Portakal Kaç Kaloridir?

- 23:05
Portakal, turunçgiller ailesinin en sevilen üyelerinden biridir. C vitamin deposu olması ile bilinen bu lezzetli meyvenin birçok farklı sağlıklı katkısı da vardır. Kış günlerinde hastalıklardan korunmak için bolca tüketebileceğimiz portakal, az kalorili bir besindir.

Portakal lezzetli bir kış meyvesi olması yanında, düşük kalori miktarı ve yüksek lif içeriği ile kış diyetlerinin de önemli bir parçasıdır. 100 gr kadar portakal yaklaşık 47 kalori kadardır.
BESİN DEĞERİ
100 gram portakal;
Karbonhidrat : 12 gr
Protein :1 gr
Yağ : 0.2 gr
Lif : 2.5 gr
Potasyum: 183 mg
C Vitamini: 54mg
47
KALORİ

Portakalın Besin Değeri

Portakal hemen herkesin bildiği gibi en güçlü C vitamini kaynaklarından biridir. Portakal C vitamini deposu olmasının yanında farklı besin içeriği ile de sağlık kaynağıdır. Potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller içerir. C vitaminin yanında az miktarda A vitamini de içerir. Asitli bir meyve olan portakal organik sağlıklı asitler ve şeker açısından da zengindir. Lifli bir yapısı vardır. Bu sayede midede geniş yer kaplayarak iştah kesici etki gösterir.

Portakalın Faydaları

Yüksek C vitamini içeriği portakalın faydalı olduğu alanları da belirler. C vitamini bağışıklık sistemini destekleyen en önemli vitamindir. 100 gram kadar portakal günlük C vitamini ihtiyacının %90’ını karşılar. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir. Vücudu hastalıklara karşı korur. Kış hastalıklarından ve gripten korunmak için portakal tüketebilirsiniz. Portakal içeriğindeki C vitamini sayesinde hem hastalıklardan koruyucu etki gösterir hem de hasta vücudun iyileşmesine yardımcı olur.

Portakalın cilt sağlığı, sindirim sistemi sağlığı, böbrek taşlarını düşürme, kan şekerini düzenleme, kan basıncını düşürme, beyin sağlığı, saç sağlığı gibi konularda da etkili olur. Portakal cildi nemlendirerek cilt sağlığını korur, cildin yenilenmesini sağlar.

Portakal Kabuğu Faydaları

Portakal kabuğu da atılmadan değerlendirilmelidir. Portakal kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyerek salatalarınızda, tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Portakal kabuklarından çay yapabilirsiniz. Portakal kabukları içeriğindeki hesperedin sayesinde kolesterol seviyesini dengeler. Enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı etkilidir. Portakal çayı kötü ağız kokusunu giderir. Bağırsakların temizlenmesini sağlar. Sindirim sistemine faydası vardır.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti portakalı bolca tüketebilirsiniz. Lezzetli ve bol sulu portakallar soğuk havaları daha dirençli geçirmenizi sağlar.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...