Göbek Eriten 10 Etkili Yöntem

- 23:30
Kadınların büyük bir kabusu olan inatçı göbek yağlarını eritmek biraz zordur. Erkeklerde de durum pek farklı değildir. Erkeklerin kimisi göbek bölgesiyle barışık yaşarken kendini fit görmek/göstermek isteyen bir çok kişi göbek eritmek için bir çok uğraş verir. Göbek eritme diyeti, hareketleri, egzersizleri gibi bir çok göbek eritme yöntemleri uygulanır. Doğru yöntemler sizi başarıya götürecektir. Sizler için hazırladığım önerileri okuyun.
İnatçı göbek yağları bir günde oluşmadığı için 1 gün, 1 hafta gibi süre de bu bölgeyi eriteceğinizi düşünmeyin. Beslenme planını aylık dönemler halinde oluşturun.

göbek eriten yollar

Göbek eritmek aynı zamanda kilo vereceğiniz ve sağlıklı bir hayat anlamına da geliyor. Sağlık açısından en tehlikeli yağlar göbek bölgesinde bulunan yağlardır (1). Benim de uyguladığım ve bir yaşam haline getirdiğim bu göbek eritme yollarını mutlaka uygulamanızı öneririm.
Bel çevresi kadınlarda 88 cm'ye, erkeklerde 102cm'ye kadar normal kabul edilmektedir. Geçiyorsa tehlike sınırını aşmış durumdasınız. Göbek eritme konusunda harekete geçmelisiniz.

Göbek Eritme Yöntemleri

1) Vücut yağ analizi yaptırın.
Vücut yağ analiz testi yaptırarak kendini tanıman için önemlidir. Vücudunun ne kadar yağ, kas ve su var bu testle öğrenebilirsiniz. Vücut yağ oranı hesaplama aracı bu konu hakkında bilgilenmenizi sağlayacaktır. Yalnız buradaki değer ortalama bir değerdir. Gerçek değerlerinizi bir uzmandan yardım alarak öğrenebilirsiniz.

2) Stres
Veremediğiniz kilolar, yakamadığın yağlar için stres yapmayın. Kilo verme sürecinde her zaman işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Bazı zamanlar kolay kilo verirken bazen vücut duraklama dönemine girebilmektedir. Sakinliğinizi koruyun ve sabırlı olun.

3) Kas kitlenizi arttırın
Kilo vermeye yeni başladıysanız havaların güzel oluşunu fırsat bilerek dışarıda 45 dakikalık yürüyüşler ideal olacaktır. Spor yapmaya devam ediyorsanız spor saatlerine bir 15 dakika daha ekleyin. Bu zamanda daha önce yapmadığınız hareketleri yapın. Kas kitlesini arttırmak yağlara olan savaşınızın güçlü bir göstergesi olacaktır.

4) Karbonhidratı Azaltın
Karbonhidrat tüketiminin fazla oluşu yağ kütlesinin arttırır. Karbonhidratı azaltarak kilo vermeyi başaran bir çok kişi bulunuyor. Düşük Karbonhidrat diyeti uygulayarak normal diyetlere göre daha fazla kilo verebilirsiniz (2). Diyet uygulamadan sadece bu yöntemi uygulamak isterseniz, şeker, un, ekmek gibi gıdaların beslenme listenizden çıkarmanız yeterli olacaktır. Günlük alınması gereken karbonhidrat miktarı 50 gramın altında olmalıdır.

5) Beyaz ve yeşil çay için
Yeşil çay ve beyaz çay yağ yakmak isteyenlerin mutlaka tüketmesi gerekir. Çünkü bu çaylar yağ yakma hızını arttırıyor. Egzersiz öncesi ve sonrası bir bardak yeşil veya beyaz içi mi metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını arttırır.

göbek eriten yöntemleri
6) Şeker Tüketimi
Göbek eritmek için beslenme sürecinde ilk yapacağınız iş şeker tüketimini kısıtlamak hatta hayatınızdan çıkarmak olmalıdır. Çünkü şeker son derece sağlıksızdır. Bir çok araştırma fazla şeker alımında fruktoz bileşeninden dolayı göbek bölgesinde yağlanmaya neden olduğunu gösteriyor (3) Çocuklarda ve yetişkinlerde obezitenin bu denli artmasının arkasında şeker tüketimi bulunuyor.

7) Protein Tüketimini Arttırın
Protein tüketimi arttırmak kas kütlesini arttırıp, yağ kütlesini azaltmak için yapabileceğiniz en iyi harekettir. Yalnız çok fazla protein tüketimi yağlanma yapacağını da unutmayın. Protein tüketimi açlık krizlerinin de önüne geçmenizi sağlar. Uzun süre tok tutması özelliği sayesinde daha az yemek tüketirsiniz (4).

8) Uyuyun
Sağlıklı bir uyku göbek eritme sürecinizin bir parçasıdır. En az 7-8 saat uyumaya çalışın. uyku süresinde hem kaslarınızın dinlenecek hem de yağ yakımı için çok iyi bir zaman geçirmiş olacaksınız.

9) Balık yiyin
Göbek eritme diyeti uyguluyorsanız haftada en az iki kere balık yiyin. Balık yağ yaktıran güçlü bir omega-3 kaynağıdır. Ceviz, badem, yumurta, yeşil yapraklı, sebzeler, keten tohumu omega-3 için güçlü kaynaklardır. Bu yiyecekleri de diyetinize eklemeyi unutmayın.

10) Demir ve D Vitamini Eksikliği
Yapılan araştırmalar Demir ve D vitamini eksikliğinde yağ yakımının daha yavaş olduğunu göstermektedir. Bu iki değerinizi mutlaka ölçtürün. Demir eksikliğiniz varsa çay ve kahve tüketimini azaltın. Yemeklerden hemen sonra çay içmeyin. Demir takviyesi almayı da düşünebilirsiniz. D Vitamini eksikliği yaşıyorsanız

SONUÇ
Metabolizma vücuttaki organların çalışma hızını belirler. Ne kadar sağlıklı çalışırsa vücut sistemleri bir o kadar görevini daha iyi yerine getirir. Göbek eritme yöntemlerinin temelinde metabolizmayı hızlandırmak vardır. Çoğu kişi kilo veremeyince suçu metabolizmaya atar. 'Metabolizmam bozuldu, ne yesem yarıyor' gibi yakınmalar başlar. Aslın bozulan bir şey yoktur. Metabolizmayı doğru yönetmek için doğru önerileri uygulamanız gerekir.
→ Bir önceki Besin İntoleransı Nedir? başlıklı yazımızda 'besin intoleransı, yiyecek alerjisi, duyarlılık, neden olur, çözümü ' hakkında bilgiler verildi.