Canan Karatay Uyarıyor 'Çok Fazla Koşmayın'

- 23:06
Kardiyoloji uzmanı Canan Karatay'ın son zamanlarda yaptığı ve söylediği bir çok şey olay oluyor. Canan Karatay son açıklamasında 'Deli danalar gibi koşmayın' diyerek herkesi şaşırttı.

Canan Karatay şöyle devam etti. '20 dakika yürüdüğünüz zaman mutluluk hormonunun artmasıyla acıkmanın önüne geçilir. 20 dakika yeterli bir süreçtir. Uzun süre koşmak tehlikelidir. Kendi temponuzda 20 dakika yürüyüş herkes için yeterlidir.'

beslenme spor önerileri

Ekmek Tüketimine Ne Dedi?

Karatay; Türkiye ekmek tüketiminde de Dünya'da ön sıralarda bulunuyor. Ülkemizde kişi başına 200 kilo ekmek düşüyor. Ekmek tüketimi azaldığında hastalıkları büyük oranda azalacağını ifade etti.

Şeker Üzerine Ne Dedi?

Canan Karatay; şekeriniz için tedbir alın. Şekeriniz bazen yüksek, bazen düşük çıkabilir. Vücuda aldığınız besinlerle ilişkilidir. Bir çok kişinin şeker hastası olduğu zaten bildiğini dile getirdi.

20 Dakika Yürümek Yeter

Uzun süre spor yapmanın tehlikeli olduğu öne süren Karatay, egzersiz hakkında şunları söyledi: 20 dakika yürüyüş yapıldığında beyine mutluluk sinyalleri gider, bu aynı zamanda açlığı unutturucu br mesajdır. Acıkma hali bastırılır. Her zaman söylüyorum çok fazla koşmak tehlikelidir. Kendi temponuzda 20 dakika her gün yürümek bile yeterlidir.

Prof. Dr. Canan Karatay, bu söylediklerim Türk toplumu için geçerlidir. 100 kiloluk bir kişi 1 saat koşarsa kalbi durabilir. Fit ve formda olan kişiler daha fazla koşabilir, yürüyebilir. Yalnız fazla kilolu kişilerin 1 saat boyunca koşması sağlığı olumsuz yönde etkiler.
→ Bir önceki İçinizdeki Enerjiyi Dışarı Çıkarın başlıklı yazımızda 'motivasyon, diyete başlama, sağlıklı beslenme, kilo verme' hakkında bilgiler verildi.