Evde Kilo Verme Yolları

- 23:11
Pek çok insan kilo vermenin yolları nedir diye araştırmakta ve hemen hemen hep aynı şeylerle karşılaşmaktadır. Bol bol spor yapmak, egzersizler, spor salonları, diyet listelerinden başka seçenek yokmuş gibi yıllardır hep aynı şeyler söylenmektedir. Evden çıkma imkanı olmayan insanların kilo vermek için yapabilecekleri nelerdir?
Evde spor aletleri kullanmadan bile spor yapılabilir mi? Evde spor nasıl yapılır? Evde kilo verme yolları nelerdir? Bu yazımızda sizinle merak ettiklerinizi paylaşıyoruz.

kilo verme yöntemleri

Evde Nasıl Kilo Verilir?

Özellikle soğuk yerlerde yaşayanlar, henüz anne olanlar, ya da birtakım sağlık problemleri nedeniyle dışarı çıkamayan veya spor yapamayanlar evde durdukça daha da çok kilo almaktadırlar. Evden çıkamayanlar kilo vermek için pek çok şey yapabilir. Ancak kilo vermek istiyorsanız her şeyden önce beslenmenize dikkat etmeli ve günlük tükettiğiniz kaloriyi azaltmalısınız. Bunun için işlenmiş gıdalar, beyaz ekmek, yüksek kalorili yiyecekler, dondurulmuş hazır yiyecekler, şekerli gıdalar, kızartmalar ve hamur işlerinden uzak durmalısınız.

Beslenme programınızı hazırlayarak vermek istediğiniz kiloya uygun bir diyet hazırlayarak işe başlamanız en iyi adım olacaktır. Bol meyve ve sebze, doğal gıdalar, tam tahıllı ekmekler, yeşillik ve yağsız etlerle hazırlayacağınız; kalsiyum ve protein destekli bir diyet programı kilo vermenize yardımcı olacak ilk adımdır. Beslenme programı hazırladıktan sonra evde kilo vermek için yapacağınız egzersiz ve püf noktaları ise şöyle anlatalım:

Eğer sağlık durumunuz egzersiz yapmanızı engellemiyorsa şunları deneyebilirsiniz:


İnternet sitelerinde pek çok egzersiz videoları bulunmaktadır; bu videoları indirerek bilgisayarınızdan ya da televizyonunuzdan izleyebilirsiniz. Günün sizin için uygun olan bir saatinde izleyip uygulayacağınız bu videolarla hem çok eğlenecek hem de kilo vereceksiniz. Bu videolarda herhangi bir alete de ihtiyaç duymayacak, yalnızca evinizin imkanlarıyla egzersiz yapmanın keyfine varacaksınız.
Tavsiye Yazı
→  Hangi Diyeti Yapmalıyım?
Egzersizlerinizi mümkün olan en erken saatte yapmanızı öneririz; çünkü sabah saatlerinde yaptığınız spor sayesinde gün boyunca harcayacağınız enerji de artacak ve sabah sporunun zindeliğini tüm gün boyunca hissedeceksiniz.

Evde Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde spor yapmak son derece eğlencelidir ancak bununla ilgili birtakım püf noktaları bilmezseniz spordan verim almanız azalabilir ya da daha kötüsü kendinizi sakatlayabilirsiniz.
  • Rahat spor yapmak için mutlaka kaymaz bir zemin hazırlayın ya da bir minder-halı-kilim vs. Ayarlayın. Bu hem sizin egzersiz esnasında kaymanızı engeller hem de özellikle apartman gibi çok kişi tarafından kullanılan binalarda komşularınızı rahatsız etmemenizi sağlar.
  • Ortopedik bir spor ayakkabısı edinin. Böylece egzersiz yaparken ayak bileklerinizi sakatlama riskiniz ortadan kalkar. Eğer ayakkabı giymeden evde hareketli egzersizler yapmayı denerseniz yeterince kalori yakamadığınız gibi kendinizi de sakatlayabilirsiniz. En iyisi ortopedik olan bir yürüyüş ya da spor ayakkabısıdır; bu tür ayakkabılar sizin egzersiz esnasında kolayca yaylanmanızı, esnemenizi ve zıplamanızı sağlar. Eğer tabanı düz olan günlük bir spor ayakkabısı seçerseniz egzersizlerinize çok fayda sağlamayacağını hatırlatalım.
  • Spor yaparken giyeceğiniz kıyafetler önemlidir; bol ya da salaş giysiler rahat olabilir ancak spor esnasında sizi engelleyebilir. Spor yaparken giyilecek kıyafetler kesinlikle bol olmamalıdır; ancak aynı şekilde kan dolaşımınızı engelleyecek veya sizi sıkarak esnemenizi engelleyecek kadar dar da olmamalıdır. Spor yapmak için özel tasarlanan tayt veya tişörtler, spor atletleri en ideal seçim olacaktır; ancak eğer bunlardan birine sahip değilseniz sizi sıkmayan ve bunaltmayan, ancak vücudunuza tam oturan tayt, eşofman, şort veya atletleri tercih edebilirsiniz. Naylonlu giysileri asla tercih etmeyin; bunlar sizi fazla terletir ve alerjik reaksiyonlara sebep olur.
  • Fazla terlemek kilo vermek demek değildir; bunu aklınızdan çıkarmayın. Terleme esnasında vücuttan yağ değil su atarsınız. Bu nedenle çok terlemenize neden olacak kadar sıcak bir odada egzersiz yapmayın; bu yalnızca vücudunuzdaki su oranını azaltır.
  • Spor yaparken aralıklarla su için; sizi çok yoran bir egzersiz sonrasında değil de daha hafif hareketlerden oluşan bir programın aralarında su içerek ter ile kaybettiğiniz suyu geri kazanabilirsiniz.
  • Isınma ve soğuma hareketlerini yapmaya özen gösterin ; ısınma ve soğuma hareketleri yapmazsanız kas tutulmaları, sakatlanma gibi olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. 
→ Bir önceki Kakule Yağı Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'kakule nedir, faydaları nelerdir, kakule yağı ile zayıflama' hakkında bilgiler verildi.