Argan Yağı Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

- 17:04
Faydalı doğal yağlar arasında, son dönemlerde sıklıkla argan yağının adı duyulmaktadır. Birçok faydası bilinen argan yağı birçok kişi tarafından farklı sebeplerle kullanılmaktadır. Doğal yağlar arasında son dönemlerde ön plana çıkan Argan yağı, Fas’ta yetiştirilmektedir. Bu özelliği ile de dünya genelinde Fas yağı olarak bilenler de bulunmaktadır.

Argan Yağı Üretimi

Fas’ın güney batı bölgesinde yetiştirilen argan yağı, tüm dünyaya yayılmaktadır. Teknoloji sayesinde de birçok kişi argan yağı faydalarından haberdar olmaktadır. Argan yağı, Fas’ın güney batısında görülen ve Hayat Ağacı olarak bilinen ağacın meyvelerinden elde edilmektedir.

Argan yağı elde edilen ağacın meyvelerinin fındık tadında olduğu söylenmektedir. Her zaman yeşil renkte kalan ve 450 yıla kadar yaşayabilen bir ağaçtır.
argan yağının faydaları

100ml Nashi argan yağının fiyatı 60TL civarındadır. İnternet üzerinden satın almak istiyorsanız Gittigidiyor alışveriş sitesinden sipariş verebilirsiniz.

Argan Yağı Faydaları

Argan yağı piyasada faydalı doğal yağlar arasında bilinmektedir. Birçok açıdan faydalı olan, argan yağı faydaları arasında en önemli özelliği önemli bir antioksidan kaynağı olması bilinmektedir. İçerisinde güçlü yağ asitlerinin yanı sıra E vitamini de içermektedir.

Argan yağının içerisinde bulunan vitaminler ve antioksidan özellikleri, vücutta yaşlanma etkileri ile savaştığı için, cilt açısından önemli bir yağdır. Özellikle cildi kuru olan kişiler cildini nemlendirmek için argan yağı tercih etmektedir. Cilt esnekliğini kazandırarak çatlak, sarkma gibi problemlerin oluşmasını engelleyen faydalı bir doğal yağdır.

Birçok bayan tırnaklarının güçsüz olmasından ve çabuk kırılmasından yakınmaktadır. Tırnakların bakımlı, güçlü olması için argan yağı ile bakım yapmak etkili sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda saçların bakımında da argan yağı sıklıkla kullanılmaktadır. Kuru saçlarınız varsa saç bakımında argan yağı kullanarak saçlarınız nemlenmesini sağlayabilir, kuruluğa bağlı kepek oluşumunu da engelleye bilirsiniz.

Argan Yağı Kullanımı

Argan Yağının Ciltte Kullanımı
Cildi kuru olan bayanlar yüz bakımında argan yağı kullanımı tercih etmektedir. Cildinizin yeterli nemi alabilmesi için argan yağı cilde geceden parmak uçları ile uygulanmaktadır. Birkaç damla yağ, tüm cilde uygulamak için yeterli olmaktadır. Sivilce ve akne tedavisinde argan yağını, bir pamuk üzerine damlattığınız bir iki damla argan yağı ile bölgeyi silebilirsiniz.

Kişiler vücutlarında oluşan çatlak tedavisi için argan yağı sıklıkla tercih edilmektedir. Banyo sonrasında argan yağı ile çatlak oluşumunun görüldüğü göğüs, göbek, bel, bacak gibi bölgeler masaj yapıldığında çatlak ve selülit oluşumunu büyük ölçüde engellemektedir. Hamilelik döneminde oluşan çatlakları engellemek içinde hamilelik boyunca göbek, bel, bacak, göğüs bölgesinde argan yağı kullanılabilmektedir.

Argan Yağının Saça Kullanımı
Argan yağının saça kullanımı ise çok kolaydır. Argan yağını saç diplerinden uca kadar sürün. Saçlarınızı nemlendirene kadar aynı işleme devam edin. Sürerken saçınıza eşit miktarlarda yağ gitmesine özen gösterin. Saç tellerinize sürdükten sonra saç derisine parmak uçlarınızla masaj yapın. Saçınızı yukarıda toplayarak bir havlı yardımıyla sarın. 1-2 saat bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

Argan Yağı Zararları

Argan yağı birçok faydasının yanı sıra zararları da bulunmaktadır. Güneş korucuyu etkisi olmadığı için argan yağı zararları güneş ışınları açısından büyük önem taşımaktadır. Zararlarının ortaya çıkmaması için, uzun süre güneş altında kaldıktan sonra argan yağı cilde uygulanmamalıdır. Hamilelik döneminde risk altında olan hamile anne adaylarının da doktor kontrolünde argan yağı kullanması gerektiği söylenmektedir.
→ Bir önceki Havuç Yağının Faydaları başlıklı yazımızda 'havuç yağı, havucun sağlığa faydaları, neye iyi gelir, yağı nasıl kullanılır' hakkında bilgiler verildi.