Ketojenik Diyeti ile 1 Beden İncelin

- 23:29
Kilo aldırdığını düşündüğünüz tüm yiyecekleri yediğinizi ama kilo almadığınızı düşünün. Kulağa imkansız gibi geliyor değil mi? Üstelik bu beslenme şekli ile yağdan 2 haftada 1 beden incelebilirsiniz. Şimdi daha mı imkansız oldu. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı'na göre ketojenik diyeti yapanlar 2 haftada 1 beden inceliyor. 1 bedenin 5 kilo olduğunu düşünürseniz oldukça harika bir sonuç olacaktır.
Daha çok Avrupa ve özellikle İtalyanların tercih ettiği ketojenik diyet karbonhidrat bakımından fakir olan protein bakımında yüksek olan bir beslenme listesidir. İçeriğinde makarna, yayla yada mercimek çorbası, isterseniz çikolatalı puding bulunmaktadır. Makarna ve puding yiyerek 2 haftada 5 kilo zayıflamak mümkün mü? İşte size ketojenik diyetin püf noktaları;

Ketojenik diyetin öğünleri hazırlanırken günlük 50 gramdan fazla karbonhidrat kullanılmaz. 50 gram karbonhidratı 8 kaşık makarna, 1 kase mercimek çorbası yada 1 kase şekersiz çikolatalı puding ile alabilirsiniz. Makarnayı çok seviyorsanız diyetinizi makarna üzerine kurmak isterseniz evde protein bakımında yüksek makarna hazırlayabilirsiniz.

Proteinli Makarna Tarifi
12 kaşık un, 4 yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuzu karıştırarak hamur haline getirin. Makarna çekme aleti kullanarak proteinli uzun makarna tarifi elde edin.
Ketojenik diyet listesi nasıl olmalıdır? Prof. Dr. Murat Baş açıklıyor.

Ketojenik Diyet Listesi

ketojen diyet
Sabah
  • 1 yumurta, 2 yumurtanın beyazı, maydanoz ve mantar ile hazırlanan omlet.
Ara Öğün
  • Sütlü Kahve
Öğle
  • Evde hazırladığınız 8 kaşık makarna, yanında bol yeşillikli salata.
Ara Öğün
  • Yarım meyveli 1 kase yoğurt
Akşam
  • Izgara balık veya kırmızı et veya beyaz et. Yanında bol salata.
Dikkat: Ketojenik diyetin yapılması kesin kilo verdirmektedir. Yalnız burada uyulması gereken en önemli kural 3 ay süreden fazla yapılmaması gerekmektedir. 3 aydan fazla yapılması kemik erimesi yapmaktadır.
Tavsiye Yazı
→ Yiyeceklerin Karbonhidrat Değerleri

Ketojenik Diyetin Püf Noktaları

Böbrek sağlığını korumak ve oluşan ketonjenleri uzak tutmak için günlük su miktarını 3 litreye çıkarmanız gerekmektedir. Bitki çayları ve yeşil çay da tüketmek serbesttir. Ama kesinlikle şeker kullanılmamalıdır.

Çikolata seçiminizi haftada 1 kere 3-4 gramı geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz. Kakao oranı %75'in üstünde olanları tercih etmeyi unutmayın.

Brokoli, ıspanak, kabak, lahana, yeşil fasulye havuç, marul ketojenik diyetin en büyük yardımcılarıdır. Her öğünde tüketebileceğiniz bu yiyecek vücut sağlığı için de çok faydalıdır.

Hafta da 1 akşam yemek tercihinizi balıktan yana kullanın. Omega 3 bakımında zengin olan balıklar tercih edin. Balık yemeniz kilo verme sürecine katkısı çok fazladır.

Kahvaltıda karbonhidrat bakımından düşük peynirleri tercih edin. Tam yağlı peynirler, eski kaşar olabilir. Meralarda beslenmiş hayvanların sütlerinden yapılmış peynirler ketojenik diyette daha fazla kullanılmalıdır.

Ketojenik diyette her şey var ama olmayan tek bir yiyecek var o da ekmek. Ekmek yemeden yiyeceklerin tadına daha iyi varabilirsiniz.
→ Bir önceki Kinoa Nedir, Faydaları Nelerdir? başlıklı yazımızda 'kinoa nedir, vücuda sağladığı yararları, kinoa zayıflatır mı, besin değerleri ve kalorisi' hakkında bilgiler verildi.