Selülit Tedavisi Yöntemleri

- 22:48
Selülit bir çok kadının yaşa ve kiloya bağlı olmadan yaşayabileceği bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Hamilelikte, gelişim ve menopoz dönemlerinde daha sık görülebiliyor. Hem bölgesel incelme hem de selülit sorununu ortadan kaldırmak için bazı tedavi yöntemleri bulunuyor. Diyet Evim sizler için Selülit dosyasını açıyor. Şu an uygulanan ve en çok sonuç alınan bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi yöntemlerini açıklıyoruz.
Soğuk Lipoliz

selülit tedavisi yöntemleri

Selülit tedavisinde en çok bilinen ve en fazla uygulanan yöntem soğuk lipoliz yöntemidir. Vücut şekillendirme de kullanılan yöntem iğne kullanılmadan uygulanan en en yeni yöntemlerden biridir. Uygulanan bölgedeki yağ dokularını kristalize ederek vücut görünümünde görünür bir incelme sağlar. Soğuk lipoliz yönteminde diğer yöntemlere göre avantajı vücudun belli bölgelerinde çökme olmamasıdır. Soğuk lipoliz hakkında daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Mezoterapi

bölgesel zayıflama yöntemleri

Selülit tedavisinde aynı zamanda bölgesel zayıflamada kullanılan bu yöntemde yağ eritici ilaçlar cildin içine iğne ile enjekte edilir. Mezoterapi kırışıklıklara ve selülit sorununa en iyi cevap veren uygulamalardandır.

Ozon Terapi

selülit tedavisi yöntemleri

Ciltte biriken doymamış yağ asitlerini incelterek daha hızlı vücuttan atılması sağlanır. Daha çok yağ dokusu hücrelerinin daha iyi çalışmasını sağlar ve metabolik faaliyetleri arttırır. Bölgesel incelme için de kullanılan bu yöntem metabolizma hızlandırmanın etkili yollarından biridir.

AWT

bölgesel zayıflama ve selülit

Kısa adı AWT olan Acoustic Wave Therapy akustik dalga tedavisi olarak biliniyor. Ciltteki deforme olmuş olan bölgeyi onarır, cildin sıkılaşmasını sağlar. Bölgesel yağ fazlalıklarının atılmasına yardımcı olur. AWT'nin başka bir yararı ise metabolizmayı hızlandırması ve kilo vermeyi etkili hale getirmesidir.

Proshock İce

selülit sorunu

Bölgesel yağlanma şekil bozukluğunu beraberinde getirir. Aynı zaman bu durum cildin yıpranmasına neden olur. Bu yöntem ile bölge soğutulur ve vakumlanarak yağ yakılması ve şok dalgaları verilerek cildin toparlanması sağlanır.
→ Bir önceki Evde Kilo Verme Yolları başlıklı yazımızda 'kilo verme, evde zayıflama, zayıflama yöntemleri' hakkında bilgiler verildi.