulaşmanın en önemli zayıflama formülü kahvaltıdır.
Tavsiye Yazı
İdeal Kilonuzu Hesaplayın
2- Ana Öğünleri Unutmayın
Yemek öğünleriniz arasında 4 saat olmasına dikkat edin. Öğün atlarsanız daha çabuk acıkırsınız. Vücut açlık durumuna girerse canınız daha fazla abur cubur, tatlı ister. Kilo aldırıcı bu yiyeceklerden kendinizi korumanın yolu ana öğünleri zamanında ve atlamadan yapmaktır.

3- Küçük Porsiyonlarınız Olsun
Yemeğe başlamadan önceki yemeğin durumu tokluk seviyenizi azaltacak veya çoğaltacak etkiye sahiptir. Büyük bir tabakta az bir yemek yerine küçük bir tabakta küçük porsiyon yemek gözünüzün doyması açısından daha etkili olacaktır. Az porsiyonla doymam diyenleri duyar gibiyim. Fazla kilomu, az porsiyon mu?

4- Su İçmeden Günü Bitirmeyin
Her gün 2-3 litre su içeceğinizi bilseniz de bunu bir türlü başaramıyor musunuz? Su içme yöntemleri ile bunu başarabilirsiniz. Akıllı telefonunuza su içme takibi programı indirin. Suyunuzu istediğiniz aralıklarla size hatırlatsın. Yada telefonunuzun alarmını veya hatırlatmasını aralıklarla kurun, su içme zamanınızı size bildirsin. Bir başka yöntem de masanın üzerine 2,5 litre su koyun. Aralıklarla suyu bitirene kadar için. Su içmek vücudu yeniler.

5- Yavaş Çiğneyin
Yavaş yiyerek ve iyi çiğneyerek yılda 10 kilo verebileceğinizi biliyor musunuz? Yemek yedikten 20 dakika sonra tokluk hissini hissedersiniz. Yavaş yemek yerseniz daha az kalori alarak doyarsınız. Yavaş yemek yiyerek besinleri güzel çiğneyerek yemek yemek sindirim sorunları yaşamamanız açısından da daha faydalıdır. Yemek yerken arada ara vererek bir nefes alın, yemeklerin sadece kokusunu hissedin. Daha hızlı doymanızı sağlayacaktır.
Tavsiye Yazı
Yavaş yiyerek 10 kilo verin.
6- Yağlı Yiyeceklerden Uzak Durun
Yemeklerin içine et, tavuk, kıyma ekliyorsanız tekrardan yağ koymanıza gerek yoktur. Çünkü bu protein içeren besinler zaten yağ içermektedir. Hayvansal kökenli yağlardan (tereyağı, iç yağ) uzak durun.Yemeklerden aldığınız fazla yağ vücutta yakılamaz ise doğrudan depolanır ve kilo alırsınız.

7- Yemek Yerine Spor Yapın
Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlar yemek yemeğe en yakın zamanlardır. Böyle anları iyi değerlendirmeniz çok önemlidir. Yemeğe yönelecek her türlü etkinlikten uzak durun. Yemek yerine kendinize bir iyilik, spor yapın. Spor yapmak ideal kiloya ulaşmanın en önemli ikinci basamağıdır. Sporunuzu dışarıda yapmak açık havada yürüyüş yapmak hem vücudunuzu dinlendirecek hem de kolay yoldan ideal kiloya ulaşmanızı sağlayacaktır.
→ Bir önceki Şeyda Coşkun ile 3 Günde 4 Kilo başlıklı yazımızda 'şeyda coşkun, yaşam koçu, detoks, diyet listesi, hızlı zayıflama' hakkında bilgiler verildi.