Sülük Tedavisi Nedir? Nelere İyi Gelir?

- 00:14
Günlük hayatta sülüğün zararları, faydalarından daha çokmuş gibi algılanmaktadır. Ancak sülükler birçok hastalığın tedavisinde hemen sonuç verecek kadar etkili canlılardır. Mikroplu olan bölgeyi arındırır ve kanın tazelenmesini sağlarlar. İçgüdüsel olarak pis kanın olduğu yere yönelir ve o bölgenin temizlenmesini sağlarlar. Kramp, varis, hemoroid, kalp ritm bozukluğu gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Sülük Tedavisi Nedir?

Sülük tedavisi sırasında yaklaşık 10-15 ml kan kaybı olmaktadır. Sülükler vücutlarının ortalama 4-5 katı ağırlığı kadar kan tüketebilirler. Sülük tedavisinde aşırı kan kaybını önlemek için 10 adetten fazla sülük kullanılmaz ve vücuttan çıkan kan miktarı en çok 150 gram kadardır. Bu, kan bağışı sırasında verilen kanın yarısına denk gelir.

Sülük tedavisi korkutucu gibi görünse de aslında hiç bir kötü yanı yoktur. Sülüklerin ısırığı çok az hissedilir. Ağzında bulunan kimyasal enzimler, ağrı giderici ve kanın pıhtılaşmasını önleyici göreve sahiptirler.
sülük tedavisi nerelere iyi gelir

Sülüklerin Zayıflamaya Faydası Var Mıdır?

Sülük tedavisi kan akışını hızlandırır. Normal seyrinden daha hızlı kan akışı, metabolizmanın da daha verimli çalışması demektir. Bu açıdan normale göre daha hareketli bir yapıya sahip olursunuz. Ancak tek başına kilo vermek için diyet ve spor ilk kuraldır. Bu tür ek yöntemler kilo vermeye destek niteliğindedir.

Sülük Tedavisinin Yararları

Sülük tedavisinin faydaları oldukça fazladır: bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

1- Kirli kanı emerek vücudu toksinlerden arındırır.

2- Sülük tedavisi thromboz, kramp, varis, hemoroid rahtsızlığı, kalp ritm bozukluğu, darbe sonucu deride kan birikmesi gibi hastalıklara iyi gelir. Ayrıca, romatizma hastalıkları, damar sertleşmesi, diş eti hastalıkları, çürük, kas ağrıları veya yaralanmaları gibi sorunların tedavisinde etkilidir.

3- Kan dolaşımını hızlandırır.

4- Sülüğün ağzındaki enzimler pıhtılaşmayı önler. Kanın sürekli sıvı halde akmasına yardımcı olur.

5- Sülüğün cilt yapısı için çok sayıda faydası bulunur. Sülükle cilt tedavisi, özellikle sporcularda farklı nedenlerden dolayı oluşan kan birikmesi vakalarında son derece etkilidir. Hatta yapılan araştırmalarda ilaç tedavisine göre daha kesin ve çabuk sonuçlar verdiği görülmüştür.

6- Sülük tedavisi tıpta birçok alanda kullanılmaktadır. Sülükle tedavi edilen hastalıklar ağırlıklı kan hastalıklarıdır.

7- Organ ve doku nakillerindeki yağ dokusunun kan dolaşımını sağlamak için sülük tedavisi önerilmektedir. Sülük tedavisi bazı tedavi yöntemlerine nazaran daha fazla tercih edilmektedir. Ayrıca tıbbın iyileştiremediği birçok hastalık için alternatif yöntem olarak kullanılmaktadır. Ancak ısırılma sonucu tedavinin gerçekleşmesi ve sülüklerin görüntüsü birçok kişinin geri adım atmasına neden olabilmektedir. Halbuki ısırma işlemleri çok hissedilmez ve sülükler açısından tehlikeli bir durum zaten yoktur.

8- Kan dolaşımını artırdığı için kan dolaşımı rahatsızlıkları için ideal tedavi yoludur.

9- Sülük tedavisi varis rahatsızlığı için sıkça kullanılır. Düzenli olarak sülükler tarafından emilen kan varisi azaltır. Şişen damarların olduğu bölgeye sülükler yerleştirilir ve bu bölgedeki sorunlu kısmı yok ederler.
→ Bir önceki Bitkisel Zayıflama Yöntemleri başlıklı yazımızda 'bitkisel zayıflama, zayıflama çayları, bitkisel kilo verme yolları, zayıflama yöntemleri' hakkında bilgiler verildi.